"ORLOVI" VEĆ IMAJU "TITULU" I PRE DOLASKA U NEMAČKU: Jedan podatak odvaja naše igrače od svih ostalih na EURO 2024!

N. I.

11. 06. 2024. u 07:00

FUDBALERI Srbije će, prosečno, ponovo biri najviša reprezentacija na jednom velikom takmičenju. Izabranici sleektora Dragana Stojkovića kreću sutra popodne na Prvemstvo Evrope i biće, kao i na Mundijalu u Kataru, javiši tim na šampionatu Starog kontinenta.

ОРЛОВИ ВЕЋ ИМАЈУ ТИТУЛУ И ПРЕ ДОЛАСКА У НЕМАЧКУ: Један податак одваја наше играче од свих осталих на ЕУРО 2024!

FOTO: AP/Tanjug

Prosečna visina reprezentacije Srbije je 186 centimetara i za samo jedan centimetar je prosečno viša od Danske, pa je za očekivati da će se u međusobnom duelu, u meču 3. kola 25. juna od 21 sat na stadionu u Minhenu, videti pravi fudbalski i vazdušni dueli.

Među "orlovima" prednjači golman Vanja Milinković-Savić sa visinom od 202 centimetra. Slede Nikola Milenković (195), Strahinja Pavlović (194), Sergej Milinković-Savić (192), Dušan Vlahović (190) i ostali...

Ovo bi moglo kod akcija iz prekida igre da donese određenu prednost selekciji Srbije koja će svoj premijerni duel imati protiv Engleske 16. juna u Gelzenkirhenu.

Iza Srbije i Danske ide Nemačka sa 185, koliko ima i Slovenija (četvrta decimala se razlikuje kod svih). Dakle i drugi rival u grupi ima visinu kao jak adut. Prosek grupe C kvari Engleska, koja se više oslanja na brzinu, pa je prosečna visina njene reprezentacije „samo“ 1,82 metra.

Najniži tim na Evropskom prvenstvu ima Španija, što i nije neko iznenađenje – 181 centimetar.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ZGAZIO GA JE! Šešelj najavio veliku političku promenu