KAKAV DERBI NA EURO 2024: Grizman će želeti što pre da zaboravi meč Holandija - Francuska!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

21. 06. 2024. u 22:54 >> 21:53

FUDBALSKA reprezentacija Holandije sastala se sa Francuskom u jednom od fudbalskih klasika na Evropskom prvenstvu. Duel je završen bez pobednika 0:0.

КАКАВ ДЕРБИ НА ЕУРО 2024: Гризман ће желети што пре да заборави меч Холандија - Француска!

FOTO: TANJUG/AP

Zanimljivo je da su se ove dve selekcije sastale i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u oba meča slavila je Francuska (4:0 i 2:1), a to su ujedno bila jedina dva poraza Holanđana na putu do Eura. 

Francuzi u svom sastavu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj imaju čak trojicu od četvorice najboljih strelaca u istoriji francuskog nacionalnog tima. Olivije Žiru je postigao najviše golova u francuskom dresu - 57. Kilijan Mbape je treći na večnoj listi sa 47, a Antoan Grizman četvrti sa 44 pogotka. Drugi je legendarni Tjeri Anri (51 gol). Kada se ovi podaci uzmu u obzir iznenađuje da je ovaj duel prvi na prvenstvu u Nemačkoj koji je završen bez golova... No, okrenimo se samim dešavanjima tokom duela. 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Atomski početak viđen je na startu meča. Nizale su se prilike u prvih 20 minuta, ali golova nije bilo u prvom poluvremenu. Najveću šansu imao je najraspoloženiji igrač u redovima Francuza, Antoan Grizman, ali se propisno obrukao. 

FOTO: TANJUG/AP

Igrao se 14. minut kada je Adrijan Rabio je neočekivano od Markusa Tirama dobio odličnu loptu na petercu i nesebično rešio da je prosledi Grizmanu koji se žestoko spetljao, promašio ceo fudbal, pao i prokockao veliku šansu. 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Nakon 60. minuta inicijativa Francuske. Orelijen Čuameni je nakon centaršuta sa desnog boka bio najviši u skoku, školski je šutirao glavom, ali je lopta završila malo preko prečke.

U 67. minutu nova bruka Grizmana. Nakon dobrog pasa Ngola Kantea, našao se sam pred golom Holandije i još jednom je traljavo šutirao. Uspeo je Verbrugen da odbrani.

Mogla je tri minuta kasnije Holandija to da kazni. Međutim, poništen je gol "oranja" zbog najbizarnijeg ofsajda do sada na EURO. 

FOTO: TANJUG/AP

Natrčao je Ćavi Simons sa preko 10 metara na loptu, postigao je pogodak, ali je njegov gol poništen zbog toga što je u blizini golmana ostao Denzel Dumfris koji je bio u ofsajdu. Upitno je da li bi Manjan mogao da reaguje u datoj situaciji... 

Na kraju podela bodova - 0:0. 

Francuska i Holandija dele prvo mesto u grupi sa po četiri boda. Austrija je treća sa tri boda, Poljska posledenjplasirana bez bodova. 

FOTO: TANJUG/AP

HOLANDIJA - FRANCUSKA - 0:0 (0:0) 

KRAJ MEČA

90' Produžen je meč pet minuta. 

88'  Rabio je pretio, po levoj strani, ponovo pokušao da pronađe Komana, poslao mu je loptu iza leđa. 

70'  PONIŠTEN GOL HOLANDIJE!  Natrčao je Ćavi Simons sa preko 10 metara na loptu, postigao je pogodak, ali je njegov gol poništen zbog toga što je u blizini golmana ostao Denzel Dumfris koji je bio u ofsajdu. Upitno je da li bi Manjan mogao da reaguje u datoj situaciji... 

65' NOVA VELIKA PRILIKA ZA FRANCUSKU! Ponovo se u šansi našao Antoan Grizman, došao je u peterac, probao da šutira, a kao pobednik je izašao golman Holandije, može se reći da je mogao bolje napadač Francuske. 

60' Pripretio je Tiram, šutirao je sa ivice šesnaesterca pored gola. 

52' Mirniji početak drugog poluvremena. 

46' Nastavljen je meč. 

45 KRAJ PRVOG POLUVREMENA 

43' Grizman je najraspoloženiji za sada, tukao je i glavom, ali bez problema po čuvara mreže Holandije. 

FOTO: Tanjug/AP

41' Pogodio je "živi zid" Grizman. Samo korner. Nije dobro izveo prekid iz ugla fudbaler Atletika. 

40' Van Dajk je oborio Dembelea, te je Francuska imala prekid iskosa sa dvadesetak metara. Dembele i Grizman bili su pored lopte. 

32' Holandija čeka svoju priliku za sada iz kontri, dok Francuzi grade pozicionu igru i pokušavaju da dođu do gola rivala, oba tima se odlično brane. 

22'  Krenulo je sa uzbuđenjima, a sada je ritam opao. 

17' Gađao je Kodi Gakpo suprotni ugao, sjajno brani Manjan. 

FOTO: Tanjug/AP

14' Au, kakva šansa za Francusku! Rabio je dodao do Grizmana sa ivice peterca, a fudbaler Atletika promašio je celu loptu sa tri metara od nebranjenog gola Holandije. 

8' Pao je Depaj u kaznenom prostoru, ali ne vidi to kao jedanaesterac Entoni Tejlor. 

4' Pripretio je sada Grizman, dobro reaguje golman oranja. 

2' Velika šansa za Holandiju, iz prvog napada po desnoj strani pretio je Frimpong. Manjan je uspeo da pošalje loptu u korner. 

1' Počela je utakmica u Lajpcigu.  

UOČI MEČA 

Poznati su i sastavi za derbi dana. Holandija će moći da odahne u odbrani, Kilijan Mbape meč će početi sa klupe, a ovo su sastavi: 

HOLANDIJA - FRANCUSKA 

Stadion Lajpcig stadion 

Sudija: Entoni Tejlor 

Holandija: Verbrugen - Damfris, De Vrij, Van Dajk, Ake - Šouten, Simons Rejinders - Frimpong, Depaj, Gakpo 

Francuska: Maignan - Hernandez, Saliba, Upamekano, Kunde - Rabio, Kante, Čunameni - Grizman, Tiram, Dembele 

Francuska je dva puta osvajala Evropsko prvenstvo, a Holandija jednom, upravo ove selekcije bore se za prvo mesto u grupi. 

međusobni susreti 

Holandija i Francuska sastali su se do sada 30 puta. Oranje je slavilo 11 puta, četiri duela završena su nerešenim ishodom, a 15 puta slavila je Francuska. Zanimljivo je da je Holandija postigla 57 golova, a "galski petlovi" 53.

Za sada su oba tima na gol razlici plus jedan. Francuzi su se pomučili da savladaju Austriju 1:0 autogolom Maksimilijana Vebera, a Holandija je slavila nakon preokreta protiv Poljske, a golove je postigao Vut Veghorst koji je ušao sa klupe. 

Povreda Kilijana Mbapea 

Najviše se pred meč govorilo o tome hoće li Kilijan Mbape biti u sastavu. On je nakon sudara sa Kevinom Dansom slomio nos, te je bio upitan za duel, ali sve je izvesnije da će biti na terenu. 

Novi fudbaler Real Madrida obavio je i trening noseći zaštitnu masku koja je oduševila celu državu, s obzirom da je u bojama francuske zastave. 

BONUS VIDEO: ORE SE ULICE GELZENKIRHENA: Navijači Srbije skandiraju o Kosovu i  Rusiji  

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)