NE DA MU ĐAVO MIRA: Albanski novinar-provokator nastavlja da kidiše na Srbiju!

Novosti online

19. 06. 2024. u 16:07

Novinar Arlind Sadiku, iz tzv. države Kosovo, isključen je sa Evropskog prvenstva nakon što mu je oduzeta akreditacija, a sada se oglasio na društvenoj mreži Instagram i nastavio sa provokacijama.

НЕ ДА МУ ЂАВО МИРА: Албански новинар-провокатор наставља да кидише на Србију!

FOTO: Tanjug/AP

On je rekao da će pokazivati simbol orla "do smrti", iako te gestove isključivo prave zagovornici ideje o velikoj Albaniji, koja uključuje i delove teritorija Srbije, Crne Gore, Grčke i Severne Makedonije.

- Pravljenje simbola orla nikad nije kriminalni akt. Nisam nikoga uvredio niti provocirao. Jednostavno sam bio ponosan na simbol koji nas predstavlja. Ponosan sam što sam Albanac i nikada se neću plašiti da to izjavim čak i ako se ceo svet digne na noge. Opasan je presedan ako se ova odluka prihvati kao važeća od strane Albanaca i državnih institucija, jer otvara novo poglavlje.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Napravite simbol orla i prijavite rasističke povike protiv celog naroda - budete isključeni, a otvara se put huliganima drugog naroda da slobodno uzvikuju fašističke parole. Šta će se desiti za neko vreme kada se organizuje Evropsko prvenstvo između Albanije i Srbije? Da li će svi koji su na dužnosti i podignu orla biti isključeni? Da li ćete prihvatiti ovu odluku? Da li vam se čini pravednom?

- Komšije su se mobilisale i brzo uzbunile da prijave moju akciju, jer se osećaju ugroženima ako neki Albanac izađe i ne plaši se da ponosno govori istinu. Oni su srećni i slave ovaj događaj kao pobedu, dok svako od nas ko se raduje, pripada njima. Nije važno da li sam isključen ili ne, moja karijera je vrlo mala. To nije gubitak Arlinda Sadikua, niti novinara, to je državni i nacionalni gubitak ako se ćuti. Danas sam u Hamburgu podržavajući reprezentaciju sa tribina, sa navijačima. Ponosno ponovo slavim sa simbolom orla i niko neće moći da me zaustavi do smrti!

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Podsetimo, ove srede je UEFA objavila da je dotičnom novinaru oduzeta akreditacija i on više neće moći da izveštava za Evropskog prvenstva.

BONUS VIDEO: PUNE ULICE SRPSKIH NAVIJAČA: "Orlovi" će imati veliku podršku protiv Engleske

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (2)

TENISKI POTRES: Janik Siner odlučuje da li Novak Đoković igra Vimbldon?