VERMEZOVIĆ PRED MEČ SRBIJE SA ENGLESKOM: ''Ako ne danas, kad ćemo pokazati svoje kvalitete?''

Filip Milošević

16. 06. 2024. u 15:27

Proslavljeni trener i fudbaler Vladimir Vermezović izjavio je danas da treba da se "nadamo dobroj igri naše reprezentacije jer ako ne danas protiv Engleza, kad ćemo onda pokazati sve svoje kvalitete".

ВЕРМЕЗОВИЋ ПРЕД МЕЧ СРБИЈЕ СА ЕНГЛЕСКОМ: Ако не данас, кад ћемо показати своје квалитете?

FOTO: FSS

Fudbaleri Srbije od 21 čas igraju protiv Engleske u Gelzenkirhenu u prvom kolu Grupe C Evropskog prvenstva.

- Pre svega bi trebalo da se nadamo dobroj igri naše reprezentacije jer ako ne danas protiv Engleza, kada ćemo onda pokazati sve svoje kvalitete. Činjenica je da su Englezi favoriti na današnjoj utakmici, ali to je samo jedan podatak koji skida breme sa naših momaka. Ja sam optimista, ja verujem u naš tim i ubeđen sam da će dobro odigrati i da neće praviti greške koje su pravili u Kataru - rekao Vermezović.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Bivši fudbaler i trener Partizana ističe da nema razloga da Srbija ne napadne večeras. 

- Staro pravilo u sportu je da je napad najbolja odbrana. Mi imamo dva sjajna napadača i ako selektor bude odlučio da izađe sa njima dvojicom na teren, protivnik će morati da povede računa. Svakako će oni vezati tri igrača za sebe a to ostavlja prostora našim veznim igračima u igri. Činjenica je da nemamo šta da izgubimo i to je još jedan detalj koji može biti značajan u ovoj utakmici - dodao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Vermezović smatra da Srbija ima iskusan tim pun kvalitetnih pojedinaca.

- Trebalo bi u meč ući hladne glave, da budemo svesni svojih mogućnosti, a mogućnosti naših igrača su zaista velike. Prvi put u novijoj fudbalskoj istoriji mi imamo reprezentaciju sastavljenu od igrača koji igraju u svojim klubovima. Naši igrači imaju iskustva i znanja. Psihologija će odigrati veliku utakmicu, i bez obzira kako se završila današnja utakmica, sistem takmičenja otvara prostor da se mi kvalifikuje u drugi krug što bi svakako bio veliki uspeh za fudbalsku reprezentaciju Srbije - rekao je Vermezović za Tanjug.

Posebno je iskusni stručnjak istakao da je je prvi meč na svakom velikom turniru uvek najvažniji i da nema potrebe za kalkulacijama:

- Pravilo u sportu je da je svaka prva utakmica najvažnija. Zašto bismo mi ostavljali nešto i kalkulisali jer kalkulacije nikada dobro nisu donele. Mislim da bez kalkulacija treba da uđemo i večeras. Ne smemo da razmišljamo u tom pravcu da su Englezi najteži a da ćemo lakše sa Slovencima i Dancima. Neće nam biti nijedna utakmica lagana i isto tako mislim da će naši fudbaleri učiniti sve da našim protivnicima utakmice protiv Srbije budu teške. Optimista sam. Naše šanse su sigurno veće protiv Danske i Slovenije ali ne bih isključio ni to da baš iz inata nešto urade, a poznat je taj srpski inat i ako on proradi mislim da možemo da napravimo dobar rezultat danas - zaključio je Vermezović u razgovoru.

BONUS VIDEO: EURO 2024: Navijači došli da pozdrave reprezentaciju, sa tribina se ori "Srbija, Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)