BOLESNICI! Fudbalski savez lažne države Kosovo jadno i bedno udario na Srbiju

Novosti online

21. 06. 2024. u 08:02

Fudbalski savez tzv. Kosova (FSK) podneo je još jednu žalbu UEFA zbog "nacionalističkog i rasističkog" ponašanja srpskih navijača tokom meča grupe C na Evropskom prvenstvu u fudbalu 2024. godine između Slovenije i Srbije, koji je odigran u Minhenu.

БОЛЕСНИЦИ! Фудбалски савез лажне државе Косово јадно и бедно ударио на Србију

FOTO: Tanjug/AP

Savez nepriznate tvorevine ponovo je rešio da uputi žalbu UEFA i to navodno zbog "srpskih navijača koji su tokom utakmice ispoljavali nacionalističke i rasističke poruke, što je bacilo senku na inače uzbudljiv meč koji je završen rezultatom 1:1".

- Fudbalski savez Kosova obaveštava javnost da je spremio sledeću žalbu UEFA povodom ponavljanja ponašanja sa nacionalističkom i rasističkom retorikom od strane srpskih navijača tokom meča grupe C Eura 2024. godine između Slovenije i Srbije koji se odigrao u četvrtak u Minhenu. FSK oštro osuđuje nacionalističke pozive i postavljanje srpske zastava sa mapom "Kosova" sa natpisom "Nema predaje". Ponavljanje takvog ponašanja na fudbalskim stadionima, čak i posle ranijih kazna UEFA, neprihvatljivo je i zahteva oštriju reakciju čelnih tela UEFA. Poruke sa šovinističkom retorikom su skandalozne i u kontradikciji sa vrednostima koje sport promoviše i to potkopava osnovne principe UEFA. Još jednom pozivamo tela UEFA da rigoroznije istupe protiv ponavljanja tako neprijateljskih poruka prema našoj zemlji kao jednakom članu evropske fudbalske porodice. Takođe tražimo od organizatora da budu oštriji kako bi sprečili da se pojavljuju takve poruke. FSK će nastaviti da promoviše prave vrednosti fudbala i jedinstva - stoji u njihovom saopštenju.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Da ova žalba nije realna videli su svi koji su bili na Alijanc areni u Minhenu ili pored malih ekrana jer na meču Srbija - Slovenija nije zabeležen niti jedan jedini, čak ni najmanji incident.

Da situacija bude zanimljivija, ovaj spin se desio u večeri kada je UEFA imenovala Inspektora za etiku i disciplinu kako bi sproveo istragu o navodnom rasističkom i/ili diskriminatornom ponašanju navijača tokom utakmice između Hrvatske i Albanije na Evropskom prvenstvu u fudbalu, a sve zbog povika "ubij Srbina", kao i fudbalera Mirlita Dakua zbog neprimerenog ponašanja.

BONUS VIDEO: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (2)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)