KAFANA NA TRGU USRED LETA: Uroš Živković koncertom i pesmama sa novog albuma podigao Leskovac na noge (FOTO/VIDEO)

Dušan Cakić

30. 08. 2024. u 19:50

FOLK zvezda Uroš Živković koncertom na 34. „Roštiljijadi“, četvrte večeri oduševio je sve prisutne.

КАФАНА НА ТРГУ УСРЕД ЛЕТА: Урош Живковић концертом и песмама са новог албума подигао Лесковац на ноге (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Pixel Studio

- Iako sam gurman po prirodi, pojeo sam pljeskavicu i naravno da je bila odlična - istakao je Uroš za „Novosti“ nekoliko minuta nakon koncerta na „Roštiljijadi“ i nastavio:

- Leskovačani su pevali sve pesme sa mnom uglas i još više mi je drago što pesme sa novog albuma znaju, a tek nas čeka B strana i to u septpebru ili u oktobru. Napravili smo pravu kafanu na trgu usred leta.

Foto: Novosti

Uroš je svoju karijeru započeo u desetoj sezoni muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“, a ovog leta, svoju publiku obradovao je A stranom, svog prvog studijskog albuma „Decenija“, na kom je radio poslednjih godinu dana. Na A starani albuma nalazi se pet pesma i spotova: „Sve je moguće“, „Doživotna“, „Ludak“, „Gen za „ljubav“ i „Mladi kafanac“.

- To je „A“ strana, za sad samo na pola, ali album se zove „Decenija“ iz više razloga. Prvenstveno deset godina, otkako sam počeo da se bavim profesionalno muzikom, samim tim je i deset pesama u tom znaku. Ovo je moja nagrada za sav trud, a publici i svima koji slušaju, to je poklon od mene.

Foto: Pixel Studio

Nakon deset godina karijere, Uroš je otkrio, kako su izgledali njegovi počeci.

- U svetu muzike sam još od detinjstva, od muzičke škole, ali počeo sam da radim sa 15 godina. Na početku je bilo teško i zanimljivo, sve je bilo novo, tako da sam od prvog dana uživao. To je moj životni poziv i jedino čime sam maštao da se bavim u životu – rekao je on, pa dodao:

- Poslednjih par godina dosta radim gostovanja, uvek bude puno ljudi i tu je malo drugačije. Na javnim nastupima si na bini i atmosfera je drugačija. Bakšiša je uvek bilo i biće, da sad ne pričam o materijalnim stvarima, ali lepo je kad vas neko počasti.

Foto: Pixel Studio

Potrudio se da na albumu budu pesme raznih žanrova, a da ipak ostane svoj.

- Mislim da sam ostao svoj, a snimio sam muziku u skladu sa ovim vremenom. Da bude i urbano, neki narodnjak, balada, ima svega. Iskreno presrećan sam što sam ovo ostvario, vidim da su komentari dobri, ali gledam da ostanem pribran i skroman, da ne očekujem puno, da se ne bih razočarao, ali sve ide po planu.

Ako je suditi po prvim reakcijama, Uroš je napravio je pun pogodak, a drugi deo ili ti B strana „Decenije“ očekuje se ove jeseni, u septembru ili u oktobru.

Uroš je otvorio koncert pesmom „Gen za ljubav“, sa A strane njegovog albuma prvenca „Decenija“, a zatim su se ređale ostale njegove pesme.

Foto: Pixel Studio

Iako je kiša pretila da poremeti raspoloženje, sve je proteklo u najboljem redu, a publika je đuskala uz popularne pesme koje su obeležile protekle godine njegovog postojanja na estradi, ali koje su i dalje omiljene.

Foto: Pixel Studio

Tokom koncerta, poseban trenutak je bio kada je na scenu izašao saksofonista Goce Jankulov poznatiji kao Goce Sax iz Severne Makedonije, koji je svojim zvucima dodatno upotpunio performans mladog umetnika. Publika je uživala u njihovom zajedničkom nastupu, a energija koja je vladala na trgu bila je nezaboravna.

Foto: Pixel Studio

Veliki intervju sa Urošem, pogledajte u nastavku, u videu ispod:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOK JE BIO RAT, OVDE SU MU ZAMERALI - SAD JE NAŠ ZET: Poznati Slovenac o poznanstvu sa Borom