KAD JE BORA ĐORĐEVIĆ BIO U LESKOVCU... Ovako Leskovčani pamte legendarnog rokera

I. M.

04. 09. 2024. u 13:55

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izrazio je duboko žaljenje zbog smrti rok muzičara, pevača i tekstopisca Bore Đorđevića i uputio izraze saučešća.

КАД ЈЕ БОРА ЂОРЂЕВИЋ БИО У ЛЕСКОВЦУ... Овако Лесковчани памте легендарног рокера

foto: I.Mitić

- Duboko me je pogodila vest o smrti velikana Bore Đorđevića. Imao sam zadovoljstvo da, više puta, gospodina Đorđevića i njegove kolege iz benda „Riblja čorba“ ugostim u Leskovcu. Bila je velika čast poznavati Vas. Neka Vam je večna slava i hvala – saopšteno je iz Cvetanovićevog kabineta.

Leskovac je više puta bio domaćin Bori Đorđeviću i njegovoj legendarnoj grupi „Riblja čorba“, a svaki njegov koncert bio je nastup za pamćenje.

Prilikom svojih poseta ovom gradu Bora Đorđević je isticao da voli da dođe u Leskovac i da, zbog brojnosti publike i činjenice da sve generacije uživaju u njegovim nastupima, Leskovac smatra „jednim od geografskih uporišta „Riblje čorbe“.

Bora Đorđević je ostavio neizbrisiv trag na srpskoj i regionalnoj muzičkoj sceni i jedan je od najplodonosnijih stvaralaca rok muzike, kao i tvorac nekih od najvećih hitova na ovim prostorima.

Svoj poslednji koncert u Leskovcu Bora je, sa svojom „Ribljom čorbom“, održao pre dve godine, u okviru programa 32. „Roštiljijade“, kada su njihovi neprolazni hitovi okupili i staro i mlado.

Na istoj manifestaciji „Riblja čorba“, sa kolegama iz benda „Van Gog“, tri godine ranije, publici su priredili dva fantastična koncerta u jednoj večeri.

Tada su prvi put delili binu posle više od 30 godina u Hali pionir. Četiri sata dobrog rokenrola još uvek su živa u sećanju svih koji su prisustvovali tom spektaklu.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODLUKA PORODICE - BEZ OBDUKCIJE: U jednom trenutku više nije mogao da diše, noćas se stanje naglo pogoršalo i više nije bilo spasa