TV PRENOS JE ISKLJUČEN PRE ISTORIJSKOG MOMENTA: Zlatan Ibrahimović je otišao u penziju na način koji će se pamtiti! Naravno, u svom stilu!

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

08. 06. 2024. u 20:33

MNOGO toga je dao fudbalu Zlatan Ibrahimović, ali došlo je vreme da stavi tačku na bogatu karijeru. On je 2023. godine odigrao poslednji meč, ali na susretu Švedske i Srbije zvanično se oprostio pred navijačima u svojoj zemlji.

ТВ ПРЕНОС ЈЕ ИСКЉУЧЕН ПРЕ ИСТОРИЈСКОГ МОМЕНТА: Златан Ибрахимовић је отишао у пензију на начин који ће се памтити! Наравно, у свом стилу!

FOTO: Profimedia

Ovaj 42-godišnjak iz Malmea je po mnogima jedan od najboljih napadača koji je ikada igrao fudbal.

Ibrahimović je kao igrač bio poznat po snažnom karatkeru, uvek je govorio ono što misli i bez dlake na jeziku. Njegovu sjajnu obeležili su i neki spektakularni golovi. Jedan takav postigao je protiv Francuske na Evropskom prvenstvu 2012. godine.

Osvojio je veliki broj trofeja, ali upečatljivo je to da nikada nije uspeo da podigne pehar namenjen pobedniku Lige šampiona.

Na kraju, nasmejan se obratio onima koji su došli na njegov oproštaj:

- Šta ima, Švedsko? - počeo je Ibrahimović, najbolji strelac u istoriji švedskog reprezentativnog fudbala.

U svom stilu je nastavio:

- Vidim da sam vam nedostajao. Čak i ovako na terenu. A nedostajali ste i vi meni. Znate, oblačenje reprezentativnog dresa je najbolja stvar koja postoji kod fudbalera. Ja sam taj dres nosio sa ponosom i ljubavlju. Imao sam i tu čast da budem kapiten nacionalne selekcije. Sada... Sada mi stomak treperi. Od prvog dana vi ste bili ti koji ste mi davali ljubav, podršku i energiju. Mnogo je tu divnih sećanja, koje nikada neću zaboraviti. Omogućili ste mi da oborim rekord po brjou golova. I... od srca: hvala vam.

Obratio se i novim naraštajima, naravno, na način kakav samo on "izvodi" u fudbalu:

- Mladoj generaciji želim da kažem: sanjajte velike snove! Ako nemate snage da sanjate tako velike stvari, oslonite se na moje putovanje i iz njega crpite snagu. Ja sam vam živi primer da ništa nije nemoguće, bez obzira na to odakle ste. Pre 25 godina sam rekao da ću biti najbolji ikada. Mnogi ljudi su se tada smejali. Ali, 25 godina kasnije stojim pred vama i kažem: najbolji sam svih vremena.

Sve je zaključio u "Zlatanovom stilu":

- Nadam ste da ste uživali u ovoj mojoj avanturi. Hteo bih na kraju da kažem: Švedsko, eto ti. Volim vas sve! - rekao je 42-godišnji as.

Zlatan Ibrahimović - biografija

Zlatan Ibrahimović (rođen 3. oktobra 1981. u Malmeu) je tokom fudbalske karijere igrao za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Pari Sen Žermen, Los Anđeles Galaksi i, po drugi put, Milan.

Osvojio je četiri trofeja s Ajaksom, dve titule s Juventusom, tri sa Interom, dve sa Milanom, uspeo da sa Barsom bude klupski prvak sveta, osvajač Superkupa, La Lige i španskog Superkupa, sa PSŽ-om je osvojio 12 trofeja, a sa Junajtedom tri, uključujući Ligu Evrope.

Za reprezentaciju Švedske je odigrao 121 meč i dao 62 gola, a Fudbalski savez Švedske se ovako od njega oprostio:

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAVIJAJ ZA OLIMPIJSKI TIM SRBIJE: BIG Šoping centri i Olimpijski komitet Srbije – podrška zlata vredna!