A POSLE ANTISRPSKE HISTERIJE: Albanci i Hrvati vređali Srbe, pa zaigrali kolo!

Novosti online

19. 06. 2024. u 20:30

Fudbalska reprezentacija Albanije priredila je iznenađenje i u sudijskoj nadoknadi vremena šokirala velikog favorita na EURO 2024, Hrvatsku, a posle utakmice u Hamburgu desile su se neke scene koje su privukle posebnu pažnju.

А ПОСЛЕ АНТИСРПСКЕ ХИСТЕРИЈЕ: Албанци и Хрвати вређали Србе, па заиграли коло!

Screenshot / Sportske novosti

Podsetimo najpre, u meču koji je obilovao antisrpskom histerijom, i od strane hrvatskih i od strane albanskih navijača, gol u 95. minutu (i to od strane momka koji je prethodno postigao autogol), postavio je konačnih 2:2.

Imajući u vidu dramatičan ishod meča, koji nije obradovao ni jedne ni druge, jer sad moraju da protiv Španije i Italije traže prolazak dalje, a to nije lako protiv višestrukih evropskih i svetskih prvaka, činilo se da će antisrpsko ponašanje ustupiti mesto nekom normalnijem.

Ali, to se isprva nije desilo.

Na ulicama Hamburga i posle utakmice Hrvati i Albanci su, zdušno, zagrljeni, uživali - u kolektivnom širenju mržnje prema Srbiji.

Pevalo se, jednoglasno i "Serbi, Serbi, ćifta none" (Srbi, Srbi, majku vam ****), a klicalo se i tzv. Oslobodilačkoj vojsci Kosova, terorističkoj organizaciji koja je delovala na tlu južne srpske pokrajine.

---

I ne samo to.

Kada su se malo umorili od psovki, zaigrali su.

I to kolo.

Istina, jednu albansku varijantu, ali, radosno, zdušno, zajednički.

Nije ni to prošlo bez provokacija, pa je tako neko uzvikivao "UČK, UČK!" (albanska skraćenica za pomenutu "Oslobodilačku vojsku Kosova"), igrali se i držeći zastavu lažne države Kosovo, a pritom je sve bilo bratski, zajednički. Sa albanskom većinom u kolu, ali i hrvatskim članovima "narodnog ansambla".

Kolo Hrvata i Albanaca posle meča na EURO 2024 / Screenshot / Sportske novosti

Podsetimo, posle pomenutog ishoda, Hrvatska sa jednim bodom čeka meč poslednjeg kola, sa Italijom, a isto toliko ima Albanija, koja ide na megdan Španiji. "Azuri" i "furija", pred svoj međusobni duel, imaju po tri.

 

Kada igra Srbija

Fudbalska reprezentacija Srbije igra na minhenskoj Areni dvaput: najpre u četvrtak, 20. juna od 15 sati protiv Slovenije, te 25. juna od 21 protiv Danske.

Ako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, pratite šampionat svakodnevno na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj EURO 2024. Jer već sada tu vas očekuje obilje zanimljivog, ali i važnog materijala.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (8)