OVO JE SRBIJA SA NESTRPLJENJEM ČEKALA: Dragan Stojković otkrio kada će objaviti spisak fudbalera koji putuju u Nemačku na Evropsko prvenstvo

Filip Milošević

27. 05. 2024. u 19:37

Selektor reprezentacija Srbije Dragan Stojković Piksi najavio je da će u utorak objaviti spisak od 26 fudbalera koji idu na Evropsko prvenstvo u Nemačku.

ОВО ЈЕ СРБИЈА СА НЕСТРПЉЕЊЕМ ЧЕКАЛА: Драган Стојковић открио када ће објавити списак фудбалера који путују у Немачку на Европско првенство

Foto: M.Vukadinović

- U utorak u devet sati na našem zvaničnom sajtu FSS objavićemo spisak 26 imena koja će nas predstavljati u Nemačkoj. Pripreme počinju već sutra, imaću 16 igrača na okupu u Staroj Pazovi. Trening će biti u 17 časova. Vidim veliku motivaciju i pristup nego pre dve godine. Što je mnogo važno, pre svega zdravstveni bilten. Onaj košmar koji sam imao pre dve godine, ne bih želeo da se ponovi. Igrači su zdravi, pravi i jedva čekaju da dođu. Sam podatak da ću prvog dana imati 16 imena, govori da ćemo spremno dočekati Evropski šampionat - rekao je Stojković u emisiji Oko na RTS.

Stojković nije hteo da odgovora o pojedinačnim imenima.

- Koji god spisak da objavim, naslovi će uvek biti Piksi iznenadio. Da li će za nekog biti iznenađenje, to ne znam. Za mene neće biti jer sam dobro razmislio. Za mene je bitno da odluke donosim na pošten i fer način.

Srbija će prvi put igrati na Evropskom prvenstvu od osamostaljenja, a naša zemlja prvi put posle 24 godine.

- Nema euforije kao pre dve godine pred Katar. Ta euforija je vladala s pravom jer smo te kvalifikacije odigrali na fantastičnom nivou. Kao krem je došla utakmica u Lisabonu gde su trijumfalno briljirali i otišli na Svetsko prvenstvo. Sada nema euforije i to mi se sviđa. Apsolutno je bolje ovako. Idemo sa velikom željom i motivacijom da date sve od sebe i postignete uspeh. Bitno je da imamo mir i da igrači budu potpuno zdravi i spremni, i fizički i mentalno.

O očekivanjima, Stojković kaže.

- Mi smo baš baš dosta propustili da nas bude u Evropi. Za ovo vreme od kad radimo zajedno, imamo Mundijal, imamo Ligu nacija, gde smo odigrali perfektno i bili prvi u grupi. Odveli smo Srbiju u A diviziju, što znači da ste među 16 najboljih u Evropi. Dolaze kvalifikacije gde ste odigrali dovoljno dobro da odete na Evropsko prvenstvo. Sad treba napraviti kontinuitet. Ovo je velika šansa, veliki praznik evropskog fudbala, gde će Srbija biti učesnik. Tu šansu moramo da iskoristimo. Nema alibija, nema traženja izgovora. Daćemo sve od sebe i borićemo se. Igračima je itekako stalo, posle iskustva od pre dve godine, da odigramo što bolje možemo, da Srbiju učinimo ponosnim i srećnim.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd