OVO NI HIČKOK NE BI REŽIRAO: Velika drama na meču Belgija - Slovačka, nestvarna dešavanja pa senzacija! (VIDEO)

Novosti online

17. 06. 2024. u 19:59

Fudbalska reprezentacija Slovačke savladala je selekciju Belgije rezultatom 1:0 u drugom meču grupe E na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj 2024.

ОВО НИ ХИЧКОК НЕ БИ РЕЖИРАО: Велика драма на мечу Белгија - Словачка, нестварна дешавања па сензација! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Sjajno prvo poluvreme odigrano je u drugoj utakmici četvrtog dana EURO 2024. Belgijanci su krenuli napadački od samog starta, i već na početku Romel Lukaku je promašio neverovatnu šansu. Za njim je i Lenardo Trosar takođe bio neprecizan, a onda je usledila kazna.

Posle greške belgijske odbrane Ivan Šranc se odlično snašao, izbegao ofsajd, i uspeo da matira Kastelsa. Opet su "crveni đavoli" probali da ugroze gol Dubravke, ali su propuštali brojne šanse, Škrinjar je fantastično "čistio" pred golom Slovačke. Do kraja poluvremena Slovaci su uspeli da sačuvaju prednost i da na odmor odu sa prednošću od jednog gola.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Drugo poluvreme je ponovo počelo u znaku Belgije. Krenuli su izabranici Domenika Tedeska ka golu Dubravke, ali previše individualnih grešaka koštalo je bolje realizacije Belgijance. To je otovorilo i veliki prostor za Slovačku, koja se izvanredno transformiše iz odbrane u napad čime su nekoliko puta ugrozili gol Kastelsa. Međutim, od polovine drugog dela meča, Belgija je počela da probija sa svih strana. Trosar i Doku su "opsedali" gol Dubravke i Lukaku je uspeo konačno da postigne gol u 56. minutu, ali radost Belgijanaca nije dugo trajala jer je VAR poništio pogodak zbog ofsajda.

Nastavili su Belgijanci ofanzivno, ali je tempo igre značajno opao, pa su i napadi postajali sve manje i manje opasni. Tedesko je krenuo na "sve ili ništa" ubacio je Opendu u igru i to je donelo promenu. Već nakon par minuta zabeležio je fantastičnu asistenciju za Lukakua koji postiže gol, ali ponovo se oglasio VAR i rekao da je Openda igrao rukom. Nakon ovoga, Belgijanci su poptuno pali, a Slovačka je uspela da ubeleži ogromnu pobedu.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U sledećem kolu sastaće se Belgija i Rumunija, dok se u drugom meču ove grupe sastaju Slovačka i Ukrajna. 

Belgija - Slovačka (0:1)

Drugo poluvreme:

90' + 8' - Kraj meča! Slovačka je savladala Belgija!

90' + 3' - Pokušao je De Brujne da spasi Belgijance, ali bez uspeha. Dubravka je siguran na golu Slovačke.

90' - Igraće se još sedam minuta!

88'  Ovo nije moguće?! Ponovo poništen gol Belgije! Ovaj put je Openda napravio grešku i igrao rukom pre nego što je krenuo u prodor! Ostaje 0:1 za Slovačku!

86' - GOL! Openda je ušao u igru i asistirao Lukakuu koji konačno postiže pogodak.

81' - Selektor Slovačke Fančesko Kalcona iako njegov tim vodi ne odstupa od ofanzivnog pristupa igri. Umesto strelca gola Šranca ušao je David Đuriš, takođe napadač.

75' - Muče se sada Belgijanci pa Tedesko pokušava da razdrma ekipu izmenama. Umesto Trosara u igri je Tilemans.

70' - Opao je tempo igre! Iako Belgija i dalje napada, sada nisu više ti napadi takvog intenziteta kao ranije. Slovaci koriste ove momente da što više vremena protekne.

61' - Opet Lukaku i opet promašaj! Tamo gde je stao u poslednjem susretu na Mundijalu u Kataru nastavlja ubojiti napadač. Nema promene rezultata.

57' - Neverovatno! Lukaku baš nema sreće! Oglasio se VAR i rekao da je najbolji strelac belgijske reprezentacije bio u ofsajdu!

56' - GOL! Konačno Lukaku pogađa nakon asistencije Onane!

52' - Okušao se i Vavro na udarac, ali je lopta otišla pored gola.

47' - Haraslin je šutirao sa distance, ali nije bio precizan. Nastavljaju se porblemi za Belgiju.

45' - Počeo je drugi period utakmice! Ovaj put sa centra kreću fudbaleri Belgije!

Prvo poluvreme:

45' +2' - Kucka je posle kornera probao glavom, ali nije bio precizan. Kraj prvog poluvremena!

45' - Igraće se još dva minuta u Frankfurtu.

42' - Šta je ponovo promašio Lukaku!? Sam je bio fudbaler Rome ispred gola, ali je ponovo bio neprecizan!

40' - Ogromna prilika za Slovačku! Kucka je sjajno iskontrolisao loptu i krenuo napred, uputio centaršut ka Hraslinu ali je Kastels sprečio još jedan fenomenalan pogodak!

36' - Nakon kornera dobro je skočio Onana, ali je Dubravka bio dobro postavljen. Ostaje 0:1 za Slovačku.

34' - Sjajno je De Brujne je sjano uposlio Dokua, međutim nije se najbolje snašao i još jedna sjajna prilika Belgijanaca je propuštena.

31' - Boženik je porbao da matira Kastelsa iz daljine, ali nije bila to dovoljno jaka lopta i belgijski golman je to lako rešio u svoju korist.

29' - Smirio se tempo igre. Slovaci su odoleli brojnim napadima Belgijanca i sada se igra prebacila na sreidnu terena. Mangala je dobio prvi žuti karton.

20' - Ponovo neverovatna situacija! Prazan je bio gol Slovačke, ali Trosar je bio sebičan i šutirao iz daljine. Bio je to jako neprecizan udarac.

12' - Pokušavaju Belgijanci da dođu do izjednačenja. Posle prekida De Brujne je uputio centaršut, ali niko nije uspeo da dođe do te lopte i ostaje trenutni rezultat.

7' - GOL! Slovačka vodi posle neverovatne greške belgijske odbrane! Šranc se sjajno snašao.

6' - Još jedna velika prilika za Belgiju, ovaj put je Trosar promašio prazan gol!

3' - Odmah Šansa za Lukakua, ali se sjajni napadač propisno obrukao. Podsetio je na utakmicu protiv Hrvatske u Kataru 2022, kada je promašivao nemoguće.

1' - Počela je utakmica! Sa centra su krenuli fudbaleri Slovačke.

SASTAVI:

Belgija: Kastels - Kastanj, Fas, Debast, Karasko -  Mangala, Onana - Doku, De Brujne, Trosar - Lukaku. 

Slovačka: Dubravka - Pekarik, Vavro, Škrinjar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Šranc, Boženik, Haraslin.  

Anketa

Ko će trijumfovati u ovom meču?

Uoči meča:

Selekcija Belgije posle dužeg vremena ne dolazi na neko veliko takmičenje kao jedan od favorita za titulu. Krah koji su doživeli u Kataru, najavio je odlazak čuvene generacije fudbalera koji su osvojili treće mesto na Mundijalu u Rusiji. Bez obzira na trenutnu formu i sastav "crveni đavoli" su svakako favoriti na ovom susretu. Slovačka je došla na Evropsko prvnestvo tako što je zauzela drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i pokušaće da iznenade izabranike Domenika Tedeska.

BONUS VIDEO: ORI SE FANZONA: Veseli se srpski rode odzvanja Nemačkom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

15 GODINA OD SMRTI MAJKLA DŽEKSONA: NJegov sin objavio fotografiju uz teške reči