EURO 2024! Evo koliko je Srbija zaradila novca remijem protiv Slovenije, a šta je sa igračima?

Novosti online

21. 06. 2024. u 09:40

Samim tim što se plasirala na Evropsko prvenstvo u fudbalu u Nemačkoj, reprezentacija Srbije zaradila je 9,25 miliona evra. Isto toliko novca dobijaju sve 24 reprezentacije koje su uspele da se domognu EURO 2024.

ЕУРО 2024! Ево колико је Србија зарадила новца ремијем против Словеније, а шта је са играчима?

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Na startu protiv Engleske ostali smo praznih šaka, ali remi sa Slovenijom, pored toga što nas je ostavio u životu za narednu fazu, doneo je i određenu sumu novca u kasu FSS-a.

Naime, kako je UEFA propisala, svaki remi u grupnoj fazi donosi 500.000 evra Fudbalskom savezu.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Evropsko prvenstvo je počelo 14. juna i trajaće sve do 14. jula, za kada je zakazano finale u Berlinu.

UEFA će timove za plasman u osminu finala nagraditi sa dodatnih 1,5 miliona, za četvrtfinale sa 2,5, a polufinale sa četiri miliona evra.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ko dođe do finala i taj meč izgubi dobija pet miliona evra, dok će budući evropski šampion inkasirati osam miliona evra.

FOTO: Tanjug/AP

 

Maksimalan iznos koji jedan tim može da dobije, što podrazumeva sve pobede, uključujući sve tri utakmice u grupi, jeste – 28,25 miliona evra.

Koliko igrači zarade?

Igrači na evropskim i svetskim prvenstvima ne zarađuju platu za igranje u svojoj reprezentaciji. Umesto toga, dobijaju bonuse ili dnevnice na osnovu učinka tima.

Novčane nagrade idu fudbalskom savezu ili organizaciji neke zemlje, a savez deli novac sportistima na osnovu ugovora koje su igrači potpisali pre turnira.

Reprezentacije i njihovi fudbalski savezi imaju odvojene ugovore sa svojim igračima o platama, tako da fudbaler u belgijskom timu, na primer, prema pisanju Morning stara, možda neće dobiti isti iznos kao igrač u reprezentaciji Francuske, čak i ako su timovi osvojili isti broj igara.

FOTO: Tanjug/AP

 

Mnoge fudbalske federacije plaćaju svojim igračima paušalne naknade, a neki od njih, posebno oni koji su zaradili velike količine novca u svojim klupskim karijerama, često novac koji dobiju doniraju.

Na primer, kada je francuska senzacija Kilijan Mbape imao 19 godina, zarađivao je oko 22.300 dolara po utakmici na Svetskom prvenstvu 2018, plus prijavljenih 350.000 dolara bonusa za pobedu u finalu.

BONUS VIDEO: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd