BAJAGA ZA "NOVOSTI": "Otišao je moj veliki prijatelj - ostaje velika praznina! NJegovoj porodici želim da izrazim saučešće"

Novosti online/S. Rudić

04. 09. 2024. u 13:13 >> 13:13

LEGENDA rok scene Bora Đorđević i frontmen grupe "Riblja čorba" preminuo je u 72. godini posle borbe sa bolešću pluća od koje je dugo bolovao.

БАЈАГА ЗА НОВОСТИ: Отишао је мој велики пријатељ - остаје велика празнина! Његовој породици желим да изразим саучешће

Foto: V. Danilov, ATA images

Veliki broj prijatelja, kolega i fanova oprašta se od pevača. Grupa "Riblja čorba" je na svojoj zvaničnoj stranici saopštila da je Bora preminuo, a za "Večernje novosti" se oglasio i Momčilo Bajagić Bajaga koji je bio član Borinog benda od januara 1979. do jula 1984. godine.

Sa velikom tugom i bolom u glasu, Bajaga je uspeo da izgovori nekoliko rečenica.

Foto: ATA images

- Bora je bio moj veliki prijatelj, pesnik i muzičar. U poslednje vreme je bio nekoliko puta u teškoj situaciji, ali se izvukao. Nažalost, ovaj put nije. Velika praznina ostaje iza Bore i nedostajaće nam njegove nove pesme i muzika. Želim da ovom prilikom izjavim saučešće porodici. Ne znam šta bih još mogao da kažem u ovom teškom trenutku.

Da podsetimo, u zvaničnom saopštenju grupe objavljenom nešto ranije, stoji potresna poruka sa Borinom slikom: 

foto SMJovanović

- Sa tugom i žalošću obaveštavamo vas da nas je napustio naš prijatelj i brat Borisav Bora Đorđević. Počivaj u miru, dragi naš Boki.

Bora Đorđević je rođen 1. novembra 1952. godine u Čačku. Već od ranih dana pokazuje veliko interesovanje za muziku, a posle turbulentnih godina odrastanja i boravka u istražnom zatvoru zbog nedozvoljenih aktivnosti, seli se za Beograd i upisuje gimnaziju.

foto SMJovanović

Tokom 1978. godine nastaje čuveni bend "Riblja čorba" koji je jako brzo privukao veliku pažnju. Ono što karakteriše grupu su provokativni tekstovi i jedinstven stil.

Prvi nastup imali su u malom banatskom mestu Elemir, gde su odmah privukli pažnju lokalne publike. Karakteristika benda bili su energični koncerti, vrlo brzo se za njih pročulo širom Jugoslavije. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLADNI I ŽEDNI PREVOZILI PET TONA KOKAINA: Detalji optužnice u Beogradu protiv 20 pripadnika Balkanskog kartela