FANTASTIČAN POČETAK DANA: Holanđani posle haosa i preokreta pokazali klasu

Novosti online

16. 06. 2024. u 16:54 >> 15:57

Fudbalska reprezentacija Holandije savladala je selekciju Poljske rezultatom 2:1 u prvom meču trećeg dana na Evropskom prvenstvu u okviru grupe D.

ФАНТАСТИЧАН ПОЧЕТАК ДАНА: Холанђани после хаоса и преокрета показали класу

FOTO: AP/Tanjug

Poljska - Holandija(1:2)

Holandija je od samog starta nametnula svoj ritam. Napadi su se ređali kao na traci i Kodi Gakpo je pravio mnogo problema Šćesnom. Odolevali su Poljaci svim napadima "lala", a onda su uspeli da kazne sve promašaje Holanđana. Nakon jednog dobro izvedenog kornera Adam Buksa se sjajno snašao u šesnaestercu i doveo Poljake u vođstvvo.

Nije ovaj gol poremetio izabranike Ronalda Kumana koji su nastavili sa napadima na gol Poljske. Kodi Gakpo je ponovo bio nerešiva enigma za defanzivce "crveno-bele orlove", i tako je u 29. minutu doveo svoj tim do izjednačenja posle sjajne akcije. Nakon ovog gola, mirovale su mreže, ali i igra do kraja prvog poluvremena.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Početak drugog poluvremena opet su obeležili Holanđani. Napadali su i pravili probleme Poljacima i gol je svo vreme "visio u vazduhu". Nisu uspeli da postignu gol "oranje", pa su nekoliko vrlo opasnih napada imali Poljaci, ali su i oni ostali "kratki". Do kraja meča oba selektora su probala da izmenama prodrmaju ekipu, ali je Roland Kuman pogodio kada je u sastav ubacio Vuta Veghorsta. On je nakon sjajnog centaršuta Akea jednom dodirom matirao Šćesnog i doveo Holandiju u vođstvo. Imali su nakon ovog pogotka Poljaci nekoliko svojih šansi, napadali su ne bi li izborili izjednačenje, ali je Holadnija odolela i na kraju zasluženo slavila u Hamburgu.

Drugo poluvreme:

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

90' + 5' - Kraj meča! Holandija je pobedila!

90' + 5' - Zalevski nije iskoristio poslednju priliku! Mladi fudbaler je pokušao iz daleka ali je holandski golman bio sjajan.

89' - Sada su Poljaci imali fenomenalnu šansu! Pjetrovski je prošao i asistirao Sviderskom, ali ovi rezervisti nisu uspeli da donesu izjednačenje. Igraće se još pet dodatnih pet minuta.

83' - GOL! Rezervista Vut Veghorst je doneo prednost Holandiji!

78' - Pokušava Probijerž da prodrma ekip. Umesto Zjelinskog ušao je Pjotrovski

73' -  Vratili su "oranje" prednost na svoju stranu, kada su posed i šanse u pitanju. Gakpo i Dumfris pokušavali su, ali opet je falila realizacija.

62' - Poljaci su sada ti koji dominiraju. Praktično ne izlaze iz šesnaesterca Holanđana. Zalevski je propustio sjajnu šansu. Simons i Verman su van igre, a u ušli su Vajnaldum i Malen.

59' - Vraća se Poljska! Dve fantastične šanse, ali ono što je promašio Kivior je nešto o čemu će se pričati. Sam je ostao, kao duh, na jedanaestrcu, ali je bio neprecizan. Nakon što se lopta odbila do Zjelinskog on je probao al bio je to lak posao za Verbrugena.

54' - Ponovo je "pukla" odbrana poljske. Gakpo i Simons su imali fenomenalnu šansu, ali opet neprecizno.

47' - Odmah su krenuli ofanzivno Holanđani, ali je Šćesni opet bio sjajan na golu!

45' - Počelo je drugo poluvreme! Sa centra su krenuli Holanđani, a Poljaci su napravili izmenu. Moder je ušao umesto Šimanskog.

Prvo poluvreme:

45' + 1' - Pred sam kraj prvog poluvremena, Depaj je solidno šutirao, ali opet pored gola. Završen je prvi deo utakmice.

42' - Šta je promašio Gakpo?! Iako je postigao gol, sada se propisno obrukao! Promašio je čistu šansu za 2:1.

40' - Pao je tempo igre nakon gola Holanđana. Bez previše šansi na obe strane, uglavnom se igra na sredini terena.

29' -  GOL! Posle bezbroj napada Gakpo je konačno pogodio! Holandija izjednačuje!

27' - Nastavljaju se napadi "lala". Dumfris je pokušao ali ponovo nije bio precizan.

20' - Pokušala je Holandija da izjednači. Van Dajk je fantastično šutirao sa ivice kazenog prostora, ali Šćešni nekako usepo da odbrani!

16' - GOL! Posle silnih napada Holanđana je usledila kazna Poljaka. Adam Buksa je strelac posle kornera.

14' - Ponovo ospasnost za gol Poljske. Ćavi Simons je šutirao iz daljine ali je lopta ponovo otišla pored gola.

10' - Rejinders je bio u najopasnijoj šansi za Holandiju, ali lopta je otišla malo pored gola. U prvih deset minuta Honađani su dominatniji, ali bez konkretne realizacije.

3' - Odmah je Kodi Gakpo pokušao, ali je bio neprecizan. Holandija je potom imala korner, ali nije bilo previše opasnosti po gol Šćesnog.

1' - Počela je utakmica! Poljska je krenula sa centra.

14.30 - Dok se čeka da sudija odsvira početak meča, navijači su već na stadionu i pored svega što se dogodilo, deluje da je atmosfera sjajna.

SASTAVI:

Poljska (3-4-2-1) - Šćesni - Bednarek, Salomon, Kivijor – Frankovski, Romančuk, Zjelinski, Zalevski – Urbanski, Šimanski - Buksa.

Holandija (4-3-3) – Ferbrugen – Damfris, De Fraj, Van Dajk, Ake – Šuten, Ferman, Rajnders – Ćavi Simons, Gakpo, Depaj.

Uoči meča:

Poljaci i Holanđani otvoriće današnji dan na EURO 2024. Poljaci će u današnjem meču biti ozbiljno oslabljeni pošto njihov selektor ne može da računa na Roberta Levandovskog, međutim ni Holandija od ranije ne može da računa na Frenki de Jonga i Teun Kopmajnersa koji će propustiti EURO 2024 zbog povreda. Ono što je privuklo pažnju pre ovog meča jeste incident koji se desio, kada je nemačka policija pucala u jednog navijača koji je kod sebe imao oružije.

BONUS VIDEO: EURO 2024: Navijači došli da pozdrave reprezentaciju, sa tribina se ori "Srbija, Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRBI PEVALI, A ONDA... Onda su naišli Danci i desilo se - ovo! (VIDEO)