NEMA MNOGO OVAKVIH: Dvojica Portugalaca ispisali istoriju evropskog fudbala

N. I.

19. 06. 2024. u 12:10

NAGLEDALI smo se svakakvog i pre svega efikasnog fudbala do sada na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj. Ali, venac od trnja oko svojih glava i epitet najbaksuznijeg tima do sada sigurno može da ponese selekcija Češke koja je u 1. kolu u kišovitom Lajpcigu izgubila od Portugalije - 1:2. Možda je bolje da se kaže, Česi su samo sebe pobedili!

НЕМА МНОГО ОВАКВИХ: Двојица Португалаца исписали историју европског фудбала

FOTO: Tanjug/AP

Zanimljivost

UTAKMICA Portugalija - Češka je završena rezultatom 2:1 (0:0) i prva je na dosadašnjem Prvenstvu Evrope čije je prvo poluvreme odigrano bez ijednog gola.

Lukas Provod je doveo Čehe u vođstvo u 62. minutu i činilo se da je kapija ka iznenađujućem trijumfu tako otovrena. Međutim, autogol Hranača u 69. minutu, posle nesmotrene reakcije golmana Staneka i pogotovo pobedonosni pogodak Portugalaca koji je uz obilatu pomoć Čeha u 92. minutu postigao Francisko Konseisao, zaista ulaze u anale fudbalskih tragedija na Ecvropskim prvenstvima. Istina, jednu sličnu smo videli i u prethodnoj utakmici kada je Turska, možda i nezasluženi, savladala Gruziju (3:1)...

Ipak, dvojica aktera iz selekcije Portugalije su bili u centru pažnje i pre meča. Kristijano Ronaldo i Pepe, već veterani u svojoj reprezentaciji juče su postali poznati i po sledećim podacima: Ronaldo je postao rekorder sa nastupima na šest uzastopnih šampioata Evrope. Pepe je postao najstariji akter neke utakmice na EP sa 41 godinom i 113 dana i "svrgnuo" je dosadašnjeg rekordera, mađarskog golmana Gabora Kiraljija (40 godina i 86 dana).

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ukoliko do kraja takmičenja Pepe postigne gol, postaće i najstariji strelac u istoriji prvenstava. Taj rekord drži Austrijanac Ivica Vastić koji je imao 38 godina i 257 dana kada je 2008. godine postigao gol protiv Poljske.

- Bila je ovo prilično teška utakmica za nas. Plan nam je potpuno bio promenjen od onog trenutka kada je Češka došla u vođstvo. Međuti, zahvaljujući autogolu, a pogotovo snalažljivosti Franciska Konseisaoa, uspeli smo da dođemo do tri vredna voda. Francisko je dokazao da ima nos za ovakve situacije pred tuđim golom i za njega i celu Portugaliju ovo je prava nagrada za trud - rekao j3e posle utakmice selektor Portugalije Roberto Martinez o strelcu pobedonosnog gola kojeg je na teren poslao u 90. minutu umesto Vitinje, a napadač Porta mu se samo dva minuta odužio na najbolji mogući način.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD