ŠPANIJA FURIOZNO DO OSMINE FINALA: "Furija" pobedila Albaniju i savršeno završila grupnu fazu na EURO 2024 (FOTO/VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

24. 06. 2024. u 22:53

FUDBALERI Španije nastavili su sa sjajnim igrama na Evropskom prvenstvu, pošto su u Diseldorfu savladali Albaniju sa 1:0.

ШПАНИЈА ФУРИОЗНО ДО ОСМИНЕ ФИНАЛА: Фурија победила Албанију и савршено завршила групну фазу на ЕУРО 2024 (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Odlučio je selektor "furije" Luis de la Fuente da pruži priliku rezervistima na ovoj utakmici, s obzirom na to da je šampion Evrope iz 1964, 2008. i 2012. godine pre ovog susreta obezbedio prvo mesto na tabeli grupe B.

Španiji baš leži Albanija, a to pokazuje i činjenica da je ovo bio deveti trijumf iz isto toliko susreta, uz neverovatnu gol razliku 32:3.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ovoj reprezentaciji je samo 13 minuta bilo potrebno da dođe do vođstva. Dobru loptu je u prostor poslao Dani Olmo za Ferana Toresa koji je precizno šutirao. Ništa u toj situaciji nije mogao da uradi Tomas Strakoša.

Mogla je Španija da duplira prednost do odlaska na odmor, ali propustili su prilike koje su stvorili. Nastavila je "furija" da igra koliko joj treba i u drugom poluvremenu, a tek sredinom tog dela susreta Albanija je zaigrala ofanzivnije i nekoliko put zapretila Davidu Raji koji je ipak uspeo da sačuva mrežu.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Do kraja utakmice promene rezultata nije bilo. Španija je tako maestralno okončala grupnu fazu EURO 2024, pošto je osvojila maksimalnih devet bodova i nije primila nijedan gol - gol razlika 5:0.

Španija je možda i najviše pokazala u dosadašnjem toku kontinentalnog nadmetanja. Posebno su impresivne bile partije protiv Hrvatske i Italije.

Upravo su "azuri" druga reprezentacija iz ove grupe koja se domogla osmine finala. Njima  je remi bio dovoljan za prolaz dalje i do njega su uspeli da dođu.

Albanija - Španija 0:1 (0:1)

Stadion: "Merkur Špil-Arena" (Diseldorf). Gledalaca: 40.586. Sudija: Glen Niberg (Švedska). Strelac: Tores 13 (Španija).

Albanija (4-2-3-1): Strakoša - Baliju, Đimšiti, Ajeti, Mitaj - Ramadani, Aslani - Asani (od 81. Muci), Lači (od 70. Beriša), Bajrami (od 70. Hodža) - Manaj (od 59. Broja).

Španija (4-2-3-1): Raja - Navas, Vivijan, Laport (od 46. Le Norman), Grimaldo - Zubimendi, Merino - Tores (od 72. Jamal), Olmo (od 84. Baena), Ojarzabal (od 62. Lopez) - Hoselu (od 72. Morata).

 

Drugo poluvreme: Albanija - Španija 0:1

90+5' - Kraj utakmice!

90+2' - Kakva šansa za Albaniju. U gužvi se najbolje snašao Armando Broja, šutirao je dobro, no dobro je intervenisao David Raja.

90' - Utakmica u Dizeldorfu je produžena za četiri minuta.

83' - Sa tribina stadiona u Dizeldorfu od navijača Španije se ori "Kosovo je Srbija". Podrška navijača našoj zemlji.

77' - Najviše pokušava Aslani. Opet nije bio dovoljno precizan, te je rezultat i dalje 1:0 u korist "furije".

65' - Opustila se Albanija i krenula je više da napada. Aslani je izblokiran, ova selekcija je izvela drugi korner, no centaršut je bio loš i opasnosti za Raju nije bilo.

61' - Ništa se ne menja u pristupu. "Furija" kontroliše stvari na terenu i čuva rano stečeno vođstvo.

50' - Pokušao je Olmo da iznenadi Strakošu šutem sa polovine terena. Istrčao je golman Albanije, ali udarac nije bio dobar i lopta je završila pored gola.

FOTO: Tanjug/AP

47' - Još jedan dobar centašut Grimalda, Hoselu je loptu zahvatio atraktivno, no ona je otišla malo pored gola rivala.

46' - Počelo je drugo poluvreme, sa centra su krenuli fudbaleri Španije.

Prvo poluvreme: Albanija - Španija 0:1

45+1' - Završeno je prvo poluvreme u Dizeldorfu.

45' - Prva opasnost Albanije. Šutirao je sjajno Kristjan Aslani, ali odlično je intervenisao David Raja i tako ostavio i dalje netaknutu mrežu "furije" na ovom Evropskom prvenstvu.

44' - Opasan je Grimaldo po levoj strani, opet je probio, potom je ostavio povratnu loptu za Merina koji nije bio precizan iz dobre pozicije.

41' - Još jedan pokušaj Toresa. Grimaldo je centrirao sa leve strane, na drugoj stativi je bio igrač Barselone i glavnom je šutirao preko gola Strakoše.

36' - Dobra prilika za Španiju. Hesus Navas je ukrao loptu kod korner zastavice, uposlio je Olma, ali Đimšiti je stigao da izblokira pokušaj fudbalera Lajpciga.

31' - Albanski navijači zapalili su baklje na stadionu u Dizeldorfu.

FOTO: Tanjug/AP

30' - Očekivalo se pre utakmice da ekipa Luisa de la Fuentea ima posed i da stvara šanse, čak iako je selektor na teren poslao rezervista. Za sad Španija oržava prednost i igra veoma sigurno.

26' - Izvela je "furija" korner, a opasnost je boksovanjem lopte uspeo da otkloni čuvar mreže Albanije.

22' - Oprobao je šut Olmo, ipak lopta je otišla daleko od gola, pa do promene rezultata nije došlo.

13' - ŠPANIJA VODI! Sjajna akcija Španaca. Dobru loptu je u prostor poslao Dani Olmo za Ferana Toresa koji je precizno šutirao i tako doveo svoju selekciju do prednosti.

RADOST Fudbaleri Španije/FOTO: Tanjug/AP

12' - Vezane prilike za Španiju. Najpre je udarac Mikela Merina zaustaivo Strakoša, da bi potom glavom preko gola tukao Hoselu.

7' - Iako je Luis de la Fuenta poslao rezervni sastav na teren, "furija" želi da nastavi seriju pobeda na ovom turniru.

1' - Počela je utakmica u Dizeldorfu!

Sastavi:

Albanija (4-2-3-1): Strakoša - Baliju, Đimšiti, Ajeti, Mitaj - Ramadani, Aslani - Asani, Lači, Bajrami - Manaj.

Španija (4-2-3-1): Raja - Navas, Vivijan, Laport, Grimaldo - Zubimendi, Merino - Tores, Olmo, Ojarzabal - Hoselu.

Uoči meča:

Izabranici Luisa de la Fuentea imaju gol-razliku 4:0 i sve osim trijumfa protiv ekipe trenera Silvinja bi bilo veliko iznenađenje.

Ovaj duel je bitan za Albaniju koja bi pobedom mogla da prođe u narednu fazu takmičenja. Ova reprezentacija je do sada izgubila od Italija (1:2) i remizirala je sa Hrvatskom (2:2).

Poslednji međusobni meč ove dve selekcije odigrale su 2022. Bio je to prijateljski duel u kom je "furija" pobedila sa 2:1.

Podsetimo, u drugom meču ove grupe igraju Italija - Hrvatska. Taj susret možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, nisu se dobro proveli

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd