IMA LI RAZLOGA ZA BRIGU PRED EURO?: Piksi ne može da računa na dva igrača u meču sa Austrijom

Novosti online

03. 06. 2024. u 19:46

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je za medije pred prijatljeski susret sa selekcijom Austrije o brojnim temama, a između ostalog i koji igraći neće biti u selekciji sutra.

ИМА ЛИ РАЗЛОГА ЗА БРИГУ ПРЕД ЕУРО?: Пикси не може да рачуна на два играча у мечу са Аустријом

FOTO: Tanjug/AP

Prokomentarisao je selektor Srbije Austirju i dodao je to vrlo iskusna i ozbiljna ekipa.

- Radi se o izuzetno jakoj i kvalitetnoj ekipi, veoma kompaktnoj. To su pokazale kvalifikacije, ali i prijateljske utakmice koje su igrali i rešili u svoju korist. Uostalom, zato smo ih i izabrali, jer je meč sa takvom selekcijom dobar test pred važno i zahtevno takmičenje kakvo je Prvenstvo Evrope. Imaju odličan timski duh, ali i individualne kvalitete visokog nivoa. Šabicer, Lajner, Arnautović…zaista imaju dosta sjajnih igrača. Mogu mnogo toga da postignu na Prvenstvu Evrope, šteta što se Šlager povredio, ali definitivno mogu mnogo da naprave. Zbog svega navedenog, imaćemo jako tešku i zahtevnu utakmicu - rekao je Stojković.

Dodao je Piksi i da ova utakmica iako je prijateljska ima veliku važnost i da je vrlo bitna psihološka priprema.

- Mi smo i želeli da igramo protiv jake ekipe. I bez obzira što je prijateljski meč on ima važnost, jer ima uticaja na psihološki momenat za svaku selekciju koja traži dobar impuls pred utakmice na šampionatu. Koliko su motivisani, govori činjenica da su pobedili i u prijateljskim utakmicama koje su igrali protriv jakih rivala. Dakle, veoma motivisana i fizički spremna ekipa. Imaju germanski mentalitet, idu uvek na pobedu. Očekujem da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu - dodao je selektor.

Govorio je i očekivanjima pred EURO.

- Veliko takmičenje kao EURO predstavlja veliki izazov i svako ide sa ciljem da ostvari što bolji rezultat. Niko u Nemačku ne ide zbog turizma, nego da napravi iskorak, sebe i naciju učini ponosnim. Šansu koja se pruža moramo da iskoristimo. Gledajući sve aspekte koje pruža svaka utakmica, Srbija mora biti na stopostotnom nivou. Sistem? Pričamo, gledamo kroz rad da nađemo najbolje rešenje. Ono što budete videli, to će biti i najbolje, po nekom mom mišljenju. Važno je da igrači razumeju zahteve igre, a ono što se svi slažemo, jeste da ovako veliko takmičenje traži strahovito veliku potrošnju i tu moramo biti na nivou koji je potreban - rekao je Piksi.

Kada je reč o kadrovskoj situaciju, Stojković je rekao da se Aleksandar Mitrović juče priključio ekipi, pa neće početi meč, a takođe će poštedeti i Nikolu Milenkovića i Luku Jovića, ali razloga za brigu nema.

- Nikola Milenković je juče igrao za Fiorentinu, tako da ni on neće biti u konkurenciji za meč sa Austrijom, verovatno i Luka Jović koji se vratio sa dalekog puta. Što se tiče ostalih igrača, svi su spremni - zaključio je Stojković.

Meč između Srbije i Austrije na programu je sutra od 20 časova i 45 minuta.

BONUS VIDEO: MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto