VICKO ZA "NOVOSTI" Uz Boru je od osnivanja "Riblje čorbe": "Veoma smo očajni, jutros u četiri nas je napustio"

Novosti online/S. Rudić

04. 09. 2024. u 12:08 >> 12:11

LEGENDA rok scene Bora Đorđević i frontmen grupe "Riblja čorba" preminuo je posle borbe sa bolešću pluća od koje je dugo bolovao.

ВИЦКО ЗА НОВОСТИ Уз Бору је од оснивања Рибље чорбе: Веома смо очајни, јутрос у четири нас је напустио

Foto: Novosti

Veliki broj prijatelja, kolega i fanova oprašta se od pevača. Grupa "Riblja čorba" je na svojoj zvaničnoj stranici saopštila da je Bora preminuo, a za "Večernje novosti" se oglasio i Miroslav Milatović Vicko, bubnjar koji je sa Borom u bendu od osnivanja.

Sa velikom tugom i bolom u glasu, Vicko je uspeo da izgovori nekoliko rečenica.

Foto: V. Danilov

- Bora je umro jutros u četiri sata. Svi smo veoma očajni. Nismo u stanju da išta izjavimo. Velika je tuga - kaže Milatović za "Novosti".

Foto: Nenad Živanović

Da podsetimo, u zvaničnom saopštenju grupe, objavljenom nešto ranije, stoji potresna poruka sa Borinom slikom: 

- Sa tugom i žalošću obaveštavamo vas da nas je napustio naš prijatelj i brat Borisav Bora Đorđević. Počivaj u miru, dragi naš Boki.

Bora Đorđević je rođen 1. novembra 1952. godine u Čačku. Već od ranih dana pokazuje veliku interesovanje za muziku, a posle turbelentnih godina odrastanja i boravka u istražnom zatvoru zbog nedozvoljenih aktivnosti, seli se za Beograd i upisuje gimnaziju.

Foto: Nenad Živanović

Tokom 1978. godine nastaje čuveni bend "Riblja čorba" koji je jako brzo privukao veliku pažnju. Ono što karakteriše grupu su provokativni tekstovi i jedinstven stil.

Prvi nastup imali su u malom banatskom mestu Elemir, gde su odmah privukli pažnju lokalne publike. Karakteristika benda bili su energični koncerti, va rlo brzo se za njih pročulo širom Jugoslavije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODLUKA PORODICE - BEZ OBDUKCIJE: U jednom trenutku više nije mogao da diše, noćas se stanje naglo pogoršalo i više nije bilo spasa