NESVAKIDAŠNJI MEČ NA EURO 2024: Prekid, poništeni golovi, i velika pobeda Nemačke nad Danskom

A. I.

29. 06. 2024. u 23:18 >> 22:12

FUDBALERI Nemačke u osmini finala Evropskog prvenstva sastali su se sa Danskom, a meč je obeležilo neverovatno nevreme i dinamičan fudbal, slavio je domaćin 2:0 (0:0)

НЕСВАКИДАШЊИ МЕЧ НА ЕУРО 2024: Прекид, поништени голови, и велика победа Немачке над Данском

FOTO: Tanjug/AP

Već u četvrtom minutu usledio je šok za Dancke. Niko Šloterbek je postigao gol na ubacivanje Tonija Krosa. Gol mu je prekinut zbog faula Džošue Kimiha nad Skovom Olsenom. 

Nemačka je izuzetno motivisano  i agilnije igrala u napadu. Veoma dobro su otvarali protivnika i s lakoćom dolazili do prilika da upute udarac u pravcu gola Danske.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Kimih je iskoristio jednu takvu situaciju. Snažan udarac je uputio ka golu Šmajhela koji je odličnom paradom sprečio da Nemci postignu gol.

Zanimljiv je i podatak po kome je selektor Nemačke Julian Nagelsman postao najmlađi selektor koji je predvodio reprezentaciju na nekom duelu u nokaut fazi. Mladi stateg, tridesetšestogodišnji trener Hofenhajma, Lajpciga i Bajerna iz Minhena, Julijan Nagelsman je zamenio Hansija Flika 22. septembra 2023. na selektorskom mestu.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Bila je Nemačka u nastavku nadmoćnija. Međutim, u 37. minutu usledio je neočekivani prekid zbog vremenskih nepogoda. Jaka kiša, grmljavina i grad naterali su Majkla Olivera da pošalje ekipe u svlačionicu. 

Prijala je pauza Dancima koji su nakon povratka na teren, koji je trajao više od 20 minuta, imali najbolju šansu. Kreirao je Kristijan Eriksen šansu, dodao Dilejniju, a Rasmus Hojland na drugoj strani peterca nije uspeo da jedan na jedan savlada Manuela Nojera, te je nakon prvog dela meča ostalo 0:0. 

Dosta uzbuđenja na startu drugog poluvremena. Prvo je Joakimu Andersenu poništen gol zbog penala, a potom je isti igrač napravio jedanaesterac dva minuta kasnije. Najstrožu kaznu u 53. minutu realizovao je Kai Haverc 

Pet minuta nakon gola Haverc se propisno i obrukao. Pobegao je defanzivcima Danske, izašao pred Kaspera Šmajhela, promašio je gol. 

Iskoristio je Džamal Musijala brzinu i nesmotrenost Kaspera Šmajhela u 68. minutu. Danas je loše procenio let lopte, pošao van šesnaesterca na nju, pa se vratio na gol, Musijala je iz šesnaesterca raspalio iskosa za, ispostaviće se, konačnih 2:0

NEMAČKA - DANSKA  2:0 (0:0) (Haverc 53'p, Musijala 68) 

90'5+ KRAJ MEČA  

90+2' Poništen je gol Virtca zbog ofsajda. 

90' Pet minuta nadoknade igraće se u Dortmundu. 

68' GOL NEMAČKA! Musijala! Sjajna reakcija mladog igrača Nemačke. Pogrešio je Šmajhel, krenuo je napred, pa stao, loše je procenio let lopte, u povratku ga je kaznio igrač Bajerna. 

66' Velika šansa za Hojlanda, šutirao je iz okreta, pravo u Nojera. Usledila je na odbitku dobra reakcija Kimiha koji spušta glavom svom golmanu loptu u ruke i sprečava novu šansu Danaca. 

62' Nakon selektora Danaca, žuti karton dobio je i selektor Nemačke Julijan Nagelsman. 

59' VELIKA ŠANSA ZA NEMAČKU! Kai Haverc se nakon gola propisno obrukao. Pobegao je svojim čuvarima, prebacio Kaspera Šmajhela, Liroj Sane je bio oboren, a Tejlor je pustio prednost. 

57' Žuti karton dobio je Aleksander Bah zbog nepromišnjenog starta na Andriča 

51' PENAL ZA NEMAČKU! Izveo ga je Haverc. Precizan je vezista domaćina. Šutirao je u desno i matirao Šmajhela 

50' Andersen od heroja do tragičara! Dva minuta nakon što mu je penal poništen, igrao je rukom u šesnaestercu.  

48' PONIŠTEN GOL DANSKE! Andersen je uspeo da postigne gol, ali je on poništen nakon što je VAR sudija utvrdio ofsajd poziciju. 

46' Nastavljen je meč u Dortmundu. 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! 

45' NAJBOLjA ŠANSA ZA DANSKU U PRVOM POLUVREMENU! Sjajna kontra nakon greške Nemaca, Eriksen dodaje do Dilejnija, ovaj ka Hejlundu, stigao je Nojer da sačuva gol u izglednoj prilici. 

41'Zaustavio je sada igru Majkl Oliver, prišao klupi Danaca i pokazao javnu opomenu Kasper Hjulmand. 

37' Gundogan je krenuo u kontru, oboren je na nekih 40 metara od gola. Sjajno izveden prekid, lopta odlazi na levi bok, odakle pravo na glavu Havercu, koji pogađa Šmahjela u telo. 

21.59 - 36' Nastavljen je meč u Dortmundu. 

21.51 - Igrači su ponovo na terenu, zagrevanje je u toku. 

NEVEROVATNE SCENE: Zbog ovoga je prekinuta utakmica Nemačka - Danska (VIDEO)

21.44 - Prekinut je meč već desetak minuta. Pada jaka kiša, grad i česti su udari groma. Zbog toga je  Majkl Oliver odlučio da do stabilizacije vremena povuče igrače u svlačionicu. 

35' Jaka grmljavina dovela je do toga da meč bude prekinut i da se svi igrači povuku na klupe. 

30' Počela je kiša da pada u Dortmundu, te je kvalitt igre u ovim trenutima malo opao. 

25' Pritiskaju Danci sada domaćina, koji sa trti igrača u petercu izvodi gol-aut. 

24' Nova šansa za Dansku. Šutirao je Mele, nije najbolje zahvatio loptu. 

FOTO: Tanjug/AP

21' Kristijan Eriksen je odlično primio pas sa svoje polovine, a Ridiger uspeva da ga blokira na kraju. 

13' Pretio je Musijala, pored gola prolazi njegov udarac. 

11' Sada i Kai Haverc preti, nižu se šanse. Vrhovima prstiju Šmajhel otklanja opasnost.  Čak četiri kornera za sada imaju Nemci. 

7' Džošua Kimih je raspalio po lopti sa velike udaljenosti, sa druge strane još bolja reakcija golmana Šmajhela. 

4' PONIŠTEN GOL NEMAČKE! Sloteberg je postigao gol nakon ubacivanja sa strane, poništen je gol zbog faula nad Šmajhelom. 

3' Potpunu inicijatuvu u uvodu imaju Nemci. 

1' Počeo je meč u Dortmundu.  

UOČI MEČA

20.05 - Poznati su i sastavi: 

Nemačka: Nojer, Kimih, Ridiger, Šloterbek, Raum, Kros, Andrih, Gundogan, Sane, Musijala, Haverc. 

Danska: Šmajhel, Andersen, Kristensen, Vestergard, Mele, Bah, Dilejni, Hejbjerg, Olsen, Eriksen, Hojlund. 

Domaćin prvenstva Evrope, selekcija Nemačka, odlično je izgledala u grupnoj fazi turnira. U grupi A, sa lakoćom je pobedila Škotsku i Mađarsku, a potom je Niklas Fulkrug izjednačio u nadoknadi vremena protiv Švajcarske i potvrdio plasman tima sa prvog mesta u eliminacionu rundu.

Nemačka će u meču protiv Danske tražiti plasman u četvrto četvrtfinale na Evru u poslednjih pet izdanja.

Danska će, međutim, tražiti šansu da dođe do pobede kako bi pokazala da je ipak kadra za visok plasman i završnicu turnira. 

Do sada, posmatrajući grupnu fazu, Danci nisu izgedali baš uverljivo. Upisali su tri remija u duelima sa Engleskom, Slovenijom i Srbijom, izborili su drugo mesto u grupi C i stigli do nokaut runde.

Međusobni dueli 

Nemačka i Danska su remizirale tri puta na poslednja četiri međusobna susreta, što bi mogao biti pokazatelj da će utakmica biti neizvesna do samog kraja.

Nemačka ima mnogo razloga da bude zadovoljna onim što je do sada prikazala, a time i održava san o podizanju trofeja na domaćem terenu. Kontinuitet stabilne igre od prvog do poslednjeg minuta postoji u svim linijama na terenu, što je, reklo bi se, od vitalnog značaja za eliminacionu fazu. 

Remi u poslednjem kolu grupne faze protiv Švajcarske gde su gotovo tokom celog meča jurili za izjednačujućim pogotkom podigao je moral ekipi. To je možda ključan faktor za novi zamah s ciljem da dođu do četvrtfinala.

Danska za protivnika ima jednog od favorita za titulu. Tim je ostvario cilj pre početka takmičenja i eventualnim iskorakom u četvrtfinale sigurno bi bio pretnja svim ostalim selekcijama do kraja turnira. Mogućnost za trijumfom protiv Nemačke postoji, iako je ona mala. Da bi Danci došli do pobede, svi igrači moraju biti na vrhunskom nivou.

Nemačka je pobedila u poslednjem takmičarskom meču, u grupnoj fazi Evra 2012, ali Danska će se osvrnuti na finale 1992. godine i čuvenu pobedu od 2:0 u Švedskoj koja im je donela titulu prvaka Starog kontinenta.

Nemačka je pored Španije najuspešnija reprezentacija na prvenstvima Starog kontinenta - po tri puta su pomenute selekcije bile najbolje u Evropi. Nemačka je bila šampiona 1972, 1980. i 1996. godine. Pored ovih uspeha, igrala je još tri puta u finalu.

Na prošlom Evropskom prvenstvu Nemačka je eliminisana u osmini finala, to je ujedno bio i najraniji kraj takmičenja još od 2004. godine kada je nadmetanje završila u grupnoj fazi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)

DRŽALA JE NJEGOVU GLAVU U KRILU DOK JE UMIRAO: Lični život DŽeki Kenedi je bio obeležen tragedijama