KAD SE SRETNU, UVEK DRAMATIČNO: Utakmica između ekipa Španije i Hrvatske poslastica drugog dana takmičenja

Đ. S.

15. 06. 2024. u 12:15

ČETVRTI put uzastopno na Evropskim prvenstvima, gledaćemo susret Španije i Hrvatske. Derbi u "grupi smrti" (18.00) na Olimpijskom stadionu u Berlinu, obeležiće drugi dan kontinentalne smotre, a ako pogledamo istorijat susreta "furije" i "vatrenih", očekuje nas spektakl pun preokreta.

КАД СЕ СРЕТНУ, УВЕК ДРАМАТИЧНО: Утакмица између екипа Шпаније и Хрватске посластица другог дана такмичења

Foto: Profimedia

Ova dva tima, poslednji put su igrala pre godinu dana u finalu Lige nacija, kada je Španija slavila u finalu posle boljeg izvođenja penala. Ništa manje dramatično, nije bilo ni leta 2021. Tada je u Kopenhagenu u osmini finala EP "furija" takođe bila bolja, ali nakon produžetaka (5:3).

Golovi u 87. i 88. minutu odlučili su mečeve Španije i Hrvatske na šampionatima Starog kontinenta 2016. i 2012, tako da, zabava je zagarantovana uz napomenu da se ne slavi prerano koji god rezultat da bude.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Mi smo u najjačoj grupi na Evro 2024, sa aktuelnim evropskim šampionom Italijom i pobednikom Lige nacija Španijom. Španija nas je pobedila na penale u finalu Lige nacija, a takođe i sa 5:3 u spektakularnoj utakmici na poslednjem Evropskom prvenstvu. Imamo iskustvo igranja protiv njih, znamo šta nam je činiti, pa ćemo ovoga puta pokušati da ih pobedimo jer želimo dobar početak - kaže selektor Zlatko Dalić, arhitekta uspona hrvatske fudbalske reprezentacije.

Ako izuzmemo Ligu nacija, selektoru "furije" Luisu de la Fuenteu, ovo će biti prvo veliko takmičenje sa A timom Španije. Sa U19 i U21 selekcijama već je osvajao evropska prvenstva, sada mu je cilj da se i sa seniorima popne na presto Starog kontinenta. Na tom putu, prva prepreka trostrukom prvaku Evrope biće iskusni Hrvati.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Zaista se divim mentalitetu hrvatskih fudbalera. Čini me ponosnim kada to isto osećamo u našoj zemlji. Prvi cilj je da igramo takmičarski fudbal i dođemo u poziciju za pobedu. Uveren sam da ćemo imati priliku da se borimo za titulu, ali može biti samo jedan pobednik, a ima mnogo dobrih reprezentacija koje mogu da osvoje ovaj trofej - poručuje De la Fuente.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!