DA LI JE TO PUTIN ILI SRBIJA? Englez pomešao babe i žabe, pomenuo i Zvezdu, ali i Ivana Bogdanova

Novosti online

12. 06. 2024. u 14:20

BRITANSKI mediji na svakom koraku pokazuju koliko mrze Srbe.

ДА ЛИ ЈЕ ТО ПУТИН ИЛИ СРБИЈА? Енглез помешао бабе и жабе, поменуо и Звезду, али и Ивана Богданова

FOTO: Tanjug/AP

Britanski "Gardijan" je prešao igricu, ali jedan čovek je otišao nekoliko koraka dalje u mržnji prema Srbiji. 

Reč je o Dejvidu Vilksu, autor britanskog Dejli mejla, koji je u najavi meča Engleske i Srbije analizirao navijače Crvene zvezde, pa pomenuo i kriminal, kao i Vladimira Putina. 

- Crvena zvezda, šampion Srbije, igra kod kuće, ali sam ja zalepljen za akciju koja se dešava daleko od terena, na severnoj tribini. Baklje i petarde su obasjale nebo, ogromni dim se proširio nad stadionom uz jezive zvuke bubnjeva, a grupa mladih muškaraca obučena u crno peva himne i skandira pokliče ružnog nacionalizma - navodi autor svoj doživljaj sa meča šampiona Srbije, kada je boravio u Beogradu:

- To su najvatreniji navijači Zvezde, kriminogena armija ozloglašena u Evropi. Uz razbijanje glava na fudbalskim utakmicama, oni su specijalizovani za kriminal, političko nasilje i reketiranje.

Pomenuo je i tenk ispred stadiona, a potom se naširoko raspisao o istoriji dešavanja između engleskih i srpskih klubova. Vilks podseća i na dešavanja iz Đenove, pominje i ime Ivana Bogdanova i time pokušava da ulije strah u kosti svojih čitalaca, istovremeno stavljajući novu etiketu na Srbe.

Uz sve to je Vilks u naslovu teksta naveo da su srpski navijači, iako je gotovo isključivo pisao o navijačima Zvezde, nazvavši ih i „proputinovcima“. Očigledno su pomešali sa kim igraju Rusijom, Srbijom, Vladimirom Putinom...

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

15 GODINA OD SMRTI MAJKLA DŽEKSONA: NJegov sin objavio fotografiju uz teške reči