"MI UVEK USPEMO DA NAPRAVIMO NEKU MAGIJU": Del Pjero o šansama Italije na EURO 2024

Novosti online

15. 06. 2024. u 19:15

Najbolji strelac Juventusa svih vremena, Alesandro del Pjero smatra da njegova Italija može da odbrani titulu evropskog šampiona osvojenu pre četiri godine.

МИ УВЕК УСПЕМО ДА НАПРАВИМО НЕКУ МАГИЈУ: Дел Пјеро о шансама Италије на ЕУРО 2024

Foto: Profimedia

U razgovoru za "Sofaskor" otkrio je ko su njegovi favoriti na turniru u Nemačkoj.

- Italija je iznenadila svet pre četiri godine i osvojila Evropsko prvenstvo. A pre i posle toga nije se plasirala na Svetsko. To je malo ludo. I možda se nešto ludo dogodi i ovog leta. Druge ekipe su na papiru bolje, ali mi Italijani uvek izvučemo nešto posebno u ovakvim situacijama. Za mene su ipak favoriti Francuska, Engleska i Portugalija - rekao je Del Pjero.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

FOTO: EPA

- Druge ekipe su na papiru bolje, ali mi Italijani uvek izvučemo nešto posebno u ovakvim situacijama. Za mene su ipak favoriti Francuska, Engleska i Portugal, dodaje on.

Kada su u pitanju Hrvati, Del Pjero posebno ceni Luku Modrića:

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Hrvatska je država od četiri miliona ljudi, a imaju toliko kvalitetnih igrača, to je neverovatno! Luki bi to mogla biti zadnja prilika za trofej sa reprezentacijom. Ali on više ništa ne mora da dokazuje svetu. On je prvak u svakom smislu te reči, kao čovek i kao fudbaler - rekao je Del Pjero.

Za italijansku reprezentaciju je igrao 91 put i postigao 27 golova. Od 1993. do 2012. godine igrao je u Juventusu. Del Pjero je najbolji strelac Juventusa svih vremena, ukupno je postigao 290 golova na 705 učešća.

Podsetimo, Italija ove nedelje od devet uveče igra protiv Albanije utakmicu 1. kola EURO 2024, a taj meč možete uživo da pratite uz prenos na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO "ISTINA JE..." Reakcija Vladana Milojevića nakon remija na meču Vojvodina - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama