SRAMOTNA PROVOKACIJA TZV. KOSOVA: Tužili FSS kod UEFA, traže hitnu reakciju

Александар Илић
Aleksandar Ilić

17. 06. 2024. u 16:45

NAKON haosa koji su napravili navijači Albanije, tokom meča sa Italijom, kao i posle njega, dva dana kasnije u sve se umešao i fudbalski savez lažne države Kosovo.

СРАМОТНА ПРОВОКАЦИЈА ТЗВ. КОСОВА: Тужили ФСС код УЕФА, траже хитну реакцију

FOTO: Tanjug/AP

Tamošnji čelnici su, naime, tužili Fudbalski savez Srbije i zatražćili od UEFA hitnu reakciju.

Oni su tužili Srbiju zbog ponašanja navijača, odnosno povika koji su širili "političke, šovinističke i rasističke poruke protiv tzv. Kosova" tokom meča između Srbije i Engleske, koji je tim Gereta Sautgejta dobio sa 1:0. 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Sramotno saopštenje vam "Novosti" prenose u celosti:

- Obaveštavamo javnost da smo zvanično reagovali kod UEFA zbog prikazivanja zastava, slogana i povika srpskih navijača sa političkim, rasističkim i šovinističkim porukama tokom meča na EURO 2024. Neprekidno prikazivanje takvih poruka na jednom velikom događaju je nerazumno i apsudrno i dokazuje se mržnja koja se širi u Srbiji prema svojim susedima.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U žalbi koju smo podneli, sa neophodnim dokazima, zahtevamo od UEFA stroge disciplinske mere protiv FSS pošto nije prvi put da se ovo dešava. Tražimo od organizatora da prate situaciju kako bi se izbeglo prikazivanje ovakvih transparenata na narednim utakmicama, jer to krši pravila UEFA. Takvi povici su motivacija za nacionalističke grupe i ugrožavaju krhku bezbednost regiona.

Stojimo čvrsto u odbrani vrednosti fudbala i promociji onoga što UEFA predstavlja, a to su inkluzija, jedinstvo i strast prema fudbalu. U isto vrmee branimo i dostojanstvo države. Pozivamo UEFA da obrati pažlju i da spreči da ljudi sa takvim ponašanjem i filozofijom mržnje nemaju mesto na fudbalskim stadionima. Ovakvi događaji ne smeju da služe za promociju govora mržnje, zaključuje se u saopštenju.

Zanimljivo je da u ovom saopštenju nigde ne osuđuju navijače Albanije koji su nosili zastave velike Albanije, kao i brojne uniforme terorističke UČK, pokazivali dvoglavog orla i brojne simbole koji bi lako mogli da podlegnu pod njihovo saopštenje, kada bi ono bilo zapravo iskreno, a ne pokušaj političkog pritiska. 

BONUS VIDEO: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, nisu se dobro proveli  

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače