"ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH!" Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku

Novosti online

28. 05. 2024. u 21:23

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je pripreme za Evropsko prvenstvo čiji je domaćin ove, 2024. godine, Nemačka, a to nije prošlo nezapaženo u Hrvatskoj.

ОДБИО ЈЕ НАС! ИГРА ЗА ЊИХ! Хрвате баш погодио списак Србије за ЕУРО 2024, један играч им је трн у оку

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Evo kako je o tome hrvatsku javnost izvestio najveći splitski list, "Slobodna Dalmacija"


"Srbi objavili spisak za Evropsko prvenstvo, pozvan i napadač koji je odbio Vatrene: ‘Nije bilo dileme...‘


Dragan Stojković, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, objavio je u utorak spisak igrača koji će predstavljati Srbiju na skorašnjem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Srbija će prvu prijateljsku utakmicu pre šampionata odigrati 4. juna u Beču gde će joj suparnik biti Austrija, dok četiri dana kasnije gostuje u Stokholmu gde će testirati snagu u dvoboju protiv Švedske.

Na spisku se našlo i ime Petra Ratkova, kojeg je Fudbalski savez Hrvatske (HNS) pokušao privoleti da zaigra za hrvatsku fudbalsku reprezentaciju.

Petar Ratkov / Foto: EPA-EFE/Javier Etxezarreta

Dvadesetogodišnji igrač rođen je u Beogradu, majka mu je Hrvatica pa preko nje ima i hrvatsko državljanstvo, dok je na temelju očevog bugarskog porekla mogao da zaigra i za tu reprezentaciju. Međutim, Ratkov je prihvatio poziv selektora Dragana Stojkovića.

- Neverojatan osećaj. Našao sam se u društvu igrača koje sam donedavno pratio na televiziji. Ni u jednom trenutku nije bilo dileme, želeo sam isključivo dres Srbije i želja mi se ostvarila. Imao sam veliku podršku porodice. Čekao bih i dalje da je trebalo. Sada sam tu, daću sve od sebe kako bih doprinio svojoj reprezentaciji - izjavio je Ratkov za vreme kvalifikacija prošle godine", piše "Slobodna Dalmacija", medij iz Hrvatske čija nacionalna selekcija na EURO 2024 igra redom protiv Španije, Albanije i Italije.

Ko sve igra za Srbiju na EURO 2024?

Podsetimo, ovog jutra, selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je spisak igrača koje će voditi na Evropsko prvenstvo.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Vanja Milinković Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović.

Odbrambeni igrači: Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Miloš Veljković, Srđan Babić, Uroš Spajić, Nemanja Stojić.

Vezni red: Saša Lukić, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Ivan Ilić, Srđan Mijailović, Sergej Milinković Savić, Dušan Tadić, Lazar Samardžić, Veljko Birmančević, Filip Kostić, Filip Mladenović, Andrija Živković, Mijat Gaćinović

Napadači: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Petar Ratkov.

FOTO: FSS

Kada se igra EURO 2024, kada su utakmice Srbije?

Evropsko prvenstvo se održava od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Srbija je u grupi C sa nacionalnim selekcijama Engleske, Slovenije i Danske.

Fudbalska reprezentacija Srbije je u grupi C, i igraće najpre protiv Engleske (16. juna od 21 sat u Gelzenkirhenu), a potom dva meča na minhenskoj Areni - najpre 20. juna od 15 sati protiv Slovenije, te 25. juna od 21 protiv Danske.

Ako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, pratite ga na posebnoj stranici protala "Novosti" posvećnoj EURO 2024.

BONUS VIDEO: MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (2)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)