"BILA JE DOBRA PROVERA ZA NAS, ALI NISMO ZADOVOLJNI": Dušan Vlahović razočaran posle poraza

Novosti online

05. 06. 2024. u 10:25

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Beču od selekcije Austrije rezultatom 2:1 u prvom prijateljskom meču uoči predstojećeg Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

БИЛА ЈЕ ДОБРА ПРОВЕРА ЗА НАС, АЛИ НИСМО ЗАДОВОЉНИ: Душан Влаховић разочаран после пораза

FOTO: Tanjug/AP

- Igrali smo protiv veoma organizovane i jake ekipe koja je u prethodnim utakmicama pobeđivala velike reprezentacije. Bila je dobra provera za nas, naravno da nismo zadovoljni, jer smo izgubili. Mi težimo i želimo da pobeđujemo na svakoj utakmici - rekao je fudbalski reprezentativac Srbije Dušan Vlahović posle poraza od Austrije.

Vlahović je istakao da je reprezentacija Srbije pokazala reakciju posle dva primljena gola na početku meča.

- Zaslužili smo da odigramo barem nerešeno, ali to je fudbal. Primili smo dva gola u dva minuta, malo smo ispali naivni u tom smislu. Kao što sam rekao, dobra provera, mislim da bi trebalo ovako da nastavimo - rekao je Vlahović.

Srbija je imala veliku podršku navijača na stadionu "Erns Hapel" u Beču.

- Bilo je, pogotovo u drugom poluvremenu, dosta trčanja i kreiranih šansi. Kada smo se malo oslobodili pritiska, igrali smo bolje. Zahvalio bih se publici, koja je došla u velikom broju da nas podrži i zbog njih mi je posebno žao, ali nastavljamo dalje. Nastavljamo da radimo još jače i sve će doći na svoje - naveo je Vlahović.

Vlahović je podsetio da Austrija ima iskusan tim.

- Generalno smo odigrali dobru utakmicu, oni dugo igraju zajedno, iskusna su ekipa i imaju ozbiljan sistem. Ovo je bila dobra provera za nas, bitno je da smo se vratili posle dva primljena gola i da nismo potonuli. Mislim da bi ovako trebalo da nastavimo - rekao je Vlahović.

FOTO: Tanjug/AP

Reprezentativac Srbije Strahinja Pavlović izjavio je da njegov tim ne sme da ponavlja iste greške.

- Tih prvih 10 minuta nije izgledalo kako treba. Počeli smo u jednoj formaciji, pa smo vrlo brzo promenili. Znali smo da je presing njihovo najjače oružje. Moramo da radimo na tome da neutrališemo te situacije i da jednostavno ne pravimo iste greške. Mislim da su oni dosta pali u drugom poluvremenu, jer je teško igrati presing svih 90 minuta. Mi smo uzeli loptu i imali smo neke šanse. Ovo je bila dobra provera. Imamo još jednu utakmicu uoči početka EP - rekao je srpski fudbaler.

Pavlović je postigao jedini gol za Srbiju na sinoćnjem meču protiv Austrije.

- Drago mi je zbog gola, trebalo bi da nastavimo jako da radimo. Mislim da smo fizički bili na mnogo boljem nivou nego na nekim prethodnim utakmicama. Sada glavu gore. Da odigramo utakmicu protiv Švedske i da pobedimo. I naravno da spremni odemo na EP - zaključio je Pavlović.

Fudbaleri Srbije boraviće u Beču do sedmog juna kada će otputovati u Stokholm.

"Orlovi" će osmog juna od 18 časova odigrati prijateljski meč sa Švedskom.

EP će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Srbija će igrati u grupi C sa selekcijama Engleske, Slovenije i Danske.

BONUS VIDEO "ISTINA JE..." Reakcija Vladana Milojevića nakon remija na meču Vojvodina - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd