NEMA PREDAJE: "Vatreni" igraju na sve ili ništa, tu su i navijači da pruže podršku

Novosti online

24. 06. 2024. u 08:00

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Italije odmeriće snage u utakmici koja počinje večeras od 21 čas u Lajpcigu u trećem, poslednjem kolu Evro grupe.

НЕМА ПРЕДАЈЕ: Ватрени играју на све или ништа, ту су и навијачи да пруже подршку

FOTO: Tanjug/AP

Bronzani fudbaleri Svetskog prvenstva posle dve utakmice i poraza od Španije (0:3) i remija sa Albanijom (2:2) imaju samo bod i poslednji su na tabeli, dok su aktuelni šampioni Evrope drugi i imaju tri bodova jer su pobedili Albaniju (2:1) i izgubili od Španije (0:1).

Hrvatska može da prođe grupu sa samo dva boda. Ipak, Hrvatska bi pobedom nad Italijom napravila veliki preokret i, kao vicešampion, prošla u osminu finala, ako Albanija istovremeno ne pobedi Španiju. Furija se već posle drugog kola plasirala u nokaut fazu pobedama nad Hrvatskom i Italijom. Ukoliko Albanija napravi senzaciju, a Hrvatska pobedi Italiju, Dalićeva bi ekipa takođe prošla dalje, kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, kako piše hrvatski "Indeks".

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

FOTO: Tanjug/AP

Hrvatska može da prođe grupu i sa samo dva boda, odnosno ako remizira sa Italijom, ali za to je potreban niz drugih rezultata. I dok Hrvatska danas mora da pobedi da bi prošla grupu, Italiji je za to potreban samo bod. Dalić je u poslednjem trenutku napravio korenite promene za meč protiv Italije. Očekivalo se da u startnoj postavi neće biti Marčelo Brozović posle dva veoma loša nastupa. Očekivalo se i da će Ante Budimir biti u vrhu napada, kao i da će krila biti drugačija, ali se sve promenilo.

Dalić pravi korenite promene, za meč odluke Hrvatska će igrati protiv Italije u formaciji 4-3-3 sa Josipom Stanišićem, Josipom Šutalom, Martinom Erlićem i Joškom Gvardiolom u zadnjoj liniji ispred Dominika Livakovića. Van sastava je Ivan Perišić, koji je startovao protiv Albanije. Dalić neće dirati „sveto trojstvo” u sredini, pa će protiv Italijana krenuti Luka Modrić, Marčelo Brozović i Mateo Kovačić. Najveće iznenađenje je pozicija levog krila.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Nastupiće Luka Sučić, koji verovatno nije igrao levo krilo od juniora. Desno će biti Mario Pašalić, a u sredini Andrej Kramarić. Dalićeva ideja je da Pašalić i Sučić "pogrešnom" nogom uđu ka sredini i tako otvore prostor Gvardioli i Stanišiću da otvore po bokovima. U građenju igre Hrvatska bi imala praktično pet veznih igrača, trio u sredini plus Pašalić i Sučić, pa Dalić želi da dobije bitku na sredini terena. Italijani su na tom delu terena bili najslabiji protiv Španaca i to je šansa koju Hrvatska danas vidi.

BONUS VIDEO EURO 2024: Proslava srpskih navijača nakon izjednačujućeg gola Jovića protiv Slovenije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

HOLIVUDSKI GLUMAC U BRAKU SA SESTROM: Kada su saznali da su u srodstvu uradili su nešto što bi malo ko smeo (FOTO)