"BAKALAR IZ NORVEŠKE SPREMAM SATIMA": Neda Ukraden otkrila kako proslavlja Badnji dan (FOTO)
PEVAČICA Neda Ukraden praznike provodi u svom domu, a društvo joj prave unuci.

Foto: Printskrin
Ona je sada istakla da se veoma raduje Badnjem danu i Božiću, te je otkrila kako primenjuju običaje.
- Pošto ja živim u kući sa divnim unucima, celu kuću smo okitili i balkoni svetle. Bar da nam je u kući lepo. Za Božić smo uvek bili kod kuće, to su trenuci koje treba podelili sa najdražima i to meni ostaje uvek u sećanju i kao deteta i odrasle žene i bake, sada. Ti neki lepi porodični običaji i tradicija, to je nešto što nas veže i spaja i čini bićima koja nisu bez korena - rekla je Neda.
Kako kaže, drži do tradicije, pa je ispričala šta se sve nalazi na meniju u njenom domu.
- Postoji tradicija. Kod nas se tradicionalno za Badnji dan sprema bakalar, izvanredna sušena riba iz Norveške, za koji je potrebno nekoliko sati priprema i kuvanja. Bakalar, krompir, maslinovo ulje, beli luk, peršun, so, biber.... Ja sam to već sinoć krenula da radim i danas ću ceo dan provesti oko pripreme. Uveče svi čekamo da založimo ovaj kamin iza, on uveče svetli, vatra gori, unosi se slama, tu nam je i položajnik sutra za Božić. Nastojimo da naša porodična priča bude lepa. Mi se radujemo kao mala deca - izjavila je pevačica u "Novom jutru" na Pinku.
Preporučujemo

EKSKLUZIVNO - GENERAL PONOVO U SVOJOJ SRBIJI: Nebojša Pavković sleteo u Beograd (FOTO)
GENERAL Nebojša Pavković sleteo je u Srbiju.
28. 09. 2025. u 17:53

AMERIKANCI ODUŠEVLjENI VUČIĆEM! Pljušte komentari nakon gostovanja na Njuzmaksu: "Hoćemo ga kod Takera, divno je čuti ovog mudrog čoveka"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na američkoj televiziji Njuzmaks, a njegovo gostovanje privuklo je veliku pažnju američke javnosti.
27. 09. 2025. u 11:29

NE DA NA ĆERKU Bogdanin otac očitao lekciju Veljku, jasno mu stavio do znanja: "Možda pre nisi imao ovakvu devojku..."
VELjKO je uvek isticao da želi veliku porodicu sa mnogo dece kojima će usaditi prave vrednosti i tradiciju.
29. 09. 2025. u 16:17
Komentari (1)