KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)

Novosti online

02. 06. 2024. u 20:06

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je pripreme za Evropsko prvenstvo čiji je domaćin ove, 2024. godine, Nemačka, a saigračima se priključio i Dušan Vlahović.

КАКАВ ЧОВЕК! Ево у чему је Душан Влаховић дошао на припреме фудбалске репрезентације Србије за ЕУРО 2024 (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

"Orlovi" nisu imali baš mnogo vremena za predah od svojih klupskih obaveza, ali, moderni sport je takav - neumoljiv, pa su već sada na red došle pripreme za EURO 2024.

Naš državni tim se, isprva ne kompletan, okupio pre pet dana u srpskoj kući fudbala, sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, gde su počeli treninzi "pre roka", o čemu svedoče i reči oduševljenog selektora, Dragana Stojkovića Piksija (( o tome nešto kasnije).

Sada je i Vlahović stigao, i to obučen po poslednjoj italijanskoj modi - vrlo elegantno, u sjajnom odelu:

Dušan Vlahović stiže na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 / Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Nije trebalo dugo, a tu odeću je zamenio sportskom opremom "orlova".

Kada je granulo sunce, "granuli" su i Vlahovićevi mišići - o čemu svedoči fotografija Fudbalskog saveza Srbije na kojoj se napadač naše reprezetnacije na treningu nalazi uz klupskog kolegu iz FK Juventus, Filipa Kostića:

Podsetimo, jedna grupa igrača koja se našla na konačnom spisku selektora Stojkovića za Evropsko prvenstvo pojavila se još u utorak u Sportskom centru u Staroj Pazovi i odradila trening lakšeg inteziteta.

Ako se ima u vidu da je 3. jun zvanični UEFA termin za početak priprema svih reprezentacija učesnika završnog turnira, jasno je da naši momci kojima klupske i druge profesionalne obaveze to dozvoljavaju, gore od želje da se na pravi način pripreme za jedan od najvećih izazova u svojoj karijeri.

Uostalom, i Vlahović se, poput mnogih drugih, "pre roka" pojavio - ne bi li se nšto bolje spremiju za šampionat Evrope u fudbalu.

Fudbalska reprezentacija Srbije na početku priprema za EURO 2024 / Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

„Svi ovi igrači nisu imali razloga da dođu ranije. Razgovarali smo sa njima i uverili se da shvataju ozbiljnost priprema za Evropsko prvenstvo. Atmosfera je sjajna što se može videti i po osmesima tokom celog treninga. Svi su zdravi što je za mene najvažnije. Motivacija je na izuzetno visokom nivou. Čekamo ostale momke da nam se pridruže i da već u Beču počnemo sa ključnom fazom priprema za prvu utakmicu. Imamo u Staroj Pazovi lepo vreme, odličan teren, veliku želju i sve druge neophodne uslove za jedan kvalitetan rad“, rekao je sredinom ove sedmice Dragan Stojković za sajt FSS i uputio reči čestitke novopečenim mladoženjama Nemanji Gudelju i Andriji Živkoviću.

„Počeli smo i da ih ženimo. Lepo je to. Treba da osete tu novu liniju života koja podrazumeva više odgovornosti na svim nivoima. Sve protiče u jednom pozitivnom duhu i za mene je veoma ohrabrujuće što igrači jedva čekaju zvaničan početak priprema za Evropsko prvenstvo.“

Selektor se posle treninga dugo zadržao u razgovoru sa Filipom Mladenovićem, momkom koji je zadužen za pozitivnu atmosferu u našoj reprezentaciji.

„Šalili smo se malo, pitao sam ga koliko je sakupio nastupa za državni tim. Nije siguran, misli da je oko 30. Pratio sam grčko prvenstvo, ali sam želeo iz prve ruke da dobijem još neke informacije. Osvojili su Kup Grčke i spasili sezonu, jer bi Panatinaikos u suprotnom ostao bez plasmana u Evropu.“

Mladenović je samo jedan od igrača sa spiska putnika za Nemačku koji je osvajanjem trofeja udario pečat na uspešnu sezonu u klupskoj konkurenciji.

„Imamo tandem iz Crvene zvezde koji se okitio duplom krunom u Srbiji, Birmančević je sa Spartom takođe osvojio oba trofeja, Vlahović i Kostić su dali značajan doprinos u Juventusovom pohodu na trofej u Kupu Italije, Živković je šampion Grčke, Mladenović osvajač nacionalnog kupa… Sve to puno znači na psihološkom planu. Sa jedne strane je potvrda da su ti momci zasluženo na spisku za Evropsko prvenstvo, a sa druge, svakako velika profesionalna satisfakcija jer će ostati upisani zlatnim slovima u analima svojih klubova. Radujem se svakom njihovom uspehu, veoma je važno da u reprezentaciji imamo trofejne igrače koji zrače pobedničkim mentalitetom. Trofeji vam daju neku drugu dimenziju i potpuno novu energiju na planu motivacije za izazove u nastavku karijere.“

Podsetimo, prvom treningu u Staroj Pazovi prisustvovali su predsednik Saveza Dragan Džajić, direktor A tima Stevan Stojanović, direktor svih selekcija Nenad Bjeković i prvi čovek FS Beograda Marko Zdravković.

Spisak fudbalera Srbije za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024

Podsetimo, ovog jutra, selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je spisak igrača koje će voditi na Evropsko prvenstvo.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Vanja Milinković Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović.

Odbrambeni igrači: Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Miloš Veljković, Srđan Babić, Uroš Spajić, Nemanja Stojić.

Vezni red: Saša Lukić, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Ivan Ilić, Srđan Mijailović, Sergej Milinković Savić, Dušan Tadić, Lazar Samardžić, Veljko Birmančević, Filip Kostić, Filip Mladenović, Andrija Živković, Mijat Gaćinović

Napadači: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Petar Ratkov.

FOTO: FSS

Kada se igra EURO 2024, kada su utakmice Srbije?

Evropsko prvenstvo se održava od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Srbija je u grupi C sa nacionalnim selekcijama Engleske, Slovenije i Danske.

Fudbalska reprezentacija Srbije je u grupi C, i igraće najpre protiv Engleske (16. juna od 21 sat u Gelzenkirhenu), a potom dva meča na minhenskoj Areni - najpre 20. juna od 15 sati protiv Slovenije, te 25. juna od 21 protiv Danske.

Pre toga, ekipa selektora Stojkovića ima dve provere:

U utorak, 4. juna, od 20.45 gostuje Austriji, a u subotu, 8. juna, od 18 časova Švedskoj, i to u utakmici na kojoj će se od fudbala oprostiti Zlatan Ibrahimović.

Ako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, pratite ga na posebnoj stranici protala "Novosti" posvećnoj EURO 2024.

Bonus video: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)