UTAKMICA KOJU SMO ČEKALI 24 GODINE: Fudbaleri Srbije protiv Engleske startuju na EURO 2024

Novosti online

16. 06. 2024. u 08:19

Posle 24 godine srpski tim ponovo je na finalnom turniru, prvi put pod imenom Srbija, a rival je jedan od favorita za titulu, aktuelni vicešampion Evrope Selektor Srbije.

УТАКМИЦА КОЈУ СМО ЧЕКАЛИ 24 ГОДИНЕ: Фудбалери Србије против Енглеске стартују на ЕУРО 2024

FOTO: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 21 sat u Gelzenkirhenu igra protiv Engleske meč prvog kola C grupe šampionata Evrope.

ragan Stojković Piksi na zvaničnoj konferenciji izjavio je da je ekipa spremna i da je vreme napravi iskorak i da se plasira u sledeću fazu takmičenja.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Znamo da startujemo sa jednim od favorita, ali, radili smo dosta da se pripremimo najbolje što možemo i mislim da smo spremni za izazove ispred nje. Sa trenerske strane smo učinili sve da igrači odrade sve treninge na najvišem mogućem nivou i verujem da i oni jedva čekaju da utakmica počne. U fizičkom smislu i onom taktičkom, uveren sam da smo spremni da se suočimo sa izazovom kakav je Engleska - rekao je Stojković.

FOTO: Tanjug/AP

Srbija je poslednji put igrala na šampionatu 2000. godine, kada je Stojković bio igrač, a ujedno to je bilo poslednje prvenstvo na kojem je reprezentacija prošla grupnu fazu nekog velikog takmičenja, a u na međuvremenu je igrala četiri Svetska prvenstva.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Neki igrači se nisu ni rodili kad smo bili poslednji put na Evropskom prvenstvu. Dugo čekamo, mislim da smo zasluženo ovde, mislim da smo uspeli da dovedemo Srbiju u krem fudbala, sad je na nama da napravimo iskorak, a iskorak je da se fokusiramo na ono što predstoji i da pokušamo da uradimo sve, da prvu fazu prođemo uspešno - rekao je Stojković.

Ono što mogu da poručim ljudima koji nas podržavaju i vole, daćemo sve od sebe, borićemo se do kraja, da ćemo dati čak i više od maksimuma, dodao je on.

- To vidim po igračima, vidim da su spremni, kompletan deo priprema odradili su bez ijedne reči i bez ijedne zadrške, tako da, sa te strane sam zadovoljan da ću imati igrače zdrave, igrače koji jedva čekaju da pokažu svoj talenat - poručio je Stojković.

Kapiten Dušan Tadić smatra da nikad nije bilo veće zajedništvo u timu i da su igrači postali iskusniji i zreliji.

- Veliki broj igrača je igralo na Svetskom prvenstvu i sad Evropsko prvenstvo, mislim da će biti iskustvo od velike važnosti i značaja. Mislim da je zajedništvo nikad veće, neverovatno zajedništvo sad, mislim da je prošlo neko vreme, da su igrači sazreli. Zajedništvo je nikad veće i želimo da pokažemo to na terenu. Englezi su favoriti su za osvajanje turnira, ali to ne mora ništa da znači, fudbal je 11 na 11, videćemo ko će da pobedi - istakao je Tadić.

U drugom meču C grupe od 18 sati igraju Slovenija i Danska.

BONUS VIDEO EURO 2024: Navijači Srbije dočekali fudbalera pred hotelom u Nemačkoj

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NIKOLA ROKVIĆ NASTAVLJA HUMANITARNU MISIJU: Patike sa hodočašća prodate za pola miliona - evo koliko novca je do sada sakupljeno (FOTO)