SKANDAL DRMA EURO 2024! UEFA hitno menja sudiju za utakmicu Engleska - Holandija?!

Novosti online

09. 07. 2024. u 11:00

Evropska kuća fudbala našla se u vrlo nezavidnoj situaciji pred polufinalni meč Evropskog prvenstva u kome igraju Englezi i Holanđani.

СКАНДАЛ ДРМА ЕУРО 2024! УЕФА хитно мења судију за утакмицу Енглеска - Холандија?!

FOTO: Tanjug/AP

Naime, kako piše "Tajms", UEFA bi mogla da odredi novog sudiju za tu utakmicu, a sve zbog 20 godina stare nameštaljke i jednog skandala sa Džudom Belingemom.

Pomenuti list piše da Nemac Feliks Cvajer, koji je imenovan za delioca pravde pomenutog megdana u polufinalu, možda bude po hitnom postupku zamenjen, i to iz dva razloga.

Prvi je što je 2004. kao linijski sudija primio 300 evra da bi "sudio kako ne treba" na meču Vupertal - Verder 2. A onda je 2006. bio suspendovan na šest meseci jer nije prijavio nameštaljku za koju je znao. On je tada demantovao te tvrdnje.

Sa druge strane, u decembru 2021. fudbaleri Borusije, čiji je tada član bio i sadašnja zvezda engleske reprezentacije Džud Belingem, kritikovali su Cvajera zbog načina na koji je sudio u porazu od Bajerna sa 2:3. Tada 18-godišnji Englez je bio najoštriji:

- Dali ste derbi sudiji koji je "svirao" nameštaljku tokom karijere. Šta drugo da očekujemo?!

Englez Džud Belingem, sada fudbaler Reala iz Madrida, a prethodno Borusije Dortmund / FOTO: Tanjug/AP

Posle ovog skandala, Englez je kažnjen sa 40.000 evra, a policija je pokrenula krivičnu istragu povodom njegovih komentara. Cvajer je dobio suspenziju na svim potonjim utakmicama koje igra Borusija iz Dortumnda, a sam je uzeo dvomesečnu pauzu zbog, kako je naveo, "psihološkog oporavka".

Polufinale koje predstoji je kao kada se "sve planete poravnaju": meč se igra u Dormundu, tu je Belingem, a tu je i Feliks Cvajer.

Zapravo, možda njega i ne bude na centru, ako se obistini pisanje "Tajmsa" o premišljanju u UEFA.

Ako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, sve ono najvažnije i najzanimljivije sa njega - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj EURO 2024.

Bonus video: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, ali kada se čulo "Juriš!" - nisu se dobro proveli

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)