ŠERIF KONJEVIĆ OTKAZAO DOLAZAK U POSLEDNJEM TRENUTKU: Festival narodne muzike oduševio publiku u Vrnjačkoj Banji (FOTO)

Dušan Cakić

27. 07. 2024. u 19:25

FESTIVAL narodne muzike Vrnjačka Banja i ove godine doneo je mnogo lepe zabave na Trgu kulture, okupivši eminentne izvođače i autore, i ostvarivši rekordnu posetu.

ШЕРИФ КОЊЕВИЋ ОТКАЗАО ДОЛАЗАК У ПОСЛЕДЊЕМ ТРЕНУТКУ: Фестивал народне музике одушевио публику у Врњачкој Бањи (ФОТО)

Foto: Goran Jovanović

Interesovanje publike da čuje 21 novu kompoziciju bilo je toliko da su ispunili trg do poslednjeg mesta, a jedino što je sprečilo da sve ne prođe po planu bilo je odsustvo Šerifa Konjevića. Iako je bio najavljen kao specijalni gost u revijalnom delu, pevač je, kako nam je saopšteno otkazao dolazak organizatorima u poslednjem trenutku.

- Trenutno sam posvećen onima koji su večeras ovde, tako da se ne mogu baviti time. Sve što budem imao, reći ću kad za to dođe vreme- rekao je Mija Milutinović, organizator festivala i legenda jugoslovenske diskografije na naš pokušaj da saznamo razlog otkazivanja pevača iz BiH.

Foto: Goran Jovanović

No, publika jedva da je i primetila odsustvo Konjevića, pa su na hiljade okupljenih uživale u festivalu koji su zajedničkim snagama organizovali izdavačka kuća Diskos i Turistička organizacija Vrnjačke Banje. Po završetku takmičarskog dela organizatori su dodelili specijalne nagrade za doprinos kulturi i očuvanju tradicije. Ovogodišnji dobitnici bili su predsednik SEMUS-a Dragiša Golubović, direktor Grand produkcije Goran Šljivić i generalni sekretar Kulturno prosvetne zajednice Srbije Živorad Ajdačić, a nakon što su oni dobili priznanja usledilo je i proglašenje pobednika.

Foto: Goran Jovanović

Nagrade za interpretaciju dobili su Ranko Šemić i Zorica Slavić, za tekst je nagrada pripala Živoradu Radujeviću za pesmu Eh kada bi moja bila, najbolji aranžman napravio je Novica Nikolić Patalo u pesmi Ljubav na prvi pogled, najbolja kompozicija je Nema lepše od Srbije autora Miće Živojinovića. Radio stanice nagradu su dodelile pesmi dobro doš’o ljubavi koju je izvela Dušanka  Trbojević Duška, a posebne nagrade za izvornost pesama u duhu tradicionalne muzike dobile su pesme Lepa Jelo, vrati se u selo u izvođenju Milinka Živkovića, Nema lepše od Srbije koju su pevali Ankica i Mića Čolić, Šta bi bio Srbin bez Srbije u interpretaciji Ivana Bojovića i Srbina je lako prepoznati koju je pevao Slavoljub Stanojević Virinac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)