TADIĆ OVO NIJE OČEKIVAO! Evo šta je Predrag Rajković poručio kapitenu "orlova" posle izjave da je najbolji fudbaler Srbije

Novosti online

17. 06. 2024. u 17:27 >> 18:48

Fudbalska reprezentacija Srbije je "otvorila" Evropsko prvenstvo u fudbalu protiv glavnog favorita za titulu Engleske, a odmah posle meča desila se jedna nesvakidašnja situacija koja je dovela do zanimljive reakcije golmana "orlova".

ТАДИЋ ОВО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Ево шта је Предраг Рајковић поручио капитену орлова после изјаве да је најбољи фудбалер Србије

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Srbija je i pored odlične igre izgubila od Engleske, posle čega je kapiten Dušan Tadić, koji nije bio starter, rekao da je "vrlo teško to primio", jer sebe, "bez lažne skromnosti, smatra najboljim fudbalerom kog Srbija ima".

Kada je za to čuo na konferenciji za medije, selektor Dragana Stojkovića je rekao:

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Au, pa to nije dobro, ako je to rekao! 

Imao je tome Piksi još nešto da doda, o čemu smo vas na portalu "Novosti" već izvestili, ali...

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Posle neprospavane noći, provedene u putu, "orlovi" su morali na popodnevni, lakši trening u Aguzburgu. I, naravno, pažnja srpskih novinara bila je (pored ostalog) usmerena i na pomenuti "problem".

A kako je za razgovor sa predstavnicima medija određen golman Predrag Rajković, on je i upitan za tu situaciju, odnosnu tvrdnju kapitena reprezentacije da je najspremniji (i najbolji) igrač.

Rajković je odgovorio u svom stilu, šaljivo:

- Mogu samo da kažem da sam ja fizički spremniji od Tadića. Šalim se, super je atmosfera, vruća glava možda, ali generalno je dobra atmosfera, ne bih ja pričao o tome, spremamo se za Sloveniju i to je to. Zapišite da sam spremniji od Tadića. Neće on da se naljuti, istakao je Predrag Rajković.

 

"Videli smo da nisu Englezi neki bauk! Ali, bolje da smo izgubili sa 5:0 nego ovako..."


Golman reprezentacije Srbije Predrag Rajković izjavio je da veruje da ekipa može da napravi dobar rezultat u naredne dve utakmice na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.


"U drugom poluvremenu smo igrali zaista dobro, kontrolisali smo utakmicu, imali smo posed, mislim da je samo nedostajao taj završni pas i da budemo konkretniji u završnici. Engleska je čvrsta i dobra ekipa, svi znamo da su favoriti za osvajanje titule ", rekao je Rajković.


Srbija će u drugom kolu grupe C u četvrtak od 15 časova igrati sa Slovenijom. "Orlovi" će se u poslednjem kolu grupne faze 25. juna sastati sa Danskom.

"Mislim da je drugo poluvreme protiv Engleske dobar pokazatelj da mi imamo dobru ekipu i da je to možda bio samo loš dan. Verujem da ova ekipa može da napravi dobar rezultat u naredne dve utakmice", dodao je golman Srbije.


Rajković je istakao da žali što Srbija nije uspela da ostvari povoljan rezultat protiv Engleske.


"Videli smo da nisu neki bauk. Istina je da imaju odlične fudbalere koji igraju u odličnim klubovima. Kada smo izašli na teren videli smo da možemo da igramo sa njima. Između sebe smo pričali da je možda bilo bolje da smo izgubili 5:0 nego ovako. Bili smo bolji, imali posed više. Bolje da smo izgubili 5:0 nego nezasluženo na ovakav način. Siguran sam da će biti bolje u naredne dve utakmice, da ćemo pobediti najpre Sloveniju od koje smo bolji tim", rekao je Rajković.


On je bio u starter u selekciji Srbije na meču sa Engleskom.

"Mi se trudimo i radimo, selektor odlučuje ko će igrati, a svako se spremao. Kod mene je čast i želja, ja sam uvek spreman da pomognem reprezentaciji. Nisam imao puno intervencija protiv Engleske, dve odbrane. Kad je šutnuo Belingem, mislim da ništa nisam mogao, šta je tu je. Treba da gledamo dalje", dodao je golman Srbije.


On je ponovio da je Srbija odigrala dobar meč protiv Engleske.


"Mislim da smo pokazali da imamo kvalitet i da imamo dobre igrače i da tim deluje zaista dobro, da nam nedostaje taj, završni pas. Mislim da će biti druga priča i da ćemo postići golove i pobediti", naveo je Rajković.


Rajković je istakao da Srbija želi pobedu protiv Slovenije.


"Mislim da imamo bolju ekipu, ali to treba da pokažemo na terenu i mislim da posle te utakmice će se znati da li imamo šanse ili ne. Ima vremena da se pripremimo za Sloveniju, ali moramo da se oporavimo posle utakmice", dodao je Rajković.


Srbija je imala veliku podršku navijača na meču sa Engleskom.


"Hteo bih da se zahvalim svima koji su došli na stadion, bilo je dosta navijača koji su nas podržavali svih 90 minuta. Čuo sam da će biti dosta više protiv Slovenije i Danske", rekao je golman reprezentacije Srbije.

 

Kada opet igra Srbija?

Fudbalska reprezentacija Srbije će posle meča protiv Engleske u Gelzenkirehnu malo predahnuti, a onda joj slede dva nastupa na minhenskoj Areni - najpre u četvrtak, 20. juna, od 15 sati protiv Slovenije, te 25. juna od 21 protiv Danske, kada će i biti doneta odluka o konačnom raspletu u grupi C.

Ako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, pratite šampionat svakodnevno na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj EURO 2024. Jer već sada tu vas očekuje obilje zanimljivog, ali i važnog materijala.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

15 GODINA OD SMRTI MAJKLA DŽEKSONA: NJegov sin objavio fotografiju uz teške reči