"BAKALAR IZ NORVEŠKE SPREMAM SATIMA": Neda Ukraden otkrila kako proslavlja Badnji dan (FOTO)
PEVAČICA Neda Ukraden praznike provodi u svom domu, a društvo joj prave unuci.

Foto: Printskrin
Ona je sada istakla da se veoma raduje Badnjem danu i Božiću, te je otkrila kako primenjuju običaje.
- Pošto ja živim u kući sa divnim unucima, celu kuću smo okitili i balkoni svetle. Bar da nam je u kući lepo. Za Božić smo uvek bili kod kuće, to su trenuci koje treba podelili sa najdražima i to meni ostaje uvek u sećanju i kao deteta i odrasle žene i bake, sada. Ti neki lepi porodični običaji i tradicija, to je nešto što nas veže i spaja i čini bićima koja nisu bez korena - rekla je Neda.
Kako kaže, drži do tradicije, pa je ispričala šta se sve nalazi na meniju u njenom domu.
- Postoji tradicija. Kod nas se tradicionalno za Badnji dan sprema bakalar, izvanredna sušena riba iz Norveške, za koji je potrebno nekoliko sati priprema i kuvanja. Bakalar, krompir, maslinovo ulje, beli luk, peršun, so, biber.... Ja sam to već sinoć krenula da radim i danas ću ceo dan provesti oko pripreme. Uveče svi čekamo da založimo ovaj kamin iza, on uveče svetli, vatra gori, unosi se slama, tu nam je i položajnik sutra za Božić. Nastojimo da naša porodična priča bude lepa. Mi se radujemo kao mala deca - izjavila je pevačica u "Novom jutru" na Pinku.
Preporučujemo

NOVINAR BI ZA OVU REČENICU U SVAKOJ DRŽAVI ZAVRŠIO U ZATVORU: Policiju i tužilaštvo koji rade svoj posao naziva “odmetnuti deo”
OVO što se naziva novinarom Nove S u jutarnjem programu izgovorio je rečenicu zbog koje bi u svakoj državi završio u zatvoru.
30. 06. 2025. u 07:38

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

"SLAGALICA" OVO NE PAMTI: Takmičar od besa polupao taster
KVIZ "Slagalica" retko ima nesvakidašnje situacije tokom emitovanja, ali se neobični trenuci dešavaju, kao i u svakom programu uživo.
29. 06. 2025. u 14:51
Komentari (1)