ŠTO PRE KOREKCIJE: Selektor Srbije mora brzo da ispravi nedostatke u odbrani "orlova"

N. I.

05. 06. 2024. u 17:39

TEŠKO da nešto dobro i pozitivno može da se izvuče iz poraza reprezentacije Srbije od Austrije u utorak uveče. Ova svojevrsna bečka fudbalska škola mogla bi da košta "orlove" i selektora Dragana Stojkovića preskupo. Ako ne reaguju na vreme.

ШТО ПРЕ КОРЕКЦИЈЕ: Селектор Србије мора брзо да исправи недостатке у одбрани орлова

FOTO: Tanjug/AP

Istina, vremena je do starta na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj i utakmice 1. kola sa engleskom, ostalo još premalo. Ta nedelja i 16. jun su "iza ćoška", a Piksija i njegov stručni štab sigurno boli glava od linija u kojima se kao u nekom magnovenju kretala naša odbrana. Primila je dva, mogla je još najmanje fva gola. I čovek iz odbrane je dao jedan gol za Srbiju, umesto trojice onakvih napadača...

Ostaje vera da će Mitrović, Vlahović i Jović da prorade kada bude bilo najvažnije. Do tada, ostaje da zvoni onih 2:1 sa semafora na stadiounu "Ernst Hapel".

- Igrali smo protiv veoma organizovane i jake ekipe koja je u prethodnim utakmicama pobeđivala velike reprezentacije. Bila je ovo dobra provera za nas, naravno da nismo zadovoljni konačnim rezultatom, jer smo izgubili. Mi težimo i želimo da pobeđujemo na svakoj utakmici - samokritičan je Dušan Vlahović posle poraza u Beču.

Vreme curi, do generalne probe pred EP i utakmicu sa Švedskom u Stokholmu ostalo je još veoma malo vremena. Računajući i "klimavu" podršku koju fudbalska rperezentacija ove zemlje ima poslednjih desetak godina, teško da će slična izdanja "orlova" naići na trunku razumevanja navijača u Srbiji.

- Zaslužili smo da odigramo barem nerešeno, ali to je fudbal. Primili smo dva gola u dva minuta, malo smo ispali naivni u tom smislu. Kao što sam rekao, dobra provera, mislim da bi trebalo ovako da nastavimo - dodaje Vlahović.

Ističu skoro svi igrači Srbije, kao i sleektor da je utisak sa utakmice u Beču bio mnogo bolji u drugih 45 minuta.

- Pogotovo u drugom poluvremenu je bilo dosta trčanja i kreiranih šansi. Kada smo se malo oslobodili pritiska, igrali smo bolje. Zahvalio bih se publici, koja je došla u velikom broju da nas podrži i zbog njih mi je posebno žao, ali nastavljamo dalje. Nastavljamo da radimo još jače i sve će doći na svoje - zaključio je centarfor Srbije i Juventusa Dušan Vlahović.

Selektor Stojković će sigurno da reaguje brzo na sve loše stvari sa utakmice u Beču. Kao na dlanu se videlo ko može, a ko ne može da odgovori na zadatke protiv ekipe koja će premijeru na EP da ima protiv Francuske. Naša sudbina je, s druge strane, Engleska. Ona sigurno neće imati ni trunku milosti ako na spavanju ulovi odbranu Srbije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)

SVET JE ZGROŽEN: Osuđeni pedofil učestvuje na Olimpijskim igrama Pariz 2024, evo i kako su ga pustili