ISTOK I JUG SRBIJE SU MOJE DVORIŠTE I KOMŠILUK: Željko Vasić izazvao lavinu emocija na "Roštiljijadi" (FOTO/VIDEO)

Dušan Cakić

28. 08. 2024. u 19:04

POP zvezda Željko Vasić na svom koncertu održanom u okviru programa 34. „Roštiljijade“ u Leskovcu, još jednom je potvrdio da muzika kojom se bavi ima svoj put i do nove publike. Bila je to svojevrsna šetnja kroz dve decenije njegovog stvaralaštva

ИСТОК И ЈУГ СРБИЈЕ СУ МОЈЕ ДВОРИШТЕ И КОМШИЛУК: Жељко Васић изазвао лавину емоција на Роштиљијади (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Pixel Studio

Koncert je započeo baladom „Večiti romantik“, a zatim su se nizali pop hitovi poput „Voli me i ne voli me“, „Zanjiši kukovima“, „Kada spavaš“ i drugi.

Foto: Novosti

To je potvrdila i publika svih generacija koja je svaku pesmu pop pevača pozdravljala burnim aplauzima. Željko je nekoliko minuta nakon koncerta, u razgovoru za „Novosti“, sa novinarom Dušanom Cakićem i zvaničnim voditeljem "Roštiljijade", istako da dugo nije bio u Leskovcu, kao i da ovaj grad mnogo voli.

- S obzirom na to da sam ja iz Zaječara, slobodno mogu da kažem da je ovo i moj kraj, jer potičem iz jugoistočne Srbije, a Leskovac mi je blizu. Volim da dođem i ranijih godina sam češće dolazio. Druženje sa leskovačkom publikom bio je čist „pure“ pop fazon – rekao je Željko i nastavio:

- Ja sam iz Zaječara, pa jug i istok Srbije osećam kao svoje dvorište i komšiluk. Leskovac je sinonim za najbolji roštilj u državi. Dok smo dolazili pričali smo kolika je bila najveća pljeskavica koja je prošle godine napravljena, čuo sam da je bila 80 kilograma, pa brinem hoće li se to nadmašiti ove godine. Za koncert nisam imao nikakve brige, bilo smo svi spremni, a slobono mogu da kažem da je bila prekrasna noć – istako je popularni muzičar.

Foto: Pixel Studio

Iako je na muzičkoj sceni od 2000. godine, Željko ističe da ga popularnost nije promenila i da je i dalje, onaj stari.

- Kako bi mladi rekli, nisam „hajpovan“ za bilo šta u životu. Ne radujem se previše kada mi nešto krene, ali i isto tako, ne očajavam, u momentima, kada nije dobro. Trudim se da živim normalnim životom, obraćajući pažnju na ljude i na pravi sistem vrednosti, koji je meni usađen od detinjstva. Jednostavno, sebe smatram tradicionalno-modernističkim čovekom, jer imam razumevanja, u granicama normale i za ovo moderno doba, u kome živimo.

„Moja ostani“, „Poljubi me jednom“, „Miris kože“ i „Moja bivša“ su noviteti kojim je Željko u poslednje vreme obradovao svoju publiku.

- Na niškom arerodromu „Konstantin Veliki“ sam snimao spot za pesmu „Moja bivša“ i time dugujem veliku zahvalnost, dirktoru Mihajlu Zdravkoviću i kompletnoj ekipi, jer to je bio jedini termin da snimimo kadrove, jer aerodrom radi non-stop i nije bilo moguće da ga zatvore, ali smatram da smo uradili priču koja odiše optimizmom.

Foto: Pixel Studio

Inače, koncert na „Roštiljijadi“ bio je donekle i uverita za Željkovu „Kafanu“, koja će biti u vidu velikog koncerta, 13. decembra u MTS dvorani.

- To nije sve, eksluzivno za „Novosti“, sa mojom „Kafanom“ krećemo i pre Beograda, i to u Nišu – 25. oktobra, ove godine, tako da vas sa velikim zadovoljstom čekam svuda – zaključio nam je Željko.

Foto: Pixel Studio

Vasić je uspeo da probudi najlepše emocije koje su se širile na bini u Leskovcu i oko nje. Na kraju se zahvalio svima, na trenucima koje nikada neće da zaboravi. Nema sumnje da je svojim nastupom opravdao sva očekivanja, donoseći emotivne balade i hitove koji su obeležili njegovu karijeru.

Foto: Pixel Studio

Veliki intervju sa Željkom, pogledajte u nastavku, u videu ispod:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIŠE SILE SU TU U IGRI! Novak Đoković objasnio Amerikancima kako stoje stvari sa Bogom