KO TEBE PROVOCIRA? Slovenački Srbin žestoko udario na "orlove" pred Evropsko prvenstvo

Novosti online

28. 05. 2024. u 12:40

Bilo je fudbalera srpskih korena koji su igrali protiv Srbije, davali golove, ali su uvek isticali da im nije bilo lako kada bi čuli „Bože pravde“ pre početka meča.

КО ТЕБЕ ПРОВОЦИРА? Словеначки Србин жестоко ударио на орлове пред Европско првенство

Foto: Profimedia

Biće i na Evropskom prvenstvu igrača srpskih korena u drugim selekcijama, od Miloša Kerkeza u Mađarskoj, Aleksandra Pavlovića u Nemačkoj, do Filipa Ugrinića u Švajcarskoj, ali jedan se posebno ističe i to u timu – Slovenije.

Petar Stojanović, desni bek slovenačke reprezentacije, drugačiji je od ostalih, jer poručuje da se maksimalno „loži“ na utakmicu sa Srbijom i da ga dodatno motivišu – provokacije "orlova".

- Mentalitet u reprezentaciji je drugačiji nego pre kvalifikacija. To smo dokazali na terenu. Svi se bore do kraja, a poznati smo i po svojoj taktici. Ne komplikujemo, igramo konkretno. Već smo igrali dobro protiv Srbije i Danske, a u prošlosti su momci pokazali da se mogu takmičiti i s Engleskom, biće drugačije, niko se neće suzdržavati, očekujem lepo leto - rekao je Stojanović za "Nogomaniu".

Njegovi koreni su iz Srbije, što mu daje dodatni motiv pred duel sa "orlovima". On smatra da javnost u našoj zemlji potcenjuje kvalitete selekcije u kojoj su pored njega Jan Oblak, Benjamin Šeško...

- Reći ću ovo: oni nam daju dodatan motiv! Neću ništa predviđati, pričaćemo posle utakmice. Verujem u nas. Njihovi komentari i provokacije me lože. I molim ih da nastave. Ne mogu da dočekam utakmicu. Moji koreni su iz Srbije, ali u ovu utakmicu ulazim svom snagom - istakao je Stojanović koji ni sam verovatno ne zna ko to provocira iz tabora Srbije. 

BONUS VIDEO: MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

15 GODINA OD SMRTI MAJKLA DŽEKSONA: NJegov sin objavio fotografiju uz teške reči