SRBI PRKOSE UEFA! Srpski odgovor na velikoalbanske provokacije je stigao na EURO 2024 (FOTO)

Novosti online

20. 06. 2024. u 13:04

Srbija i Slovenija igraju meč 2. kola Evropskog prvenstva u fudbalu, a pred taj duel na EURO 2024 navijači Srbije su stavili do znanja evropskoj kući fudbala da im ne pada na pamet da se povinuju zabrani isticanja čije je, zapravo, Kosovo.

СРБИ ПРКОСЕ УЕФА! Српски одговор на великоалбанске провокације је стигао на ЕУРО 2024 (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, u subotu uveče su se u Nemačkoj desile prve ogromne velikoalbanske provokacije.

Na utakmici Italija - Albanija u Dortmundu bilo je i zastava tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, i tzv. "velike Albanije" ... 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

... a organizatori su dozvolili čak i osobama u uniformama tzv. UČK da budu na tribinama.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Da bruka organizatora može da bude još veća, pokazalo je ono što je potom naloženo našoj kući fudbala.

Naime, Fudbalski savez Srbije je u nedelju oko podneva morao da obavesti sve naše navijače da će ubuduće "isključivo biti dozvoljeno unošenje zvaničnih zastava Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije".

U saopštenju, odlukom organizatora EURO 2024, navodi se:

"Drugi baneri, zastave ili transperenti neće moći da se unesu na stadion".

Dakle, u subotu je moglo da se velikoalbanska histerija proslavlja i zastavama sa oduzetim teritorijama drugih država, i transparentima, i uniformama terorističkih organizacija, moglo je u sredu da se na meču Evropskog prvenstva komotno prikazuju i transparenti "Kosovo je Albanija", kao jedan od hiljadu primera velikoalbanske histerije, a kada je Srbija u pitanju, e, onda može samo jednostavna srpska zastava. Ni slučajno, recimo, poruka "Kosovo je Srbija", ili "Nema predaje!".

Ali Srbi ne haju za ove dvostruke aršine. Niti sede skrštenih ruku posle neviđene antisrpske histerije na utakmici Albanija - Hrvatska.

Naime, na meč Srbija - Slovenija pojedini srpski navijači krenuli su ogrnuti srpskom trobojkom na kojoj je, zapravo, iscrtana celovita teritorija Republike Srbije, sa sve južnom pokrajinom, Kosovom i Metohijom, a preko toga je na engleskom napisano:

"Nema predaje. Kosovo je Srbija!"

Jednu od takvih zastava možete videti u levom delu fotografije koja je napravljena pred polazak srpskih navijača sa minhenskog Marijenplaca na stadion.

Profimedia/ IMAGO

Srbima, prosto, ne pada na pamet da odustanu od istine. 

I, tu UEFA ama baš ništa ne može da uradi.

Podsetimo, prenos utakmice Srbija - Slovenija možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

Kada opet igra Srbija

Fudbalska reprezentacija Srbije će, poput druge utakmice na ovom šampionatu, i treću igrati na Minhenskoj areni: u utorak, 25. juna, od 21 će odmeriti snage sa Danskom, a tada će se igrati i meč Engleska - Slovenija, kako bi se u istim trenucima završilo takmičenje u grupi C. Iz nje sigurno dalje idu dve najbolje ekipe, a možda i trećeplasirana, ako bude među četiri najuspešnije takve, od šest ukupno.

Ako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, pratite šampionat svakodnevno na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj EURO 2024. Jer već sada tu vas očekuje obilje zanimljivog, ali i važnog materijala.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (5)

SUTRA JE VIDOVDAN: Ima brojne običaje, a evo šta bi devojke trebalo da urade veče uoči praznika