KEK NIJE VEROVAO: Selektor Slovenije otvorio dušu posle istorijskog uspeha

N. I.

26. 06. 2024. u 14:20

FUDBALSKA reprezentacja Slovenije je u osmini finala Prvenstva Evrope u Nemačkoj. Remijima u sva tri meča grupne faze takmičenja, sa Danskom (1:1), Srbijom (1:1) i Engleskom (0:0), ova selekcija se kao drugoplasirana plasirala u nokaut fazu takmičenja. Teška matematika i statistika su Slovence "gurnuli" iza Danaca, na treću poziciju na tabeli Grupe C. Bili su po svim parametrima (bodovi, gol razlik, žuti kartoni), izjednačeni, pa je bolji skor u kvalifikacijama za EP ipak presudio u korist Danaca koji sa druge pozicije idu na težeg rivala, Nemce.

КЕК НИЈЕ ВЕРОВАО: Селектор Словеније отворио душу после историјског успеха

FOTO: Tanjug/AP

Selektor "zmajčeka" Matjaž Keke, čovek koji je čas od 90 minuta iz fudbalske taktike držao i kolegi Draganu Stojkoviću sa kolupe Srbije, bio je više nego iskren kada je postalo jasno da će sa svojom reprezentacijom da produži boravak u Nemačkoj.

- Nisam baš očekivao da ćemo proći. Pokazali smo igrom da zaslužujemo prolazak. Igrali smo protiv jednog od favorita turnira. Kroz ceo dan osećao sam se pozitivno. Pokazali smo mentalnu snagu. Analizirali smo ih, ali kada smo postali pasivni imali smo problema - kaže Kek.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ovaj skromni Slovenac, koji je svojevremeno Rijeci doneo titulu prvaka Hrvatske, istakao je par detalja koji su Sloveniju odveli u dalji tok takmičenja.

- Izuzetno sam ponosan na ovu ekipu. Videli ste energiju koju su svi igrači dobili od svih naših navijača u prvoj utakmici i danas opet. Radujemo se, ali od sutra se vraćamo treninzima i pripremama za sledeću utakmicu. Imali smo tešku grupu, ali imamo vrhunsku ekipu. Jako sam ponosan na svoj tim i mislim da je ovo početak novog i lepog doba za slovenački fudbal - zaključio je Kek.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO