KAKVA UTAKMICA NA EURO 2024: Nemci izbegli poraz u neverovatnoj završnici (FOTO/VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

23. 06. 2024. u 22:53

FUDBALERI Nemačke i Švajcarske odigrali su neverovatan meč u kome na kraju nije bilo pobednika, pošto je duel okončan rezultatom 1:1.

КАКВА УТАКМИЦА НА ЕУРО 2024: Немци избегли пораз у невероватној завршници (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Nije ovaj susret bio bez značaja, iako su "panceri" obezbedili plasman u osminu finala. Borile su se reprezentacije za prvo mesto u grupi A. Na kraju je domaćin prvenstva golom u nadoknadi vremena izbegao poraz i overio prvu poziciju.

Imao je tim Julijana Nagelsmana veći posed u prvom poluvremenu, ali to mu ništa nije značilo pošto su "sajdžije" imale prednost, a to je ono najvažnije u sportu.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Igrao se 28. minut kada je ekipa Murata Jakina došla do vođstva. Remo Frojler je poslao oštru loptu u kazneni prostor, a tamo je najbolje postavljen bio Dan Ndoj koji je uspeo da savlada Manuela Nojera.

Nemačka je uspela prva da zatrese mrežu. Uradio je to Robert Andrih u 17. minutu. On je šutirao iz daljine, lopta je nezgodno odskočila ispred Jana Zomera prevarila ga i završila iza njegovih leđa. Ipak, sudija Danijele Orsato je pozvan od kolega iz VAR sobe da pogleda snimak. Nakon što je to uradio poništio je gol. Naime, tokom akcije Džamal Musijala je napravio faul u napadu.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U drugom poluvremenu su "panceri" pokušavali što pre da dođu do izjedačenja, ali su "sajdžije" bile sjajno postavljene u odbrani. Pogađali su Nemci okvir gola, branio je neke ne toliko opasne pokušaje Zomer.

Ipak, ispostavilo se da je Nagelsman napravio odlične izmene, pošto su rezervisti doneli izjednačenje. Igrao se drugi minut nadoknade kada je Raum sjajno centrirao, a glavom je loptu zakucao Niklas Filkrug.

Nemačka je grupnu fazu okončala sa sedam bodova, Švajcarska je druga sa pet. Mađari su završili kao treći sa tri, dok su Škoti osvojili jedan.

Drugo poluvreme: Nemačka - Švajcarska 1:1

90+4' - Kraj utakmica!

90+2' - NEMAČKA DOLAZI DO IZJEDNAČENjA! Ušao je sa klupe Niklas Filkrug i donosi poravnanje rezultata. Sjajno je skočio i glavom zakucao loptu u mrežu. Odlično je centrirao Raum.

88' - Tukao je Džaka iz velike daljine, no Manule Nojer je sjajno intervenisao i odbio je loptu korner.

86' - Postigla je Švajcarska drugi gol na utakmici, ali je on opravdano poništen zbog fosajda. Potom je prečku pogodio Haverc udarcem glavom.

68' - Raspoložen je Raum, centrirao je iz prve, dobro je skočio Haverc, no glavom je šutirao preko gola.

63' - Raspalio je po lopti iz velike daljine rezervista Raum, no lopta je otišla preko gola Švajcarske.

59' - Izvela je Nemačka dva kornera u drugom poluvremenu, ali u oba navrata je odlično reagovala odbrana "sajdžija".

50' - Pokušao je Musijala, Zomer je dobro intervenisao, lopta se odbila do Gundogana koji je nije dobro zahvatio, pa do promene rezultata nije došlo.

FOTO: Tanjug/AP

46' - Počelo je drugo poluvreme, sada je Švajcarska krenula sa centra.

Prvo poluvreme: Nemačka - Švajcarska 0:1

45+2' - Završeno je prvo poluvreme na utakmici u Frankfurtu!

43' - Malo ko je pre početka utakmice mogao da očekuje ovakav ishod, najviše zbog toga što su "panceri" u ovaj meč ušli sa gol razlikom 7:1.

41' - Dobro je centrirao Kros, na drugoj stativi je sam bio Antonio Ridiger, no loše je šutirao iz dobre pozicije.

38' - Prvi žuti karton pokazao je italijanski stručnjak. U beležnici se našao Džonatan Ta posle oštrog starta nad Brilom Embolom.

28' - ŠVAJCARSKA VODI! Nisu "sajdžije" mnogo pretile, ali prve su došle do prednosti. Remo Frojler je poslao oštru loptu u kazneni prostor, a tamo je najbolje postavljen bio Dan Ndoj koji je uspeo da savlada Manuela Nojera.

FOTO: Tanjug/AP

18' - Ipak ništa od pogotka. Sudija Danijele Orsato je išao da gleda snimak i video je da je golu prethodio faul u napadu Džamala Musijale.

FOTO: Tanjug/AP

17' - "Panceri" su došli do prednosti preko Roberta Andriha. Raspalio je po lopti fudbaler Bajer Leverkuzena iz daljine, lopta je odskočila ispred Zomera i završila je iza njegovih leđa.

12' - Za sada nema mnogo uzbuđenja. Izabranici Julijana Nagelsmana imaju više loptu u posedu, ali osim udarca napadača Arsenala većih pretnji po golmana Intera nije bilo.

4' - Odmah su "sajdžije" uzvratile udarcem iz ugla, no loše je centrirao Rider i loptu je očistio Mitelšted.

3' - Izveli su "panceri" prvi korner i odmah je bilo opasno po rivala. Šutirao je glavom Kai Haverc, ali Jan Zomer je bio dobro postavljen i uhvatio je živu loptu.

1' - Počela je utakmica u Frankfurtu, prvi su sa centra krenuli fudbaleri Nemačke.

Sastavi:

Nemačka (4-2-3-1): Nojer - Kimih, Ridiger, Ta, Mitelšted - Andrih, Kros - Musijala, Gundogan, Virc - Haverc.

Švajcarska (3-4-2-1): Zomer - Šer, Akanđi, Rodrigez - Vidmer, Frojler, Džaka, Ebišer - Ndoj, Rider - Embolo.

Uoči meča:

Pomenuti susret bi mogao odredi ko će kao prvi okončati grupu. "Panceri" su sa dve pobede već obezbedili plasman u osminu finala i za vodeće mesto im je dovoljan i remi, dok "sajdžije" imaju četiri boda i trebalo bi da gotovo sigurno budu deo naredne faze takmičenja. Njima za prvu poziciju grupe A igra isključivo trijumf.

Domaćin je na otvaranju EURO 2024 ubedljivo savladao Škotsku (5:1), potom je bio bolji od Mađarske (2:0). Švajcarska je u prvoj rundi bila bolja od Mađarske (3:1), da bi nakon toga remizirala sa Škotima (1:1).

Selekcije koje sa klupe predvode Julijan Nagelsman i Murat Jakin poslednji put su snage odmerili 2020. godine u Ligi nacija i u oba duela nije bilo pobednika, pošto su mečevi završeni rezultatom 1:1 i 3:3.

U drugoj utakmici ove grupe koji je važan i za Srbiju sastaju se Škotska i Mađarska. Taj susret možete takođe da pratite uživo na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: DAN POSLE: Pola tima Srbije izašlo na trening posle remija sa Slovenijom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd