"DALIĆEVA DRUŽINA IMA HILJADU BITAKA U NOGAMA": Italijani na oprezu u meču sa Hrvatima

Novosti online

24. 06. 2024. u 14:05 >> 14:00

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Italije u Lajpcigu u okviru trećeg, poslednjeg kola Evro grupe, odigraće odlučujući meč sa početkom od 21 čas.

ДАЛИЋЕВА ДРУЖИНА ИМА ХИЉАДУ БИТАКА У НОГАМА: Италијани на опрезу у мечу са Хрватима

Foto: Profimedia

Fudbalerima Hrvatske potrebna je samo pobeda, a ekipi Italiji bod. Ipak, Hrvatska bi pobedom nad Italijom napravila veliki preokret i, kao vicešampion, prošla u osminu finala, ako Albanija istovremeno ne pobedi Španiju.

Furija se već posle drugog kola plasirala u nokaut fazu pobedama nad Hrvatskom i Italijom. Ukoliko Albanija napravi senzaciju, a Hrvatska pobedi Italiju, Dalićeva bi ekipa takođe prošla dalje, kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Hrvatska može da prođe grupu i sa samo dva boda, odnosno ako remizira sa Italijom, ali za to je potreban niz drugih rezultata. I dok Hrvatska danas mora da pobedi da bi prošla grupu, Italiji je za to potreban samo bod.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Manje lepote, više smisla. Spaletijeve četiri zamene za pobedu nad Hrvatskom, kako piše italijanski ”Gazeta delo sport".

- Za Hrvatsku, Dimarko, Pelegrini, Fratezi i Skamaka ispadaju iz tima. Ulaze Darmijan, Kristante, Kambijaso i Retegi. Umesto da upari Žoržinja sa kreativnim Fađolijem na centru, selektor je odabrao mišićavu stenu Kristantea, kako bi zaustavio kvalitet hrvatskih ofanzivnih vezista - rekao je Spaleti.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

FOTO: Tanjug/AP

Što se tiče italijanskog startega, morao je i on povući potez da bi iznenadio ekipu Hrvatske.

- Umesto Dimarka igraće Darmijan, koji je defanzivniji. Kambijaso će formalno biti napred, ali više bek nego krilo. Retegi je izabran da napadne jer igra bolje presing i više se žrtvuje bez lopte od Skamake. Sa tim novim duhom i starom taktikom 4-2-3-1, Italija će pokušati da prođe kroz grupu - rekao je Spaleti.

Modrić se priprema misleći da to neće biti poslednji ples sa hrvatskom desetkom. Gledaćemo u oči bivšeg osvajača "Zlatne lopte", svežeg osvajača Lige šampiona sa Real Madridom i Dalićevu družinu, "nitkove istrošene u hiljadama bitaka". Svetski vicešampion iz 2018. godine poražen u finalu od Mbapeove Francuske. Bronzana medalja u Katru, kad su "Azuri" bili ispred TV-a - kako piše italijanski  "Gazeta delo sport".

Italiji bi poraz od Hrvatske znatno zakomplikovao prolaz u osminu finala. Svaki poraz izložio bi nas čekanju repasaža, pod uslovom da se Španija ne preda Albancima. Jasno je, sad imaju samo jedan cilj: izbeći mogućnost eliminacije koja bi izazvala krizu.

BONUS VIDEO "POPLAVA" EMOCIJA U GELZENKIRHENU: Srpski navijači priželjkuju iznenađenje uz "Pukni zoro"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEZAPAMĆEN SKANDAL: UEFA zgrozila sav normalan svet, Ubij Srbina je dozvoljeno pevati na EURO 2024!