KAKVA UTAKMICA NA EURO 2024: Švajcarska iskoristila greške Mađarske i pobedila na startu takmičenja (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

15. 06. 2024. u 16:55 >> 15:47

FUDBALERI Švajcarske pobedom su otvorili Evropsko prvenstvo. Oni su u Kelnu savladali Mađarsku sa 3:1 i u odličnom raspoloženju dočekuju nastavak takmičenja.

КАКВА УТАКМИЦА НА ЕУРО 2024: Швајцарска искористила грешке Мађарске и победила на старту такмичења (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Ako je suditi po prve dve utakmice očekuje nas uzbudljiv EURO 2024. Za sada je postignuto čak 10 golova.

Očekivao se mnogo veći otpor izabranika Marka Rosija, ali "sajdžije" su odigrale fantastičan meč, posebno prvo poluvreme posle kojeg su imali prednost od 2:0. Koristili su znalački greške protivnika što im je u mnogome olakšalo posao na ovom susretu

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Od starta meča su izabranici Murata Jakina rešili da stave do znanja rivalu da oni žele da budu ti koji se pitaju za sve na "Rajn Enerdži stadionu".

Švajcarskoj je 12 minuta bilo dovoljno da dođe do vođstva. Kvadvo Dua je dobio sjajnu loptu u prostor od odličnog Mišela Ebišera. Napadač Ludogoreca je uspeo da savlada Petera Gulašija. Gol je najpre poništen, no nakon reakcije iz VAR sobe ustanovljeno je da ofsajda nije bilo pa je na semaforu stajalo 1:0.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Nastavile su "sajdžije" da napadaju i nakon početne prednosti. Takva igra im se isplatila pošto su u idealnom trenutku došli do drugog pogotka. Igrao se 45. minut kada je Ebišer sjajnim udarcem sa nekih 18 metara uspeo da posle asistencije upiše i pogodak.

Reakcija igrača Mađarske bila je mnogo bolja u drugom poluvremenu. Krenuli su igrači žustrije da napadaju ka golu Jana Zomera i uspeli su da smanje rezultat i unesu neizvesnost u utakmicu.

Barnabaš Varga je iz sjajne u pozicije u 63. minutu promašio gol udarcem glavom, ali tri minuta kasnije bio je precizan. Opet je šutirao glavom posle odličnog centaršuta Dominika Soboslaja i uspeo je da matira golmana Intera i smanji rezultat.

Pokušale su i jedna i druga reprezentacija do kraja utakmice da postignu još neki pogodak. U tome je uspela Švajcarska. Veliku grešku napravila je odbrana rivala. Vili Orban je loše reagovao, iskoristio je to Bril Embolo koji je prebacio istrčalog Gulašija i postavio konačan rezultat - 3:1.

"Sajdžije" će u drugom kolu igrati protiv Škotske, dok će Mađarska odmeriti snage sa domaćinom Nemačkom. Te utakmice na programu su 19. juna.

Mađarska - Švajcarska 1:3 (0:2)

Stadion: "Rajn Enerdži". Gledalaca: 41.676. Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija). Strelci: Varga 66 (Mađarska) - Dua 12, Ebišer 45, Embolo 90+3 (Švajcarska).

Mađarska (3-4-3): Gulaši - Lang (od 46. Bola), Orban, A. Salai (od 79. Dardai) - Fiola, Nađ (od 67. Kleinhesler), Šafer, Kerkez (od 79. Adam) - D. Salai, Varga, Soboslaj.

Švajcarska (3-4-3): Zomer - Šer, Akanđi, Rodrigez - Vidmer (od 68. Stergiju), Džaka, Frojler (od 86. Sijero), Endoj (od 86. Rider) - Ebišer, Dua (od 68. Amduni), Vargas (od 74. Embolo).

 

Drugo poluvreme: Mađarska - Švajcarska 1:3

90+3' - NOVI GOL! Švajcarska će osvojiti tri boda na startu Evropskog prvenstva. Užasno je reagovao Vili Orban, iskoristio je to Bril Embolo, prebacio je Gulašija i rešio ovu utakmicu.

90+1' - Utakmica je produžena za pet minuta.

90' - Neverovatna prilika za "sajdžije". Džaka je šutirao glavom, ali Gulaši je odlično intervenisao i sprečio je kapitena protivničke reprezentacije da praktično reši utakmicu.

87' - Još jedan žuti karton pokazao je Vinčić. Ovoga puta se u beležnici slovenačkog sudije našao Atila Viola, a potom je karton iste boje dobio zbog prigovora i selektor Švajcarske Murat Jakin.

83' - Krenuli su Mađari još agresivnije ka golu rivala ne bi li uspeli da izbegnu poraz na startu EURO 2024.

FOTO: Tanjug/AP

71' - Dobra prilika za Švajcarsku. Endoj je šutirao iskosa sa leve strane. Odlično je bio psotavljen Orban i "sajdžije" su dobile samo korner posle kojeg je Šer šutirao glavom pored gola.

66' - MAĐARSKA SMANjUJE REZULTAT! Ono što nije ispeo samo tri minuta ranije jeste sada Varga. Centrirao je Soboslaj sa leve strane, a igrač Ferencvaroša je odlično pratio akciju i glavom je smestio loptu u mrežu rivala.

63' - Mogla je Mađarska da se vrati u meč i uvede neizvesnost. Šutirao je glavom iz odlične pozicije Barnabaš Varga, ali lopta je otišla pored gola Zomera koji je pogledom pratio let lopte.

60' - Drugi žuti karton na utakmici dobio je Remo Frojler koji je sa leđa faulirao Dominika Sobolsaja.

54' - Još jedna odlična šansa za "sajdžije". Šutirao je iskosa sa leve strane Vargas, ali je golman Mađarske opet bio dobro postavljen i zaustavio je udarac fudbalera Augzburga. U problemu su Mađari. Ne igraju dobro i imaju zaostatak od dva gola.

FOTO: Tanjug/AP

48' - Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Dua. Njegov udarac zaustavio je Gulaši. Nakon kornera stvorila se gužva u kaznenom prostoru Mađarske, no dobro je reagovao Soboslaj i otklonio je opasnost.

46' - Počelo je drugo poluvreme i menjao je Marko Rosi. Van igre je ostao Adam Lang, a na teren je ušao Bendeguz Boga.

Prvo poluvreme: Mađarska - Švajcarska 0:2

45+2' - Završeno je prvo poluvreme utakmice u Kelnu!

45' - ŠVAJCARSKA JE DUPLIRALA PREDNOST! Zaslužile su "sajdžije" da uvećaju vođstvo. Primio je na levoj strani loptu Mišel Ebišer, namestio ju je na desnu nogu i odličnim udarcem iz daljine je uspeo da savlada Gulašija.

40' - Prvu pravu priliku imala je Mađarska. Udarac glavom Vilija Orbana zaustavio je Zomer. Ipak, da je fudbaler Lajpciga zatresao mrežu, pogodak bi bio poništen jer se štoper nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

37' - Ne izgledaju dobro na terenu reprezentativci Mađarske. Konstantno se igra na polovini tima Marka Rosija. Italijanski stručnjak može da bude zadovoljan što je samo 0:1 na semaforu.

FOTO: Tanjug/AP

29' - Odlično igra Švajcarska. Još jednom su "sajdžije" zapretile. Fabijan Šer je dugo vukao loptu, potom je šutirao iskosa sa desne strane, ali je dobro bio postavljen Vili Orban i otklonio je opasnost.

20' - Zamalo drugi gol u Kelnu. Veliku grešku napravio je Kerkez. Dodao je loš povratni pas, iskoristio je to Ruben Vargas izašao je sam ispred gola Mađara, ali je čuvar mreže ove selekcije odlično reagovao i sprečio protivnika da postigne drugi gol.

13' - ŠVAJCARSKA VODI! Povele su "sajdžije" preko Kvadva Due. Ebišer je poslao loptu u prostor, a napadač Ludogoreca je rutinski savladao Petera Gulašija.

10' - Prvi udarac ka golu uputila je Mađarska. Loptu je od Fiole dobio Roland Salai čiji šut je otišao visoko preko gola rivala.

8' - Utakmica je počela agresivno sa obe strane. Igra se žustro sa dosta duela i za sada nema mnogo tečne igre.

ŽESTOKO Duel na utakmici Mađarska - Švajcarska/FOTO: Tanjug/AP

5' - Već u 5. minutu je sudija iz Slovenije Slavko Vinčić je pokazao prvi žuti karton. Oštro je startovao Silvan Vidmer i završio u beležnici glavnog arbitra.

2' - Prva ozbiljnija situacija ispred gola Švajcarske. Ipak, zbog dobre reakcije odbrane i golmana Jana Zomera nije bilo ozbiljne prilike za tim Marka Rosija.

1' - Počela je utakmica u Kelnu, prvi su s centra krenuli fudbaleri Mađarske.

 

Sastavi timova:

Mađarska (3-4-3): Gulaši - Lang, Orban, A. Salai - Fiola, Nađ, Šafer, Kerkez - D. Salai, Varga, Soboslaj.

Švajcarska (3-4-3): Zomer - Šer, Akanđi, Rodrigez - Vidmer, Džaka, Frojler, Endoj - Ebišer, Dua, Vargas.

Uoči meča:

Nakon što je domaćin Nemačka ubedljivim trijumfom nad Škotskom otvorila EURO 2024, stanje na tabeli grupe A biće poznato nakon što "11 zelenih" i "sajdžije" odigraju meč na "Rajn Enerdži stadionu" u Kelnu.

Vredi istaći da su Mađari u kvalifikacijama bili u grupi sa Srbijom i završili su je kao prvi sa 18 bodova, ima li su četiri više od izabranika Dragana Stojkovića Piksija.

Znamiljivo, ove dve selekcije odigraće prvi susret još od 2017. godine kada je Švajcarska trijumfovala sa 5:2 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Trener Mađarske Marko Rosi neće moći da računa na Loika Nega, dok su na drugoj strani van stroja dvojica fudbalera Monaka, Bril Embolo koji će ipak biti na klupi i Denis Zakarija.

Sve što vas zanima vezano za EURO 2024 možete da pratite u lajv blogu na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: KILTOVI NA SVE STRANE: Škotske suknjice preplavile Minhen

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto