NI LEVANDOVSKI NE POMAŽE: Austrija savladala Poljsku i rastužila Srbiju! (VIDEO)

Novosti online

21. 06. 2024. u 19:56 >> 18:49

Fudbalska reprezentacija Austrije savaladala je selekciju Poljske rezultatom 3:1 u drugom kolu grupe D Evropskog prvenstva.

НИ ЛЕВАНДОВСКИ НЕ ПОМАЖЕ: Аустрија савладала Пољску и растужила Србију! (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Vrlo uzbuljivo je počela utakmica. Već u prvim sekundama Austrija je krenula agresivno prevashodno preko Sabicera koji je napadao gol Šćesnog. Ređale su se šanse pred golmanom Juventusa i prvi gol je pao već posle devet minuta. Mvene je centrirao a Trauner je bio na pravom mestu i smestio loptu u mrežu glavom. Nakon toga Poljaci su preuzeli inicijativu. Uglavnom je Zjelinski pokušavao iz daljine, ali nije dolazilo do promene rezultata. Tek u 30. minutu je Pjotek uspeo da se snađe posle gužve koja se desila ispred Pencovog gola i da donese izjedančenje. Austrija nakon ovog krenula ponovo u ofanizivu međutim Sabicer je nastavio da promašuje fantastične šanse, pa je do kraja poluvremena ostalo 1:1.

Drugi deo utakmice počeo je slično kao prvi. Austrija je imala inicijativu u prvih desetak minuta, ali opet nije promene rezultata. Poljska se nije predavala takođe, a u 58. minutu je u igru ušao jedan od najvećih poljskih fudbalera - Robert Levandovski. Nakon toga inicijativa je prešla na stranu Poljaka, međutim ni oni u ovom periodu igre nisu bili dovoljno konkretni. Iskorisio je to Baungartner i uspeo da posle jedne polu kontre ponovo dovede svoj tim u vođstvo. Nestali su Poljaci sa terena nakon ovog gola. Gotovo da su bili bezopasni, a Austrija je strpljivo gradila napade i u 78. minutu su izborili penal, a Arnautović je ovu priliku pretvorio u gol. Bilo je jasno da će ovim biti stavljena tačka na ovaj meč i da če pred Poljskom biti težak zadatak, a to je da se "vade" protiv jedne od najjačih ekipa na trunriu - Francuske. Austrijanci u poslednjem kolu igraju protiv Holanđana, a sa ova tri boda velike su im i šanse da se i kao trećeplasirani domognu nokaut faze Evropskog prvenstva.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ova vest nije najbolja ni za selekciju Srbije, koja se nadala nerešenom ishodu, kao i porazu ove dve ekipe u poslednjem kolu, pa bi onda "orlovi" i sa eventualnim bodom protiv Danske bili u prednosti u odnosu na ove dve selekcije, kada je reč o najboljim trećeplasiranim ekipama.

Poljska - Austrija(1:3)

Drugo poluvreme:

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

90' + 4' - Kraj Meča! Austrija je savladala Poljsku!

90' +3' - Imao je Grosicki sjajnu priliku da smanji rezultat, ali veliki promašaj.

90' - Još četiri minuta sudijske nadonkade!

88' - Tek je sada Levandovski imao prvi ozbiljniji kontakt sa loptom, ali Poljska izgleda katastrofalno u drugom poluvremenu i teško da ova zvezda evropskog fudbala može mnogo da promeni.

85' - Lajmer je sjajnu priliku! Gol je bio prazan, ali je lopta otišla pored gola.

84' - Neverovatna greška Poljaka u odbrani. Prraktično su poklonili loptu Pošu i on je šutirao i opet je Šćesni morao da interveniše.

78' - GOL! Arnautović je uzeo loptu i bez problema postigao pogotak iz penala!

77' - Sabicer je bio u situaciji jedan na jedan, bio je već viđen gol, a onda je Šćesni odlučio da ga faulira. Sudija je samo izvaio žuti karton, pokazao ga golmanu Poljske i pokazao na belu tačku.

75' - Ponovo je Baungardner sjajno prošao, praktično pola odrbane Poljske i "poslužio" Vimera, ali Šćesni na pravom mestu.

70' - Iako Austrija vodi, Aranaustović je vidno nervozan i dobija žuti karton posle neopreznog starta.

66' - GOL! Baungartner je iz daleka šutnuo i matirao Šćesnog!

63' - Bila je velika prilika za Arnautovića posle prekida, međutim oglasio se linijski sudija - ofsajd!

58' - Veliki trenutak za Poljsku! U igru ulazi prvi put na EURO 2024 Robert Levandovski.

56' - Nastavlja se inicijativa Austrije. Sabicer i dalje promašuje.

50' - Krenula je ponovo Austrija silovito. Prvi korner u drugom poluvremenu. Poš je posle udarca iz ugla imao sjajnu priliku, ali je Šćesni sjajno odreagovao i ostaje 1:1.

45' - Počelo je drguo poluvreme! Moder za Poljsku i Vimer za Austriju će ući u igru umesto Pjetrovskog, odnosno Griliča.

Prvo poluvreme:

45' +1' - Kraj poluvrmena! Ostaje nerešeno!

45' - Posle jednog udraca Poša, sviran je faul za Poljsku na nekih 25 metara od gola. Zjelinski je probao i bio je sjajan udarac, ali je Penc odbranio.

42' - Sabicera baš neće! Pokušao je iz daljine i bio je to vrlo jak udarac, ali je otišlo pored gola.

39' - Nastavljaju Austrijanci sa napadima. Sabicer baš nema sreće, promašio je ogromnu šansu!

33' - Pokušavaju Austrijanci odmah da uzvrate, ali Mvene je jako loše centrirao.

30' - GOL! Poljaci dolaze do izjedančenja! Pjotek se najbolje snašao posle gužve u šesnaestercu!

27' - Ponovo Zelinski, ali ponovo blok. Ovaj put je šut iz daleka sprečio Linhard! Ostaje 0:1.

23' - Brzo su Austrijanci povratili posed i inicijativu. Imao je Arnautović odličnu priliku, ali je bio ofsajd.

19' - Neverovatno šta je promašio Zalevski! Sada su Poljaci koji više napaju dok su Austrijanci prinuđeni da čuvaju svoj gol.

17' - Prvi put su Poljaci ozbiljnije zapretili! Zjelinski je šutirao u kaznenom prostoru, ali bez uspeha.

10' - Nisu stigli Poljaci ni da se oporave od šoka, a Sabicer je imao sjajnu priliku!

9' - GOL! Trauner postiže sjajan gol glavom na asistenciju Mvenea!

6' - Nastavljaju Austrijanci silovito. Ponovo je probao Sabicer, potom i Aranutović posle kornera, ali nema promene rezultata.

2' - Već na početku su krenuli Austrijanci silno! Najpre je Sabicer probao, potom i Poš iz daljine, ali nije bilo previše opasnosti po gol Šćesnog.

1' - Meč je počeo! Sa centra su krenuli fudbaleri Austrije!

Sastavi:

Poljska: Šćesni - Davidovič, Bendarek, Kivior - Pjotrovski, Zjelinski,Frankovski, Sliš, Zalevski - Buksa, Pjatek

Austrija: Penc - Mvene, Trauner, Linhard, Poš - Grilš, Sejvald, Baungartner - Sabicer, Arnautović, Laimer

Anketa

Ko pobeđuje?

Uoči meča:

Poljska i Austrija su dve selekcije koje su u prvom kolu zabeležile poraze. Obe ekipe su "položile oružije" pred favoritima Francuskom i Holandijom. Holandija je u potpunosti nadigrala Poljake, dok je Austrija pružila više nego solidan otpor Frnacuzima koji slove za jednog od prvih favorita za osvajanje EURO 2024. I jedna i druga reprezentacija tražiće pobedu u ovom meču jer bi, eventualnom podelom bodova bili u velikom problemu pred poslednje kolo pošto će protiv sebe imati znatno teže protivnike. Eventualni nerešeni ishod ovog meča, uz poraz obe selekcije u poslednjem kolu, mogao bi da pomogne i "orlovima" jer bi u tom slučaju Srbija i sa nerešenim ishodom protiv Danske imala više bodova od ovih ekipa(ukupno dva prim. aut.), i automatski bi bila bolje plasirana na tabeli trećeplasiranih timova na Evropskom prvenstvu.

BONUS VIDEO: DAN POSLE Pola tima Srbije izašlo na trening posle remija sa Slovenijom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA! Ovo je najnoviji uslov za Ruse u vezi Olimpijskih igara Pariz 2024