DA SE ZALEDIŠ! Ovo je sastav Engleske za meč protiv Srbije na otvaranju EURO 2024

Novosti online

12. 06. 2024. u 11:09

Fudbalska reprezentacija Srbije se plasirala na Evropsko prvenstvo u fudbalu prvi put posle 24 godine, a žreb ju je stavio u grupu sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, dok će prvi meč biti protiv jedne od najjačih zemalja sveta - moćne Engleske.

ДА СЕ ЗАЛЕДИШ! Ово је састав Енглеске за меч против Србије на отварању ЕУРО 2024

FOTO: Tanjug/AP

Meč između Srbije i Engleske na programu je u nedelju, 16. juna, s početkom od 21 sata, a kako se može čuti sa Ostrva, tim Engleske za ovaj duel se već donekle zna i već je jasan.

Kako je Nik Poup povređen, a Aron Remsdejl nije branio ove sezone, Džordan Pikford je dobio mesto na golu.

Pored Džona Stonsa navijači žele mlade snage, pa su izabrali da drugi štoper bude Mark Gei iz Kristal Palasa, inače izdanak Čelsijeve škole fudbala.

Po bokovima su stavljena dva desna beka i to Kajl Voker na svoju poziciju, a Kjeran Tripije levo. S obzirom na to da je Luk Šo jedini levi bek u timu, ne čudi ovakva odluka. 

U veznom redu su Deklan Rajs koji je svakako nezamenljiv, ali i Kobi Maino! Ovaj 19-godišnji centralni vezista Mančester junajteda se probio ove sezone, a očigledno da Englezi smatraju da moraju dva klasična zadnja vezna da čuvaju leđa njihovim ofanzivcima. 

A onda ide strašan napad! Otpao je, recimo, Kol Palmer, a pored Džuda Belingema koji je na "deset", po krilima su Fil Foden i Bukajo Saka. U napadu, to je bar lako - Hari Kejn.

To izgleda ovako: (4-2-3-1) Pikford - Voker, Stons, Gei, Tripije - Maino, Rajs - Saka, Belingem, Foden - Kejn

Podsećanja radi, Evropsko prvenstvo počinje u petak duelom Nemačke i Škotske od 21 čas.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd