„BIĆE MNOGO BOLJE NEGO U KATARU!“ Strahinja Pavlović otkrio kakav je bio motivacioni sastanak sa Piksijem

Z. Ćorović

13. 06. 2024. u 16:00 >> 18:18

SRČANOST i strast sa kojima igra za Srbiju, uvek su krasile našeg defanzivca Strahinju Pavlovića (23).

„БИЋЕ МНОГО БОЉЕ НЕГО У КАТАРУ!“ Страхиња Павловић открио какав је био мотивациони састанак са Пиксијем

FOTO: Tanjug/AP

Primer koji je davaao nije mnogo pomogao na prošlom svetskom prvenstvu Kataru, jer su njegovu veliku želju, kao i kod ostalih reprezentativaca „pojele“ brojne greške zbog kojih smo doživeli neuspeh. Sada u Nemačkoj, stameni štoper uverava da će sve biti mnogo bolje jer su lekcije naučene.

- U Kataru nismo bili na najvišem nivou, sada je velika razlika. Bolje smo se pripremili i očekujemo bolji rezultat. Radili smo dosta na svim problemima u prethodnom periodu, često su napadači i odbrana trenirali odvojeno, kao i individualnim stvarima i na fizičkoj spremi. Imali smo mnogo više vremena, za 15 smo odigrali dana dve pripremne utakmice. Zato će i balans u igri biti bolji. Uvek smo igrali na gol više i ofanzovno, napadači će nam još više pomagati. Ceo tim mora dobro i da se brani, to je ključ uspeha. Naša defanziva biće na strahovitom udaru atomskih napadača Engleske u nedelju na premijeri EP. Izdržaćemo – poručio je neustrašivi Strahinja.

- Kejn je jedan od najboljih napadača na svet, Belingem je imao nestvarnu seznu u Realu. Mnogo kvaliteta imaju Englezi u napadu, to im je najjače oružje. Opasni su sa svih strana, ako želimo da ih zaustavimo, moraćemo svi zajedno da se maksimalno se angažujemo. Znamo sve o njima, imaju oni imane, videli smo koliko ih je namučio Island u prijateljskom meču jer je bio dobro organizovan. Naravno, imamo i mi naše adute u napadu, verovatno nećemo moći da držimo loptu kao što volimo, ali znamo i mi da napadnemo. svi želimo da igramo dobar i lep fudbal i da ostvarimo dobar rezultat. A da se ja pitam, izašao bih visoko da ih presingujemo. Trojka u Švedskoj na generalci podigla je moral „orlova“ kada je bilo najpotrebnije.

- Trijumf je bio važan, nismo primili gol, podiglo se samopouzdanje. Dosta izazova rešili smo na dobar način, nismo primili gol. Kada se radi o taktici, više smo vežbali sistem sa trojicom pozadi, radili smo i sa četvoricom. Još uvek igrači ne znaju sa kojom ćemo formacijom i u kom sastavu izlazimo na megdan Englezima. Srpska reprezentacija je najviša na šampionatu i to se mora iskoristiti.

- To je prednost u odnosu na ostale i prekidi će biti jedno od naših najjačih oružja. Volim i ja da se ubacujem iz drugog plana, drago mi e što sam postigao pogodak na nedavnom prijateljskom meču protiv Austrije. Kao i Englezi, imamo i mi sjajne napadače, Mitrović i Vlahović su opasni i sposobni da svakoj selekciji zatresu mrežu – uveren je Pavlović, koji je u dresu reprezentacije odigrao 35 mečeva i postigao četiri pogotka.

Rusi navijali za Srbiju NOVINAR iz Rusije poručio je Pavloviću da će njegovi zemljaci najviše navijati za Srbiju. Zanimalo ga je i kako smo primili četiri gola od „Zbornaje“ na prijateljskom meču u martu.

- Bila je to teška utakmica, rano smo dobili crveni kartoon. Uvideli smo greške, bila je to prijateljska utakmica i nismo bili mnogo zabrinuti zbog tog poraza.  Piksi veruje u nas ODMAH po dolasku u Nemačku, selektor Stojković je sa reprezentativcima održao motivacioni sastanak.

- Selektor nam je predstavio plan i kako razmišlja. Prvi cilj je da prođemo grupu, svesni smo da je to moguće samo budemo imali snažan timski duh. Ukazao je na greške koje smo imali i pre svega nam je poručio da veruje u nas i u ovaj tim.

BONUS VIDEO "ISTINA JE..." Reakcija Vladana Milojevića nakon remija na meču Vojvodina - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)