ANTISRPSKO ORGIJANJE NA EURO 2024: Meč Hrvatska - Albanija odigran u senci neviđenih skandala! (FOTO/VIDEO)

Novosti online

19. 06. 2024. u 16:56 >> 16:57

Fudbalska reprezentacija Albanije priredila je iznenađenje i u sudijskoj nadoknadi vremena šokirala velikog favorita na EURO 2024, Hrvatsku, ali taj meč u Hamburgu ostao je u senci strašne antisrpske histerije.

АНТИСРПСКО ОРГИЈАЊЕ НА ЕУРО 2024: Меч Хрватска - Албанија одигран у сенци невиђених скандала! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Kome je samo do fudbala, konačan rezultat je glasio 2:2 za Hrvate. Međutim, jedino nečoveka može da zanima samo sport i da se pravi da ono što ga i čini svetskim fenomenom - ne postoji. A čine ga gledaoci, oni na stadionu, van njega, širom planete. U glavama takvih, površnih ljudi, bila je ovo "veoma zanimljiva fudbalska predstava", u kojoj je "ekipa selektora Silvinja drastično bolje odigrala prvo poluvreme, kada je i dala gol, potom primila dva, pa u 95. izjednačila, i to golom igrača koji je prethodno dao autogol". I, tu bi priči bio kraj.

Ali, ova priča nije bila, eto, samo "veoma zanimljiva fudbalska predstava".

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Bio je to i ustaški pir, i velikoalbansko orgijanje, a onda se sve spojilo u jednu antisrpsku histeriju kakva dosad u evropskom fudbalu nije viđena.


Na tribinama je, naravno, bilo i normalnih, pristojnih ljudi. Ali, oni su, poput fudbala, ostali u senci neverovatnog besa usmerenog na Srbe i Srbiju.


KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

I pre utakmice to je moglo da se vidi po ulicama pomenutog nemačkog grada. Hrvati su, i to hiljade njih, pevali na sav glas Tompsonov ustaški hit "Čavoglava", u kome se pesnik obraća "četnicima", pa se orilo "Stići će vas naša ruka i u Srbiji!".


Na stranu što su Hrvati i Albanci i zagrljeni dolazili na stadion, što je lepo videti, da se navijači ne tuku već iskreno vole, problem je bio u onome kako su se ponašali. A vređanja Srba i Srbije bilo je na sve strane.


Bilo je tu od hiljada pristalica zagovornika velike Albanije, imaginarne države koja podrazumeva i otimanje delova teritorija Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije i Grčke, preko ustaških zastava "maskiranih" kao da su obične, navijačke (a vrlo jasno, za nas sa ovih područja, imaju belo prvo polje šahovnice, što je odlika grba Nezavisne Države Hrvatske, u kojoj je stotine hiljada Srba, jevreja, Roma i drugih ubijeno od strane ustaša), pa sve do zajedničkog pozivanja na ubijanje Srba (Albanci bi, na srpskom, pevali "Ubij, ubij, ubij Srbina", Hrvati odgovarali sa "Srbe na vrbe!").


Sve se pretvorilo u jedno suludo grotlo, koje je samo na momente fudbal uspevao da se probije u prve redove, ne i da tu ostane.


A kako su ovo poslednji redovi izveštaja sa meča Evropskog prvenstva, koje bi trebalo da je svetkovina života i sportskog, viteškog nadmetanja, red je da se i o fudbalu kaže koja reč.


Albanci su, sasvim zasluženo, posle maestralnog prvog poluvremena vodili, golom Laćija iz 11. minuta. Mogli su i do 2:0, čak i više od toga, jer su imali izvrsne prilike, ali...
Rezervisti Hrvatske, koje je na teren poslao selektor Zlatko Dalić, Budimir i Sućić, preokrenuli su rezultat u nastavku. Prvi je asistirao Kramariću za 1:1 u 74. minutu, a 120 sekunda kasni šut onog drugog - Đasula je ubacio u svoju, albansku mrežu. Isti igrač, u petom od šest minuta sudijske nadoknade vremena, dao je gol za konačnih 2:2, postavši tako od tragičara - junak albanske selekcije.

Posle ovakvog ishoda, Hrvatska sa jednim bodom čeka meč poslednjeg kola, sa Italijom, a isto toliko ima Albanija, koja ide na megdan Španiji. "Azuri" i "furija", pred svoj međusobni duel, imaju po tri.

KRAJ! Hrvatska - Albanija 2:2

90+6 - Ovako je Klaus Đasula dao gol za Albaniju protiv Hrvatske za 2:2 na EURO 2024 (VIDEO)

90'+5 - Gol! Albanci su izjednačili u petom minutu sudijske nadoknade! Klaus Đasula je strelac, od tragičara postaje junak svoje ekipe!

90'+3 - Nova dobra prilika za albanskog igrača Hodžu, u poslednji čas se spasavaju "vatreni"

90'+1 - Igraće se šest minuta sudijske nadoknade vremena.

89' - Dobra šansa za Albaniju, a golman Livaković brani, bacivši se u noge rivala koji je imao loptu. Izgleda da se i povredio tom prilikom.

87' - Iskusni Luka Mudrić oprobava udarac s distance, lopta odlazi pokraj gola. Naredni šut Hrvata, rezervise Baturine, ide u naručje albanskog golmana.

84' - Sosa i Baturina menjaju Perišića i Kramarića u taboru "vatrenih".

82' - Zbunjeni su Albanci posle dva ekspresno primljena gola. Njihovi navijači su skoro utihnuli (čak ni Srbiju ne spominju), a Hrvati su se "razleteli" po terenu.

Slavlje Hrvata protiv Albanije / FOTO: Tanjug/AP

77' - Ovako je Klaus Đasula postigao autogol na meču Hrvatska - Albanija (VIDEO)

76' - Gol! Hrvatska je preokrenula, šut rezerviste Sučića, autogol Đasule - 2:1

75' - Nova šansa za Hrvate, ali spasavaju se Albanci.

75' - Evo kako je Andrej Kramarić dao gol za Hrvatsku protiv Albanije (VIDEO)

74' - Gol! Hrvatska je izjednačila, Kramarić je strelac! I to na svoj 33. rođendan.

72' - Popustila je hrvatska incijativa. Sada Albanci opet šutiraju, i to s distance. Golman Livaković solidan.

68' - Budimir menja Petkovića u ekipi Hrvatske. Na terenu je, dakle, igrač koji je dao čak 17 golova za Osasunu u španskoj La ligi u sezoni za nama.

65' - Albanija, posle duže vremena, u dobrom napadu. Bajrami, strelac najbržeg gola u istoriji prvenstava Evrope (u 23. sekundi je zatresao mrežu Italije), probio se po desnoj strani i šutirao snažno, ne i precizno.

57' - Hrvati odgovaraju sa "Srbe na vrbe!" Kakva je ovo antisrpska histerija, neverovatno...

56' - Cela tribina s albanskim navijačima peva "Ubij, ubij, ubij Srbina!".

54'  - Bolji su Hrvati u drugom poluvremenu. Perišić je sada desnom nogom centrirao, Pašalić probao glavom da promeni rezultat, a lopta otišla pokraj gola.

52'  - Kovačić je šutirao sa 20 metara, Hisaj je to blokirao pa je Strakoša lako ukrotio loptu.

50' - Jedini prethodni put kada je Albanija vodila na poluvremenu meča evropskog prvenstva, pobedila je. Bilo je to protiv Rumunije, 2016, a konačan rezultat bio je 1:0. Inače, prvi put se desilo, otkad je Hrvatska samostalna, da njena reprezentacija nije imala šut u okvir gola u prvom poluvremenu utakmice grupne faze.

48' - Sučić, rezervista Hrvatske, stvorio je šansu, šutirao je s desne strane, levicom, a golman Albanije Strakoša mu je odbranio udarac. Nedugo zatim i Pašalić je probao da pripreti glavom. Nije to bilo opasno kao prethodni udarac, ali deluje da su Hrvati malo "živnuli".

47' - NE DA MU ĐAVO MIRA: Albanski novinar-provokator nastavlja da kidiše na Srbiju!

46' - Počelo je drugo poluvreme.

Dve izmene u ekipi Hrvatske. U igri su Pašalić i Sučić, izašli su Brozović i Majer.

Kraj poluvremena. Vrlo burnog i, po Albaniju, vrlo radosnog - igrali su Albanci bolje, konkretnije i, na kraju krajeva, efikasnije od favorita. Sa pravom vode, posle velikih antisrpskih histerija.

45' - Nova prilika za Albaniju! Novi šut, ovoga puta Rej Manaj, glavom, a Livaković uspeva da uhvati tu loptu koja je letela u njegovu desnu stranu.

43' - Od (sada već) 28 hrvatskih napadačkih akcija, pet je završeno udarcima. Od sedam albanskih - čak šest.

42' - Hrvatska je izvela 27 napada prema zvaničnoj statistici, Albanci samo sedam - ali su daleko, daleko opasniji bili od "vatrenih". Lako su mogli da vode i sa dva, možda i tri razlike protiv Hrvata.

39' - Pet minuta koji su za nama protekli su uglavnom u igri između dva šesnaesterca. Baš tada su i pristigle fotografije slavlja Ćazima Lačija posle gola koji je dao Hrvatskoj:

34' - Hrvatska posle duže vremena uspeva da drži loptu na suparničkoj polovini duže od minut. A onda ju je Majer izgubio, pre nego što su njegovi saigrači uspeli da je osvoje -  i odmah osvoje. Bolji utisak ostavlja albanska selekcija, za sada.

32' - Nova solidna situacija za Albaniju, centaršut iz slobodnog udarca, no ovoga puta nema potrebe da hrvatski golman intervneijše.

31' - Golman Livaković spasava Hrvatsku! Aslani je u kontri Alabanije dobio loptu na levoj strani, a usamljen odmah je šutirao. Čuvar mreće "vatrenih" se em dobro postavi, em prozreo gde će lopta ići i spasao ekipu.

29' - Opasno je bilo po Hrvate, opet! Hisaj je natrčao na loptu, raspalio po njoj i - njegov volej umalo je od igrača Lacija stvorio strelca jednog od najlepših golova. Pravi projektil je poslao, ne i dovoljno precizno.

27' - Posle sedam, osam minuta igre, nova prilika za Albaniju. Slobodnjak sa 30 metara. Aslani je prebacio loptu levo Đimšitiju, ovaj centrirao, Hrvati izbacili lptu u aut. Vrlo blizu korner linije.

Albanski navijači na meču sa Hrvatskom na EURO 2024 / FOTO: Tanjug/AP

23' - Hrvati postaju malo konkretniji nego što je to bilo na početku utakmice, kada baš i nisu imali ideju kako da probiju "trodelni" albanski defanzivni bedem, koji najčešće sačekuje "vatrene" (bar za sada) u formaciji 4-3-3

19' - Nova dobra prilika za Albance. Šutalo je u poslednji čas intervenisao, sprečivši Bajramija da uputi udarac. A onda, prvi šut Hrvata na meču. Brozović je to učinio, i to s distance. I prilično neprecizno.

17' - Hrvati pokušavaju da preko Modrića orgnizuju išta smisleno, ali odlično za sada igra albanska odbrana.

14' - Ponovo prete Albanci, no ovoga puta lopta prolazi pored mete. Hrvatska i dalje bez šuta...

13' - Evo kako je Ćazim Lači dao gol za Albaniju na meču protiv Hrvatske (VIDEO)

Albanski navijači na meču s Hrvatskom / FOTO: Tanjug/AP

12' - Šok u Hamburgu! Očajna reakcija hrvatske odbrane posle centaršuta Hisaja s leve strane, Lači, koji je odmenio Seferija u startnoj postavi, glavom matira Livakovića.

11' - Gol! Albanija vodi!

10' - Nisu uspeli Hrvati da iskoriste slobodnjak za nešto dobro. Albanci u akciji.

9' - Uzbuđenja pred albanskim golom. Kovačić je oteo loptu Asllaniju u opasnoj zoni, probao je da proigra Petkovića ili Majera, koji se nisu snašli. U nastavku akcije, Petković je izborio slobodan udarac sa 30 metara.

5' - Uzvraća Juranović "udarac". Sad se on probio po desnoj strani hrvatskog napada i izborio korner. Njegovi saigrači su odigrali akciju kratkih dodavanja i... nisu iz te akcije ništa značajno ostvarili, mada su brzo osvojili loptu i imaju novi napad.

3' - Već drugu akcjiu Albanci započinju po levom krilu, misleći da će bolje proći pokraj Juranovića... Na kraju, Gvardiol sve raščićava, pa "vatreni" pokuašvaju da svoj drugi napad završe bolje nego prvi, koji je bio potpuno bezopasan.

1' - Počela je utakmica! Albanci su odmah pripretili probojem po levoj strani, no centaršut Bajramija nije bio dovoljno opasan da bi se rezultat promenio.

14.56 - Intoniraju se himne. Prvo naših južnih suseda, a potom zapadnih.

14.55 - Igrači izlaze na teren. Za to vreme, na tribinama... zapravo, pogledajte foto-galeriju:

14.35 - LUDILU NEMA KRAJA? Ajde Albanci i Hrvati, ali i nemački policajac provocira Srbe (VIDEO)

14.30 - Širenje velikoalbanskih ideja se nastavlja u svakom kutku stadiona u Hamburgu:

Albanska navijačica pokazuje dvoglavog orla, simbol zagovornika ideje o velikoj Albaniji / FOTO: Tanjug/AP

14.16 - Ne vredi. Probali smo da vas samo o fudbalu izveštavamo pred početak ovog meča, ali - iz Hamburga stižu novi dokazi jedne, može se to već nazvati, i izopačenosti.

Tako sada ne samo albanski navijači pokazuju na grudima simbol dvoglavog orla, iskazujući time svoju privrženost ideji o velikoj Albanij...

Albanski navijači pokazuju simbol velike Albanije pred utakmicu sa Hrvatskom na EURO 2024 / Foto: Profimedia

... već to rade sada i zagrljeni s Hrvatima, zajednički prikazujući pomeni simbol:

Hrvatski i albanski navijač zajedno formiaju "dvoglavog orla", simbol ideje o velikoj Albaniji /  Foto: Profimedia

14.11 - Da probamo još malo da se držimo fudbala. Učestvujte u anketi:

Anketa

Ko će pobediti?

14.07 - A sad malo i o fudbalu. Evo i sastava.

Hrvatska: Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Petković, Kramarić
Albanija: Strakoša - Hysaj, Đimsiti, Ajeti, Mitaj - Aslani, Ramadani, Lači - Asani, Manaj, Bajrami

13.52 - Skandal za skandalom, i to pre meča. Na stranu to što su Hrvati i Albanci krenuli zajedno na ovu utakmicu, zagrljeni i pevajući...

... njihovo skandalozno ponašanje se ogleda što gotovo isključivo skandiraju protiv Srbije. I, ne samo obične psovke, već ima tu i pozivanja na ubistva.

Uz to, ispred hamburškog stadiona, zbog bakljade je uhapšeno nekoliko hrvatskih navijača. U trenutku kada su nemački policajci krenuli prema njima, oni su pesmom molili da nikoga ne uhapse, ali, to se na kraju nije dogodilo. A, između ostalog, grmi iz hrvatskih grla Tompsonov ustaški hit "Čavoglava", u kome se pesnik (i, sada, stotine Hrvata) obraća "četnicima", pa se tako iz grla hrvatskih navijača ori i "Stići će vas naša ruka i u Srbiji!"

Uoči meča

Za jedne i druge ovo bi mogao da bude meč odluke. Za Albance, jer su izgubili od Italije na startu, a za Hrvate, jer im je Španija napunila mrežu. A opet, fudbal je, nažalost, pomalo i u drugom planu...

Iako Hrvati i Albanci igraju u Hamburgu, jedan od albanskih navijača rešio je da pođe ka stadionu u Minhenu, na koji se uputila i reprezentacija Srbije. I, to ne bi bilo ništa loše, da nije pošao - provocirajući.

Umesto da svoje sunarodnike bodri u drugom gradu, on je put "Alijanc arene" krenuo noseći zastavu lažne države Kosovo. I, time su samo nastavile albanske provokacije na ovom prvenstvu Evrope...

 

Podsetimo, u subotu uveče su se u Nemačkoj desili ogromni velikoalbanski skandali.

Na utakmici Italija - Albanija u Dortmundu bilo je i zastava tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, i tzv. "Velike Albanije" ... 

... a organizatori su dozvolili čak i osobama u uniformama tzv. UČK da budu na tribinama.

Kao da je u pitanju veliko, organizovano, i od nemačkih organizatora"aminovano" proslavljanje ideje da se otimaju tuđe teritorije, jer... kako se drugačije može objasniti da su se i na ulicama Dortmunda nesmetano nosile i zastave tzv. "velike Albanije" koja bi, po njihovim zamislima, trebalo da obuhvati i teritorije koje pripadaju Srbiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Grčkoj?

Albanski navijači sa zastavom tzv. "velike Albanije" pred meč sa Italijom / Screenshot / X / Kos data

Pritom, zastave su istog dizajna kao ona čuvena koja je dronom doneta od strane albanskog provokatora na meč Srbija - Albanija u Beogradu, pre deset godina.

Sa druge strane, ni Hrvati nisu bili "naivni". Pojedine njihove navijačke grupe su na meču 1. kola Evropskog prvenstva koristile na zastavama grb Nezavisne Države Hrvatske, sa prvim poljem šahovnice - u beloj boji, jasno stavljajući do znanja da ustaške ideje i te kako i dalje žive...

Navijači Hrvatske na EURO 2024 sa ustaškim grbom na zastavi / FOTO: Tanjug/AP

Kada igra Srbija

Fudbalska reprezentacija Srbije igra na minhenskoj Areni dvaput: najpre u četvrtak, 20. juna od 15 sati protiv Slovenije, te 25. juna od 21 protiv Danske.

Ako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, pratite šampionat svakodnevno na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj EURO 2024. Jer već sada tu vas očekuje obilje zanimljivog, ali i važnog materijala.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (36)

ZAPAD U NEVERICI, RUSIJA ODUŠEVLJENA! Srpski navijači su uzeli bubanj, a onda... (VIDEO)