OD "VINSKE LEPOTICE" DO LEPE BRENE: U Vršcu sutra počinju 66. "Dani berbe grožđa" i trajaće do 15. septembra

J. J. BALjAK

11. 09. 2024. u 13:19

MANIFESTACIJA "Dani berbe grožđa" u Vršcu, koju je Turistička organizacija Srbije lane proglasila za najbolju u zemlji, biće održana od 12. do 15. septembra, uz bogat i raznovrstan program, koji će na kraju svake večeri "začiniti" koncerti estradnih zvezda.

ОД ВИНСКЕ ЛЕПОТИЦЕ ДО ЛЕПЕ БРЕНЕ: У Вршцу сутра почињу 66. Дани бербе грожђа и трајаће до 15. септембра

Foto: J.J.Baljak

Ukoliko domaćine posluži i vreme, mogu se nadati rekordnoj posećenosti sa više od 200.000 turista.

Ova svetkovina u slavu grožđa i vina, 66. po redu, tradicionalno će početi u četvrtak, programom "U susret Grožđebalu", koji će uz besplatno vino, kobasice i tamburaše biti priređen na vidikovcu, na Vršačkom bregu. Iste večeri će biti održan izbor za "vinsku lepoticu", koja će tokom trajanja manifestacije biti pratilja Vinka Lozića, simboličnog gradonačelnika Grožđebala.

Zvanično otvaranje manifestacije, uz veliki vatromet, zakazano je za petak veče, nakon čega će koncert održati Nemanja Nikolić. U subotu će od 20.30 pevati Nataša Bekvalac, a od 22.30 Vlado Georgiev. Za nedelju je najavljen pravi spektakl, jer će se na bini u centru grada pojaviti Lepa Brena. Poznato je da su državljani Rumunije njeni veliki fanovi, pa se očekuje da će tog dana u Vršac doći više od 30.000 Rumuna, koji i inače u tolikom broju organizovano dolaze na Grožđebal.

Foto Profimedia

Kao deo pratećeg programa, u holu Gradske kuće biće otvorena izložba vina, grožđa i voća, u subotu će biti organizovan dečji maskenbal, a u nedelju tradicionalna karnevalska povorka, nakon čega će piloti bacati "grožđe iz aviona". Obezbeđeni su i plinski roštilji za pečenje kobasica, što je specifičnost te manifestacije.

Foto J. J. Baljak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVE VREDNE SAVETE NEĆETE NAĆI NI NA JEDNOM KURSU