SRPSKI SPORT TUGUJE Preminuo Dragan Kapičić

Novosti online

24. 06. 2024. u 15:16

Sve ljubitelje košarke zatekla je vest da je u ponedeljak ujutru preminuo jugoslovenski košarkaški reprezentativac Dragan Kapičić. Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

СРПСКИ СПОРТ ТУГУЈЕ Преминуо Драган Капичић

FOTO: N. Paraušić

Kapičić je rođen 7. avgusta 1948. godine, veliki deo svoje karijere proveo je u Crvenoj zvezdi, za koju je nastupao devet godina, od 1966. do 1975. Igrao je i u nemačkom Saturnu iz Kelna.

Proslavljeni košarkaš bio je najbolji strelac u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana, dva puta je u crveno-belom dresu osvojio šampionsku titulu. Tri puta nacionalni Kup, kao i Kup pobednika Kupova. 

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 30 utakmica na evropskim prvenstvima, na svetskim prvenstvima odigrao je 13 utakmica, devet mečeva zabeležio je na Olimpijskim igrama, a 19 na Balkanskim igrama.

U karijeri je osvojio sedam zlatnih medalja, na Balkanijadi (1968, 1969, 1970, 1972, 1973), Svetsko prvenstvo u Ljubljani 1970. godine, Evropsko prvenstvo u Beogradu pet godina kasnije. Osvojio je i srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji, kao i dve godine kasnije u Nemačkoj. Srebro je osvojio i na Svetskom prvenstvu 1974. godine. 

Dragan Kapičić je 2007. izabran za predsednika Košarkaškog saveza Srbije. Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA 

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SITUACIJA JE ŠOKANTNA, NISAM TO OČEKIVAO: Čuveni teniser zabrinut zbog Janika Sinera