MA KAKVA SRBIJA! Bahati Englezi precrtali "orlove", bave se drugim skandalima uoči Eura 2024

Novosti online

11. 06. 2024. u 08:38

Fudbaleri Srbije igraju protiv Engleske 16. juna (21.00) u prvoj utakmici na otvaranju Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a tamošnji mediji veruju u pobedu nad "orlovima" od 3:1.

МА КАКВА СРБИЈА! Бахати Енглези прецртали орлове, баве се другим скандалима уочи Еура 2024

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

- Srbija i Engleska odmeriće se u nedelju uveče u Gelzenkirhenu u prvom takmičarskom meču. Srbija dolazi sa pobedom, pošto je savladala Švedsku, uprkos tome što je selektor Tomason odmarao nekoliko ključnih igrača tokom oproštajnog meča Zlatana Ibrahimovića. Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić i Sergej Milinković Savić su pokazali da su spremni da igraju protiv Engleske - piše Dejli star.

Englezi ne mare puno za poraz od Islanda, smatraju da će u nedelju biti neka druga reprezentacija. 

- Engleska je doživela iznenađujući poraz od Islanda u poslednjoj prijateljskoj utakmici, ali je Geret Sautgejt značajno promenio svoj tim. Džud Belingem iz Real Madrida vratiće se u startnu postavu, a pošto se očekuje da će Sautgejt izvesti svoj najjači tim protiv Srbije, pobeda deluje verovatno. Biće 3:1 za Englesku - zaključuje se u tekstu.

Pojedini britanski mediji kritikovani su zbog toga što su uz vest o porazu fudbalske reprezentacije Engleske od Islanda objavili fotografiju igrača Bukaja Sake.

Saka je ušao u igru u 65. minutu, ali su brojni engleski listovi uz tekst o porazu objavili samo njegovu fotografiju, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

FOTO: AP/Tanjug

 

Objavu izveštavanja istakao je bivši engleski reprezentativac Jan Rajt, koji je rekao da oni koji odlučuju šta ide na stranice, znaju šta rade.

Listovi Star i San su pomenuti zbog korišćenja Sakine fotografije, dok je Telegraf koristio fotografiju 22-godišnjeg fudbalera Arsenala da ilustruje ocene igrača na društvenoj mreži Tviter.

Na sajtu Bi-Bi-Si sporta, koji je tekstualno prenosio utakmicu i tokom meča menja glavnu fotografiju, takođe je bila objavljena fotografija Sake, kada je ušao u igru.

U otvorenom pismu urednicima, Toni Barnet izvršni direktor grupe koja se bavi borbom protiv diskriminacije u fudbalu Kick It Out, rekao je da mediji moraju da "zapamte svoje odgovornosti".

BONUS VIDEO: MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO