UKRAJINA ISPALA SA EURO 2024, I TO KAKO! Najčudnija utakmica je odigrana, zviždali navijači obe reprezentacije!

Novosti online

26. 06. 2024. u 19:55

Meč 3. kola Evropskog prvenstva u fudbalu, Ukrajina - Belgija, uopšte nije bio mnogo zanimljiv. Ali, bio je mnogo važan. Jer, on je i odlučio, uz megdan Slovačka - Rumunija, ko prolazi dalje, a ko ispada iz ove, grupe E. Na kraju, uz sramno ponašanje dela ukrajinskih navijača, ispala je reprezentacija Ukrajine, jer konačnih 0:0, zbog 1:1 u duelu Slovaka i Rumuna, samo Ukrajincima nije odgovaralo.

УКРАЈИНА ИСПАЛА СА ЕУРО 2024, И ТО КАКО! Најчуднија утакмица је одиграна, звиждали навијачи обе репрезентације!

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što su sva četiri tima sakupila po tri boda (ali uz različite gol-razlike) posle dva kola, računica je bila prilično jednostavna za Ukrajince i Belgijance pred njihov duel:

Belgija je mogla da ispadne samo ako izgubi i istovremeno Rumunija izbegne poraz.

Ukrajina je mogla da ispadne samo u dva slučaja: ako izgubi a Slovačka izbegne poraz, ili ako se oba meča završe nerešeno.

Desilo se da su Rumuni i Slovaci odigrali baš kako je rumunska zvezda i najavila u priči o nameštenom meču, i to u prilično zanimljivom duelu, dok je u istinskoj fudbalskoj uspavanci Belgijanci priželjkivali da vreme, prosto, prođe, a da će Ukrajinci i sami dići ruke protiv favorita.

Ukrajina je, većim delom utakmice, zaista bila bespomoćna kao retko ko na ovom prvenstvu, ali je i pored toga na snazi bila činjenica: jedan gol mogao bi da joj promeni sudbinu, a čak i da izbaci Belgiju sa turnira. Momci sa istoka Evrope su najbliži podvigu bili u završnici kada je Malinovski umalo iz kornera postigao gol, a koliko su Belgijanci igrali nezainteresovano - svedoče i njihova očajna rešenja u napadu i besomučna vraćanja lopte unazad, što je čak i njihove navijače nateralo da im zvižde.

Ipak, više se "istakla" ukrajinska publika, najpre zbog zdušnog navijanja za - Oružane snage Ukrajine ("ZSU"), a onda i zbog krajnje nesportskog ponašanja - ometanja laserom  najboljeg igrača rivala, Kevina de Brujnea.

Što se tiče samog fudbala u belgijsko-ukrajinskom duelu, on je bio ispod svih očekivanja, pa čak i vrlo niskih, kakvi ovih dana vladaju kod srpskih ljubitelja fudbala zbog onog što su "orlovi" pokazali na EURO 2024. 

Belgijanci su 75-80 minuta maltene mirno držali loptu u svom posedu, a šanse koje su imali nisu ni izbliza završavali kako se to očekuje od jedne od najjačih evropskih selekcija. Izmene Ukrajinaca, i bacanje svih karata u napad, promenile su sliku na terenu, no - ne i rezultat, pa je iz ove, grupe E, ispala Ukrajina. 

Ako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, pratite šampionat svakodnevno na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj EURO 2024. Jer već sada tu vas očekuje obilje zanimljivog, ali i važnog materijala.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)