FUDBALERI TURSKE RAZBESNELI NEMCE: Ovo nikako nisu smeli da urede

Novosti online

28. 06. 2024. u 19:40 >> 19:42

Fudbalska reprezentacija Turske se pobedom nad ekipom Češke rezultatom 2:1 u poslednjem kolu grupe plasirala u osminu finala Eura protiv Austrije i oduševila brojne navijače.

ФУДБАЛЕРИ ТУРСКЕ РАЗБЕСНЕЛИ НЕМЦЕ: Ово никако нису смели да уреде

FOTO: Tanjug/AP

Ali istovremeno je razbesnela domaćine Evropskog prvenstva. Razlog je to što je ona putovala avionom iz kampa u Hanoveru do Hamburga, gde je meč odigran, iako su dva grada udaljena samo 132 kilometra, kako piše pšortal "Indeh.hr".

Dakle, ponašala se neodgovorno. Pomenuta ruta bi se mogla brzo i sa više brige za životnu sredinu preći autobusom ili vozom. Nemci su ludi za ovim jer UEFA promoviše aktuelni Evro kao ekološki najodrživiji evropski šampionat u istoriji. Verner Reh iz Nemačke federacije za zaštitu životne sredine i prirode prokomentarisao je potez Turaka na sledeći način.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Potpuno besmisleno i nepotrebno - rekao je Reh.

FOTO: Tanjug/AP

Reakcija Renea Švarca iz građanske inicijative za smanjenje zagađenja vazduha u Hamburgu i Šlezvig-Holštajnu je u istom tonu. Ovako je govorio o kratkom i nepotrebnom letu turske reprezentacije.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Ovo je apsolutno neprihvatljivo. U Hamburgu električni automobili ne smeju ni da se voze do stadiona, tako da navijači koriste javni prevoz, a reprezentacija Turske tada putuje tako kratku udaljenost avionom - rekao je Švarca.

Šef turnira Martin Kalen imao je sličan kometar.

- Skoro svi timovi putuju na Evro autobusom i vozom. Timovi imaju bazne kampove u blizini mesta, što takođe u velikoj meri smanjuje emisije. ali su se vratili autobusom - rekao je Kalen.

BONUS VIDEO  FRKA, ALI NE VELIKA: Manji požar u metro stanici kod koje su okupljeni srpski navijači u Minhenu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NE ZNAM NI GDE DA GA SAHRANIMO Otac vehabije koji je upucao žandarma - Vaspitavali smo ga i trudili se, vrbovali su mi dete i oteli ga