"PROVODIĆEMO SE KAD SVE OVO PROĐE": Ovako je Miša Aleksić govorio za "Novosti" tokom izolacije

NovostiOnline/Milan ĆUNKOVIĆ

29. 11. 2020. u 12:01

BASISTA rok grupe "Riblja čorba" Miroslav Miša Aleksić preminuo je jutros u 67. godini od posledica korona virusa.

ПРОВОДИЋЕМО СЕ КАД СВЕ ОВО ПРОЂЕ: Овако је Миша Алексић говорио за Новости током изолације

Foto: N. Živanović

Tokom vanrednog stanja u Srbiji usred pandemije virusa korona svako se dovijao kako zna i ume da prekrati vreme u izolaciji. Tako je roker Miša Aleksić za naš list u aprilu govorio da bar tri puta nedeljno vežba repertoar koji bi "Riblja čorba" svirala na koncertima.

Bas-gitarista "Riblje čorbe" Miša Aleksić primer je osobe koju ne drži mesto. Ne samo zbog mladalačkog izgleda, već i zbog aktivnog načina života, niko mu ne bi dao 66 godina. Kućna izolacija, i to tokom celog dana, ne pada mu lako.

- Eventualno sednem u baštu i čitam knjigu - rekao je Miša tada za naš list.

- Trenutno, to je Selindžerov "Lovac u žitu". Nekoliko puta nedeljno uzmem bas-gitaru i vežbam. Prolazim našu set-listu, kako bih bio spreman za koncerte, kada izbacimo virus iz Srbije.

Aleksić je isticao i da se svakodnevno čuje sa Borom Đorđevićem, koji sa suprugom živi u Ljubljani.

- Svaki put mi kaže da ne može da dočeka dan kada ćemo ponovo da se popnemo na binu. Dobili smo nekoliko poziva za koncerte "Riblje čorbe" na trgovima u avgustu, što je fantastična vest.

Miša je rekao i da su svi članovi "Riblje čorbe" dobro.

- Sviraju u svojim domovima, rade sitne kućne poslove, gledaju filmove, igraju igrice na kompjuteru ili prosleđuju šaljive poruke mobilnim telefonom. Dobijam ih i do 50 dnevno. Ima gluposti, ali i nekih koje me stvarno nasmeju. Mislim da to nije loše, da se održi vedar duh među ljudima.

Aleksić je tada savetovao:

- Vežbajte. Razgibavanje, kućni bicikl, bilo šta, ali nemojte da zapustite svoje telo. Meni svakodnevno dolazi dobar prijatelj, fizioterapeut Saša, i radimo vežbe. Laki trening, oko sat vremena. To je dobro i za psihičko i za fizičko stanje organizma. I, ostanite kod kuće, provodićemo se kad sve ovo prođe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POSLE MEČA NAŠAO PROVOKATORA! Evo šta je Novak učinio kada se završio derbi sa Nadalom na Olimpijskim igrama!